ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιαννακόπουλος: «Αυτοί ήταν οι λόγοι αποχής μου από τον Παναθηναϊκό»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε σε συνέντευξη του τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε το 2020 να απέχει από τον Παναθηναϊκό.

Γιαννακόπουλος: «Αυτοί ήταν οι λόγοι αποχής μου από τον Παναθηναϊκό»

Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τους λόγους της «αποχής» του από τον Παναθηναϊκό:

«Ήμουν ξεκάθαρος, τα είχα πει όλα το 2020. Τι έχει αλλάξει από τότε; Όλα, όλες οι συνθήκες. Ήμουν εγκλωβισμένος σε μια λίγκα. Ό,τι και αν έκανα ως ΠΑΟ δεν μπορούσα να βρω ανταπόκριση. Η Ευρωλίγκα και ο Μπερτομέου ήταν απέναντί μας. Κάποτε με 30-40 εκατ. πηδούσαμε όλα τα εμπόδια. Όταν σταματήσαμε, έγειρε υπέρ του. Δοκίμασα με κάθε πιθανό τρόπο αλλά ήταν αδύνατο. Ήταν τα πάντα απέναντί μας.

Η διαιτησία, οι επιτροπές, ο Μπερτομέου. Τα έχουμε ζήσει όλοι. Αυτό άλλαξε. Πρέπει να καταλάβετε κάτι… Αυτό ήταν η ρίζα πολλών προβλημάτων. Ξέρεις τι είναι να προσπαθείς να κρατήσεις τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια χώρα που τα πάντα διαλυόντουσαν, υπήρχε φτώχεια, δυστυχία και κρίση; Είχαμε βιώσει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ίσως τη χειρότερη όλων των εποχών, ειδικά στο επιχειρείν. Αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο τον δικό μου ήταν απίστευτα. Δεν υπήρχε η διάθεση να μπαίνουν 30-40 εκατ. τον χρόνο. Δεν είχαμε επιτυχίες έτσι. Είχαμε καλή ομάδα κάποιες χρονιές, όπως με Πασκουάλ και Πιτίνο. Θα μπορούσαμε να πάμε στο F4 και να γραφτεί αλλιώς η ιστορία. Ο κόσμος αναρωτήθηκε για τα F4, γιατί δεν είχαμε επιτυχίες. Ήταν μια χιονοστιβάδα.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κανείς δεν έχει κάτσει να σκεφτεί γιατί έγιναν αυτά. Έβλεπα πως ό,τι και να έκανα θα έπρεπε να βάλω 40 εκατ. Δεν είχα την ίδια αντιμετώπιση που είχαν άλλες ομάδες. Εγκλωβισμένος σε μια λίγκα… Ευτυχώς όλες οι ομάδες κατάλαβαν. Καθίσαμε, μιλήσαμε και αλλάξαμε τον γκάνγκστερ. Έχω πλήρη επίγνωση του τι λέω. Αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την ανάπτυξη του μπάσκετ, ήθελε να είναι πρώτος στο χωριό. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα απέναντι γιατί αγαπάει το μπάσκετ. Ως οικογένεια έχουμε επενδύσει. Πιστεύω πως με τις αλλαγές στην Ευρωλίγκα θα έρθει η ανάπτυξη. Ακούω για Ντουμπάι, βλέπω τον Μοτεγιούνας και τον Μποντιρόγκα.

Τι ανάγκη έχει ο Μποντιρόγκα; Αυτό έχει αποδειχθεί από τις ενέργειές του. Άρα, ό,τι και αν έκανα δεν θα έβλεπα αλλιώς φως. Θα πετούσα χρήματα. Επίσης, το 2018 με το 2020, αυτή η τριετία ήταν πολύ πιεστική για εμένα σε όλους τους τομείς. Εξαναγκάστηκα να μην μπορώ να έχω τον Παναθηναϊκό ως προτεραιότητα. Έπρεπε να μπουν άλλα πράγματα σε μια σειρά»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.