ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αποθέωσε Αταμάν ο Λάρκιν – Τι είπε για Παναθηναϊκό και για το μέλλον του!

Τα είπε όλα.

Αποθέωσε Αταμάν ο Λάρκιν - Τι είπε για Παναθηναϊκό και για το μέλλον του!

Ο Σέιν Λάρκιν, μίλησε για την σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν, αλλά και την απογοήτευση που είχε εστιάζοντας σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν που πέρασε.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ανέφερε ότι μπορεί να είχε διαφωνίες με τον Τούρκο προπονητή, ωστόσο ο Αταμάν ήταν απόλυτα επιτυχημένος σε αυτό που έκανε στην Εφές.

Από την πλευρά του ο ΜακΚόλουμ, χαρακτήρισε τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ως τον κορυφαίο GM της Euroleague, ενώ ανέλυσε και τι χρειάζεται ακόμη ο Παναθηναϊκός στην μεταγραφική του ενίσχυση.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 201.772 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα είπαν:

Ο Σέιν Λάρκιν για την σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν, ανέφερε: «Ο Αταμάν είναι ένας old-school προπονητής, είναι ξεκάθαρος στο τι ζητάει, θα υπάρχουν διαφωνίες αλλά στο τέλος της ημέρας θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Είχε μεγάλη επιτυχία σε αυτό που έκανε, οπότε δεν μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει.

Έχει πάντα να κάνει με τον Εργκίν. Ο προπονητής δεν εξηγεί πράγματα που κάνει και τι πιστεύει σε ένα παιχνίδι. Ένιωσε ότι με το να μην με έχει στο γήπεδο θα έχει καλύτερες πιθανότητες νίκης στο παρκέ. Εξαρτάται από τον πρποονητή και τη σχέση. Ο Αταμάν δεν είναι άνθρωπος που θα σου εξηγήσει τι κάνει και τι σκέφτεται. Δεν είναι ο προπονητής που θα κάνεις ανοιχτό διάλογο μαζί του καθημερινά να σε ρωτήσει πώς νιώθεις.

Το μάξιμουμ που είχαμε συζήτηση μαζί ήταν για 1 λεπτό, με ρώτησε πώς ήταν το σώμα μου τι κάνω. Εγώ στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν ένιωθα ότι έπαιξα αρκετά και έπαιξα 20 λεπτά, αν και ήμουν ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Ξέρω ότι ήταν απογοητευτικό γιατί αν δεν πηγαίναμε στα πλέι οφ όλοι θα έδειχναν με το δάχτυλο εμένα, τον Κλάιμπερν και τον Μίτσιτς.

Ξέραμε ποια ήταν η κατάσταση αν ήμασταν όλοι μαζί στο παρκέ. Εγώ δεν ήμουν και ήταν απογοητευτικό. Δεν είπα τίποτα στο Twitter αλλά χτύπησε πολύ άσχημα για μένα και την επόμενη στιγμή είπα ότι έπρεπε να πω κάτι για την κατάσταση. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και δεν καταφέραμε να βρεθούμε στα πλέι οφ και προσπάθησα να προχωρήσω μπροστά. Έχει το στυλ του και έχει επιτυχία με αυτό».

«Έμεινα άναυδος με την απόφαση του Σλούκα»

Όσον αφορά την μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό, ο Λάρκιν, ανέφερε: «Η αρχική μου αντίδραση ήταν να μείνω άναυδος. Ξέχνα τα λεφτά, ξέχνα τα χρόνια, ξέχνα τα πάντα. Μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια και όσα εκπροσώπησε στον Ολυμπιακό, πήγε στη Φενέρμπαχτσε και μετά επέστρεψε και πήγε στο Final 4 και τους επανέφερε ψηλά.

Έπειτα πήγε απέναντι και αυτό ήταν τρομερή έκπληξη για μένα, Δεν περίμενα να συμβεί. Πίστευα ότι θα πήγαινε στη Φενέρμπαχτσε αν έφευγε από τον Ολυμπιακό, ειδικά λόγω του Ιτούδη. Έμεινα άναυδος. Συγχαρητήρια σε αυτόν και είναι κάτι που θα αντιμετωπίσει καθημερινά ζώντας αυτή την κόντρα.

Του εύχομαι να έχει κάθε επιτυχία. Δεν έχω ζήσει στην Ελλάδα, δεν έχω βιώσει την κόντρα. Μπορείτε όμως να δείτε από έξω τι σημαίνει όλο αυτό, ακόμα κι αν τα τελευταία 2 χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόσο σπουδαία πορεία όπως στο παρελθόν».

Aπό την πλευρά του ο ΜακΚόλουμ, είπε: «Για μένα 3 πράγματα ξεχώριζαν στο κομμάτι αυτό. Βλέπω τα πράγματα ως παίκτης, ως GM ή ως ομάδα. Σαν παίκτης, με την φιλοξενία που θα τύχω βλέπω τα πράγματα και σαν πατέρας, έχω παιδιά. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούν τα παιδιά μου.

Για αυτό δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Έχω παίξει στην Ελλάδα κάποιες φορές όταν τα πράγματα σχετίζονται με την κόντρα, δεν νιώθεις και τόσο ασφαλής. Είναι 33 ετών, εγώ αν περνούσα τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό ίσως να σκεφτόμουν να μην φύγω λόγω των επιτυχιών που είχαμε και που φτάσαμε τόσο κοντά. Από την άλλη είναι τα λεπτά που του έδωσε ο Μπαρτζώκας, που έκανε εξαιρετική δουλειά.

Κανείς παίκτης δεν θέλει να παίζει 10 λεπτά συνεχόμενα και μετά να κάθεται 10 λεπτά συνεχόμενα. Παίζοντας 10 λεπτά στην τρίτη περίοδο και μετά να βλέπεις από τον πάγκο το παιχνίδι ενώ είσαι καυτός και να έχεις το ίδιο ροτέισιον ανεξάρτητα από την κατάσταση του αγώνα, είναι κάπως απογοητευτικό για έναν παίκτη. Ο Κάνααν ήταν καυτός κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, κυριάρχησε στο παρκέ.

Θα έπρεπε να είναι παραπάνω ώρα στο παρκέ, ήταν εκτός τις κρίσιμες στιγμές. Αυτό συνέβαινε και με τον Σλούκα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έλεγε “είμαι ο αρχηγός, είμαι το πρόσωπο της ομάδας”, οπότε αυτό ίσως να ήταν κάποιου είδους ασέβεια προς το πρόσωπό του. Ένας ακόμα παράγοντας είναι τα λεφτά. Τα λεφτά είναι πολλά και σου εγγυόνται 3 χρόνια. Είναι δύσκολο να πεις όχι».

Ο Λάρκιν δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, αναφέροντας: «Ο Λεσόρ δίνει πράγματα που έδινε και ο Παπαγιάννης, αλλά φέρνει διαφορετικού τύπου ενέργεια. Έχουν πράγματα να δώσουν αλλά είναι σπουδαία ευκαιρία να κάνουν θόρυβο.

Ο Γκραντ και ο Γκάι μπορούν να κάνουν άλμα στο παιχνίδι τους. Ο Σλούκας είναι πολύ δυνατός στο πικ εν ρολ, παίζει πολύ καλά στα πλέι οφ. Ο Βιλντόζα έχει επιτυχία. Ήταν εξαιρετικός στον Αστέρα πριν μετακομίσει ο Καμπάτσο. Αυτοί οι παίκτες δείχνουν ποιοι είναι και βοηθάνε την ομάδα να κάνει βήμα μπροστά.

Ο Γκραντ ήταν στο Μιλάνο δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία να δείξει την αξία του. Έκανε εξαιρετική σεζόν στην Τουρκ Τέλεκομ και επιστρέφει με μομέντουμ στην Ευρωλίγκα. Ο Γκάι είχε εξαιρετική σεζόν στην Μπανταλόνα. Ο Γκάι μπορεί να έχει τον ίδιο ρόλο που είχε ο Μπομπουά σε εμάς και να κάνει το άλμα για να πάει στο επόμενο επίπεδο. Έχουν κάποια κομμάτια για να φτάσουν στην κορυφαία δεκάδα, αλλά είναι καθ’ οδόν γι αυτό».

Από την πλευρά του ο ΜακΚόλουμ, ανέφερε: «Ένα πράγμα λείπει. Έχει τους γκαρντ, έχει τον κόσμο, έχει το μπάτζετ, την παράδοση. Αυτό που λείπει είναι το σουτ από μακρινή απόσταση από τους ψηλούς. Όταν ήταν στην Εφές είχε 5 παίκτες να ανοίγουν το παρκέ, να παίζουν pick n pop, να είναι επιθετικοί. Αν προσπαθήσεις να παίξεις με παγίδες, ο Τίμπορ Πλάις θα σε σκοτώσει με το μακρινό του σουτ.

Πριν από αυτόν ήταν ο Σερτάκ Σανλί κατέστρεφε αντίπαλες ομάδες με το pick n pop. Η επίθεση του Αταμάν είναι ταγμένη στο 4άρι να σουτάρει και το 5άρι να ανοίγει την άμυνα. Μέχρι τώρα λείπει το 4άρι που σουτάρει και το 5άρι που βρίσκεται στο pop. Πρέπει να δω το 4 και το 5 που θα υπογράψουν και τότε θα δω αν θα έχουν κάνει το άλμα για να είναι διεκδικητές για την Euroleague».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.