ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η προσωπικότητα, η εμπειρία και η ποιότητα του Βιλένα αποτυπώθηκαν στο χορτάρι με το «καλημέρα»

Ο Τόνι Βιλένα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ντνίπρο, ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα και απέδειξε τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε. Το Panathinaikos24.gr περνάει από ακτίνες "Χ" το ντεμπούτο του Ολλανδού.

Η προσωπικότητα, η εμπειρία και η ποιότητα του Βιλένα αποτυπώθηκαν στο χορτάρι με το «καλημέρα»

Ο Παναθηναϊκός έκανε… παραπάνω από τη μισή δουλειά στο Κόζιτσε, επικρατώντας 3-1 της Ντνίπρο και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ.

Oι “πράσινοι” ήταν κυριαρχικοί για 75 λεπτά απέναντι στον ουκρανικό σύλλογο, σε ένα ματς που ο Τόνι Βιλένα, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος και απέδειξε ότι η ποιότητα, η παραστάσεις και η εμπειρία του αποτελούν και θα αποτελέσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, βαρόμετρο στον τρόπο που θα παίζει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τι έκανε όμως ο Ολλανδός, στην επίσημη “πρώτη” του;

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη για να είναι… ήρεμος ενόψει της ρεβάνς, ο Βιλένα έκανε δουλειά για… δύο! Ο έμπειρος αριστεροπόδαρος χαφ, παρότι στο πρώτο τέταρτο προσπάθησε να βρει τα πατήματα του, ανέβασε κατάκορυφα την απόδοση του μετά και το γκολ του Σπόραρ.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 501 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Απόλυτα συγκεντρωμένος και δυναμικός σε όσες φάσεις συμμετείχε, ο Βιλένα έπαιξε καταλυτικό ρόλο τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Ολλανδός, έκανε ατελείωτα χιλιόμετρα, πίεζε ψηλά, ενώ εντυπωσίασε με την αντίληψη που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αρκετές ήταν οι στιγμές που “μύριζε” το λάθος των αντιπάλων, ανεβάζοντας την ένταση στο παιχνίδι του.

Στο… playmaking ήταν αρκετές οι στιγμές που ο Βιλένα, έβλεπε το γήπεδο και σε συνδυασμό με τις κινήσεις των υπόλοιπων παικτών του Παναθηναϊκού, εναρμονίστηκε απόλυτα στον τρόπο που η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αναπτυσσόταν.

Βέβαια εκτός από τις επιτελικές ικανότητες του δεν ήταν λίγες οι στιγμές που τον είδαμε να βρίσκεται στο ημικύκλιο της περιοχής του “τριφυλλιού” καλύπτοντας τον Ρούμπεν, όποτε έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο.

Μείζονος σημασίας ήταν και οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο, όποτε δεν είχε την μπάλα στα πόδια του. Όντας ένας παίκτης με άριστη φυσική κατάσταση και παρότι, όχι καθόλα έτοιμος, ανάγκαζε αρκετές φορές τον Μπαμπένκο, να τον ακολουθεί, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για ανοικτούς χώρους στον άξονα της Ντνίνπρο.

Η στιγμή ωστόσο που ξεχώρισε ήταν εκείνη του 58ου λεπτού. Η ευκαιρία που χάνει ο Ολλανδός, είναι ομολογουμένως τεράστια, ωστόσο θα πρέπει να εστιάσουμε από την αρχή μέχρι το τέλος στην κίνηση του.

Σε μια στιγμή που οι παίκτες της Ντνίπρο πίεζαν ψηλά, ο Παλάσιος είχε γυρίσει να μαρκάρει, με τον Τζούριτσιτς και τον Μπερνάρ να βρίσκονται στον άξονα και τον Βιλένα να μετατρέπεται σε δεξιός εξτρέμ. Ο Ολλανδός κατάφερε να κλέψει την μπάλα και να πασάρει στον Σπόραρ ο οποίος διένυσε τα μέτρα που του αντιστοιχούσαν και πάσαρε ξανά στον συμπαίκτη του. Παρά όμως την άψογη ενέργεια του Σλοβένου, ο Βιλένα, αστόχησε. Σίγουρα το τελείωμα της φάσης δεν ήταν το καλύτερο μιας και ο Ολλανδός έστειλε την μπάλα ψηλά, όμως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν η πιο ενδεδειγμένη για το σημείο και τον τρόπο με τον οποίο βγήκε η αντεπίθεση.

Μετά από 70 λεπτά στο χορτάρι, ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής, έδειξε ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα στοιχεία που έλειπαν από το κέντρο του Παναθηναϊκού.

Η εμφάνιση συνολικά, ήταν εξαιρετική, μεστή, σοβαρή και αποτέλεσε “προάγγελο” όσων πρόκειται να δούμε από τον Ολλανδό τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.