ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Πέρεθ παρέδωσε μαθήματα για το πως θα πρέπει να αγωνίζεται ο κάθε αμυντικός χαφ

Στην επικράτηση και την φανταστική εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ, ξεχώρισαν πολλοί και ένας εξ' αυτών ήταν ο Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα για το πως πρέπει να αγωνίζεται ένα μεγάλο αμυντικό χαφ. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο Πέρεθ παρέδωσε μαθήματα για το πως θα πρέπει να αγωνίζεται ο κάθε αμυντικός χαφ

Είναι γνωστό εδώ ότι ο Παναθηναϊκός κινείται μεθοδικά για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, ο οποίος θα έχει τα στοιχεία που απαιτούνται για μια ομάδα η οποία θα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκούς ομίλους και θα έχει πολλές αρετές, τόσο ποιοτικά όσο και ανασταλτικά.

Ωστόσο όποιος και αν είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θα φορέσει το “τριφύλλι”, θα πρέπει να ανταγωνιστεί έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή ο οποίος απέναντι στη Μαρσέιγ, παρέδωσε μαθήματα για το πως θα πρέπει να αγωνίζεται ένα “εξάρι” στα μεγάλα ματς.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ, ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ απέναντι στην ομάδα του Μαρθελίνο, αποτελώντας το βασικό “γρανάζι” από το οποίο η ποδοσφαιρική… μηχανή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε να λειτουργεί άρτια και να αποδίδει άριστα.

Το Panathinaikos24.gr αναλύει τη μεγαλειώδη εμφάνιση του αρχηγού

Ο Ισπανός ήταν ο κινητήριος μοχλός των “πράσινων” επιθέσεων στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Πήρε την μπάλα στα πόδια του 99 φορές και γινόταν ο κατάλληλος άνθρωπος προκειμένου Βιλένα και Τζούριτσιτς να έχουν ελευθερία κινήσεων στον άξονα αλλά και σε όλες τις περιφέρειες που συνοψίζεται το παιχνίδι τους.

Ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις του, δείγμα της μεγάλης του εμπειρίας και κυνισμός στις επεμβάσεις του ο Ρούμπεν κατάφερε να περιορίσει απόλυτα τον Εντιαγέ και να… εξαφανίσει τον Ομπαμεγιάνγκ όσες φορές προσπάθησε να βγει στην πλάτη της άμυνας.

Η ακρίβεια του στην πάσα, “άγγιξε” το τέλειο αφού από τις 86 που επιχείρησε οι 79 ήταν εύστοχες, ακουμπώντας έτσι επίπεδα… Τόνι Κροος με ποσοστό 92%. Επιχείρησε 15 φορές να γεμίσει την μπάλα προς την περιοχή των Μασσαλών με τις 11 να είναι απόλυτα εύστοχες ενώ στο σύνολο των ενεργειών του είχε 91 επιτυχημένες από τις 109 που επιχείρησε συνολικά.

Εκτός όλων, ο Ρούμπεν προωθήθηκε αρκετά και βοήθησε στην ανάπτυξη και τη δημιουργία επιθέσεων στο μισό γήπεδο της Μαρσέιγ. Απόρροια αυτού το εντυπωσιακό 88% στις μεταβιβάσεις που έκανε, αφού είχε 21 στις 24 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Όσον αφορά τις μονομαχίες που κέρδισε;

Εντυπωσιακός και σε αυτό το κομμάτι! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, επανέκτησε την μπάλα 15 φορές στα 97′ λεπτά που αγωνίστηκε, με τις οκτώ από αυτές να είναι στο μισό γήπεδο της Μαρσέιγ.

Τέλος με εξαίρεση τη μοναδική μονομαχία που έχασε από τον Εντιαγέ και από την οποία ξεκίνησε η φάση του 21′ στην οποία ο Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε σε εξ’ επαφής κεφαλιά, είχε κερδισμένες άλλες οκτώ!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.