ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέα Φιλαδέλφεια: Σκληρή γραμμή και νόμο της σιωπής θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι

Ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή, οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στην κοινή γνώμη.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σκληρή γραμμή και νόμο της σιωπής θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι

Οι απολογίες των κατηγορουμένων (ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος) αναμένεται να είναι μαραθώνιες, καθώς ξεκινούν από σήμερα και θα ολοκληρωθούν ως αργά το βράδυ της Κυριακής.

Οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια που βαρύνονται με σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος, θα απολογούνται κατά ομάδες 10 ή 12 ατόμων, ενώ για την ταχύτερη ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας έχουν οριστεί ήδη από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό, τρεις ανακριτές.

Οι απολογίες ξεκινούν το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12.00 και οι αποφάσεις για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων αναμένεται να εκδοθούν αργά το βράδυ, καθώς μετά την ανάκριση θα προηγηθεί σύσκεψη ανακριτών και αρμόδιων εισαγγελέων.

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 10.833 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρόβλημα για την ανακριτική διαδικασία ήταν έως χθες η εξεύρεση διερμηνέων για την κροατική γλώσσα (κυρίως) καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι Κροάτες. Εως αργά χθες το βράδυ είχαν εξασφαλιστεί δύο από τους τρεις διερμηνείς και καταβαλλόταν προσπάθεια για την εξεύρεση τρίτου.

Στόματα κλειστά

Κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κροάτες, δεν θα μιλήσουν, καθώς και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που διενήργησαν την προανάκριση μετά τις συλλήψεις, ανέφεραν ότι οι Κροάτες είναι σκληροί χούλιγκαν, τηρούν τον νόμο της σιωπής και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εμπλοκές ποινικού χαρακτήρα και στο παρελθόν.

Εμπλοκές και μάλιστα σοβαρές έχει και ένας από τους κατηγορουμένους ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος όμως παρά τις κατά καιρούς βαριές ποινικές διώξεις σε βάρος του, εντούτοις κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανακριτικών πηγών, οι κατηγορούμενοι, θα κρατήσουν στάση σιωπής μέχρι ότου «μιλήσουν» τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς αν ταυτοποιηθούν για συγκεκριμένες ενέργειες, η υπερασπιστική τους γραμμή, όπως είναι φυσικό, θα αλλάξει.

Μη βάζετε τα δικά σας παιδιά, τους δικούς σας αστυνομικούς»" />Πρωινή Ενημέρωση» για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ." />

Κροατικά ΜΜΕ, εντούτοις, αναφέρθηκαν στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν κατά τις σημερινές απολογίες τους στους ανακριτές.

Σύμφωνα με το κροατικό κανάλι RTL, οι συλληφθέντες αναμένεται να ισχυριστούν ότι ως μέλη των Bad Blue Boys δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια στις συγκρούσεις με οπαδούς άλλων ομάδων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα φέρουν ως παράδειγμα τα πρόσφατα επεισόδια στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια των οποίων ένα μέλος των Bad Blue Boys έφερε τραύματα από μαχαίρι, αλλά κανείς οπαδός της αντίπαλης ομάδας δεν τραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο.

Τον ισχυρισμό αυτόν στηρίζει εμμέσως η επίσημη ανακοίνωση των Bad Blue Boys, που ανέφερε ότι 7 από τους οργανωμένους οπαδούς έχουν τραύματα από μαχαίρι και ένας από τους αυτούς δέχθηκε 7 μαχαιριές.

Πηγή: Καθημερινή

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.