ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μ’ ένα τρελό και άρρωστο μυαλό (και όνειρο)

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την τριαρα πρόκρισης, τις μεταγραφές που ανεβάζουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό και τους 700 τρελούς και παλαβούς του Κοζιτσε.

Μ' ένα τρελό και άρρωστο μυαλό (και όνειρο)

Ξεκίνησα κι εγώ μέσ’ την παράνοια, στη Σλοβακία να ‘ρθω να σε δω, να διασχίσω όλα τα Βαλκάνια μ’ ένα τρελό και άρρωστο μυαλό… Το σύνθημα των φίλων του Παναθηναϊκού, ως παραλλαγή του “Μαζί σου μια ζωή μέσ’ την παράνοια”, δονούσε το γήπεδο του ΚΌζιτσε το απόγευμα της Τρίτης. Μιας Τρίτης που θα τη θυμόμαστε και για την υπέροχη αυτή εξέδρα που μας έκανε να νιώθουμε ότι βλέπουμε αγώνα στη Λεωφόρο και όχι σε ξένη χώρα και για την επιστροφή του Παναθηναϊκού εκεί που ανήκει. Στην Ευρώπη του.

Είτε σε ομίλους Champions League, είτε σε ομίλους Europa League, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί ξανά και πάλι εκεί που πρέπει να βρίσκεται κάθε χρόνο. Στην ελίτ. Σε ευρωπαϊκή παρουσία τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Η Ντνιπρο δεν μπορούσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό που είδαμε, δε θα μπορέσει να απειλήσει ούτε στο δεύτερο παιχνίδι με το 3-1 εις βάρος της. Η καλύτερη ομάδα θα προκριθεί και θα προκριθεί γιατί εκτός από καλύτερη εμφανίστηκε και πανέτοιμη σε όλα. Και ατομικά και σαν σύνολο.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό το καλοκαίρι δύο παίκτες που μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο και να του δώσουν όλα όσα στοχεύει. Ο Τζουρισιτς είναι παίκτης που μαγεύει με την μπάλα στα πόδια. Απλός, τεχνίτης, μπαλαδορος. Στο γκολ κάνει ένα μαγικό τελείωμα, δημιουργώντας χώρο για τον εαυτό του. Τόσο όσο του αρκούσε για να στείλει την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει κανένας τερματοφύλακας.

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και ο Βιλενα έδειξε από την πρώτη του κιόλας επίσημη συμμετοχή γιατί ο Παναθηναϊκός άνοιξε τα ταμεία του για να τον φέρει. Μετά από 15-20 λεπτά που ψαχνοταν, ο Ολλανδός άρχισε να πατάει σε όλο το γήπεδο. Έκλεβε μπάλες, υποδεχόταν καταπληκτικά, άνοιγε το παιχνίδι, έπαιζε κάθετα και πατούσε στην αντίπαλη περιοχή. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία αλλά χαλάλι. Ας βάλει το γκολ στα… δύσκολα.

Για τον Χουανκαρ τα λόγια είναι περιττά. Στο 100ο του ματς με τα πράσινα απέδειξε γιατί ο Γιοβάνοβιτς τον εμπιστεύεται όσο λίγους. Εκεί που ένιωσε την αμφισβήτηση, εκεί έκανε… όργια με δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι, με επιβλητική παρουσία και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Η Λεωφόρος φοράει τα καλά της την επόμενη Τρίτη, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον… Panathinaikos που τόσο πολύ της έλειψε και αδημονει για τα επόμενα. Ας ετοιμαστούμε για “όλε” άλλων εποχών και ας γιορτάσουμε την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο φυσικό του περιβάλλον. Με επόμενη στάση τη Μασσαλία, το “Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός” θα ακουστεί ξανά σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης. Μόλις αρχίσαμε…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.