ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Χουάντσο, η «οσκαρική» μεταγραφή του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την «οσκαρική» μεταγραφή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στον Παναθηναϊκό.

Χουάντσο, η «οσκαρική» μεταγραφή του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός πυροδότησε μία ακόμα βόμβα το φετινό καλοκαίρι αποκτώντας τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε μια «οσκαρική» μεταγραφή, η οποία ισχυροποιεί αφάνταστα το «τριφύλλι» και προκάλεσε παροξυσμό σε όλη την Ευρώπη.

Στη σκιά των υποθέσεων Μίροτιτς και Σενγκέλια, οι άνθρωποι του «εξάστερου» κινήθηκαν αθόρυβα και εντελώς απρόσμενα προχώρησαν στη συμφωνία με τον Ισπανό πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έρχεται για να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας.

Τα προτερήματά του Χουάντσο είναι λίγο-πολύ γνωστά. Καταρχάς, πρόκειται για ένα απόλυτα stretch «τεσσάρι», που μοιάζει το ιδανικό fit στο υπάρχον ρόστερ του «τριφυλλιού». Αυτό το… πολυσύνθετο κομμάτι που έλειπε για να συμπληρωθεί (σιγά-σιγά) το παζλ στη frontline, ενώ προφανώς μπορεί να δώσει λύσεις και από τη θέση «3».

Μπορεί να έχει νορμάλ μπόι (2.06μ. είναι άλλωστε) για τη θέση του, ωστόσο είναι ιδιαίτερα μακρύς (μεγάλο άνοιγμα χεριών) και αθλητικός, κάτι που του επιτρέπει να καλύπτει πολλά… τετραγωνικά μέσα στο παρκέ. Παράλληλα και με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, δείχνει ότι θα «μακιγιάρει» τις δεδομένες αδυναμίες που υπάρχουν στην περιφερειακή άμυνα, ενώ θεωρείται και αρκετά καλός ριμπάουντερ.

Από ‘κει και πέρα, στο επιθετικό κομμάτι θα «ανοίξει» αρκετά το γήπεδο, αφού μπορεί να τρέξει πολύ γρήγορα στο transition και συγχρόνως είναι πολύ καλός σουτέρ από την περίμετρο. Θυμηθείτε τα… όργια που είχε κάνει στον τελικό του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ, όπου «σκότωσε» τη Γαλλία με 7/9 τρίποντα (!) και αναδείχθηκε MVP του ματς.

Συν τοις άλλοις, είναι από τους παίκτες που είναι ικανότατοι τόσο με την μπάλα στα χέρια σε closeout επιθέσεις, όσο και σε παιχνίδι χωρίς αυτήν, αφού μπορεί να είναι… ακροβολισμένος στις γωνίες και έτοιμος να εκτελέσει με θαυμαστά αποτελέσματα. Προφανώς όλα αυτά προκύπτουν από την τρομερή μηχανική του στο σουτ. Με λίγα λόγια, περιμένουμε πως και πως τις συνεργασίες του με τους Σλούκα και Βιλντόσα, ειδικά στο pick and pop.

Κατά τα λοιπά, ο Παναθηναϊκός πήρε έναν παίκτη που βρίσκεται σε ιδανική ηλικία (27 στα 28) έχοντας πίσω του μια επταετία στο ΝΒΑ, όπου μάλλον δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα. Ο Ισπανός έχει τεράστια δίψα και βλέπει ως μεγάλη πρόκληση το ενδεχόμενο να κυριαρχήσει στην Ευρωλίγκα. Θεωρούμε ότι ο Χουάντσο είναι από εκείνους τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στα μάτια μας φαντάζει η καλύτερη επιλογή σε σχέση με τους (παικταράδες μεν, αλλά) κάπως… ξεζουμισμένους Μίροτιτς και Σενγκέλια.

Άλλωστε, δεν είναι και πολύ σύνηθες να έρχονται στα μέρη μας σε τόσο παραγωγική ηλικία βασικότατα στελέχη της εθνικής Ισπανίας, αφού πρωτίστως επιλέγουν τη «σιγουριά» του οικείου περιβάλλοντος. Μην ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» ενδιαφέρθηκαν στην αρχή του καλοκαιριού και για τον αδερφό του, Γουίλι.

Συμπερασματικά, η απόκτηση του Χουάντσο είναι τεράστιο μεταγραφικό μπαμ σε όλα τα επίπεδα, αφού έχει όλο το «πακέτο». Μάλιστα, το «τριφύλλι» δεν χρειάστηκε να… ξηλωθεί οικονομικά για να κάνει δικό του τον 27χρονο φόργουορντ.

Υ. Γ. Θα το αναφέρουμε για μια ακόμα φορά. Ο Παναθηναϊκός χτίζει μια εντελώς καινούρια ομάδα και θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά για να «στρώσει». Φυσικά κρίνονται αναγκαίες οι λέξεις «υπομονή» και «στήριξη» από τον κόσμο του…

Υ. Γ. 2 Αυτό το legacy του συλλόγου προκαλεί ανατριχίλα ώρες-ώρες…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.