ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Το βάθος στο ρόστερ και ο υγιής ανταγωνισμός, τον ανεβάζουν επίπεδο

Η "πράσινη" αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε πάρτι στο Κόζιτσε απέναντι στη Ντνίπρο, με τον Σέρβο τεχνικό να παραδίδει μαθήματα τακτικής, αλλά και χτισίματος, ενώ συνόλου που κάνουν τον Παναθηναϊκό να μοιάζει.... τρομακτικός. To Panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Το βάθος στο ρόστερ και ο υγιής ανταγωνισμός, τον ανεβάζουν επίπεδο

Το πρώτο και σημαντικό βήμα για τον Παναθηναϊκό έγινε με τρόπο επιβλητικό. Οι “πράσινοι” πέρασαν… αέρα από το Κόζιτσε επικρατώντας 3-1 της Ντνίπρο και βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League εκεί όπου περιμένει η Μαρσέιγ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν από την αρχή, έως το τέλος- με μοναδική εξαίρεση το πρώτο επτάλεπτο του δευτέρου μέρους- η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, η οποία έδειξε ότι πήγε στη Σλοβακία με σκοπό να “καθαρίσει” από την πρώτη αναμέτρηση την πρόκριση. Παρόλα αυτά, το “ατού” της συγκεκριμένης ομάδας, πέραν της εξέλιξης, είναι και το βάθος στο ρόστερ.

Το “τριφύλλι” άνθισε στο Κόζιτσε βγάζοντας εξαιρετικές τελικές προσπάθειες. Ο MVP δεν ήταν άλλος από τον Χουάνκαρ που στο 100ο του ματς με τον Παναθηναϊκό, μοίρασε δυο ασίστ και κέρδισε πέναλτι. Ο Ισπανός θα συμπληρώσει τετραετία αυτή τη σεζόν στον σύλλογο και με την εμφάνιση στο Κόζιτσε έδειξε γιατί χάνει τη θέση του με δυσκολία. Φυσικά στα “συν” προστίθεται και η προσθήκη του Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο Σέρβος μπακ που αποτέλεσε τη δεύτερη μεταγραφή, ήρθε στην Ελλάδα ώστε να διεκδικήσει τη θέση του βασικού, γεγονός το οποίο “πείσμωσε” τον Χουάνκαρ, καθώς ο υγιής ανταγωνισμός σε μια θέση αποτελεί πάντοτε κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές.

Όσο για τον άξονα και τα εξτρέμ; Ο Βιλένα έκανε μια εμφάνιση γεμάτη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολλανδός είναι φυσικά ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης, πολύ έμπειρος και γνωρίζει πως να κινηθεί μέσα στο γήπεδο. Λίγο πιο μπροστά ο Τζούριτσιτς, έδειξε τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει. Ποιότητα στην πρώτη πάσα, ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις, ήρεμο και εγκεφαλικό ματς αλλά και σουτ… φαρμάκι.

Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, έβαλαν και αυτοί ένα “λιθαράκι” για τον θρίαμβο στο Κόζιτσε. Είναι σπουδαία… είδηση όταν ο Βιλένα αποχωρεί για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Βέρμπιτς, από τον οποίο μάλιστα ξεκινάνε και οι φάσεις του δέυτερου και του τρίτου τέρματος. Η κλάση του Σλοβένου είναι αδιαμφισβήτητη και η προετοιμασία που έκανε “έδειξε” ότι τη φετινή σεζόν μπορεί να αποτελέσει σημαντικό “γρανάζι” στην ποδοσφαιρική μηχανή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μεταξύ άλλων είδαμε και τον Μπερνάρ να κάνει σημαντικές ενέργειες και να αντικαθίσταται από τον Τσόκαϊ. Τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και ο Αλβανός, έκαναν τη δουλειά που γνωρίζουν πολύ καλά, με τον πρώτο να δίνει βάθος στο γήπεδο και να απασχολεί αρκετές φορές την άμυναν των Ουκρανών και τον δεύτερο να έρχεται για να “θωρακίσει” το ανασταλτικό κομμάτι, δίπλα στον συγκλονιστικό Ρούμπεν.

Ακόμη και η αναγκαστική αλλαγή του Σένκεφελντ με τον Γεντβάι, ήταν κομβικής σημασίας. Ο Κροάτης στόπερ ήταν συγκεντρωμένος στο ντεμπούτο του με τα “πράσινα” και σίγουρα μπορεί να μπει στην εξίσωση διεκδικώντας θέση στην ενδεκάδα.

Η… κλασσική αλλαγή του Σπόραρ με τον Ιωαννίδη, επίσης απέδωσε, με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος, να δίνει τη θέση του στον σκόρερ του τρίτου, ενώ και ο Μαντσίνι που πέρασε στο ματς στη θέση του Τζούριτσιτς στο 78′, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ρόστερ υπάρχει ο Αϊτόρ για τα “φτερά” αλλά και ο Ζέκα για τον άξονα οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα και πολλές επιλογές στον προπονητή.

Είναι ευχής έργον για έναν προπονητή να έχει πολλές επιλογές στο ρόστερ του και σπουδαίο κίνητρο για τους παίκτες να γνωρίζουν ότι παλεύοντας για τη θέση τους θα δώσουν το… 200% των δυνατοτήτων τους, ώστε να διεκδικήσουν χρόνο συμμετοχής.

Το δεδομένο είναι ότι ο ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Σέρβο τεχνικό δημιουργεί συνθήκες υπεροπλίας, οι οποίες μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον Παναθηναϊκό, του οποίου το ρόστερ αναβαθμίζεται και ανεβαίνει επίπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.