ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε ένα ματς θρίλερ ο Παναθηναϊκός γύρισε από την κόλαση του 2-0 της Μαρσέιγ, μείωσε με τον Ιωαννίδη στο 90+9' και μετά τη διαδικασία των πέναλτι προκρίθηκε στα playoffs του Champions League!

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ: Ο Γίγαντας Παναθηναϊκός επέστρεψε!

Τι και αν στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να χάνουν 2-0 με ισάριθμα γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, τα “λιοντάρια” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκαν με… λύσσα στο δεύτερο ημίχρονο, εφεραν το ματς στα ίσα με το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 90+9′ και μετά από ένα θρίλερ στην παράταση, έδωσαν μαθήματα ψυχραιμίας στα πέναλτι παίρνοντας την πρόκριση στα playoffs του Champions League με αντίπαλο την Μπράγκα!

Ήρωας ο Μπρινιόλι που έβγαλε τουλάχιστον τρεις κλασσικές στιγμές των Μασσαλών και απέκρουσε το πέναλτι του Γκεντουζί κόβοντας τον βήχα των δισεκατομμυριούχων Μασσαλών!

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως 16.401 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι στο “Βελοντρόμ”. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βιλένα, η Μαρσέιγ κατάφερε να βγει στην κόντρα, με τον Σαρ να βγάζει κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας προς τον Ομπαμεγιάνγκ και ο Γκαμπονέζος, έπειτα από “στραβή” κίνηση έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Μπρινιόλι κάνοντας το 1-0.

Το μομέντουμ όπως ήταν φυσιολογικό πέρασε στην πλευρά των γηπεδούχων οι οποίοι πίεζαν ψηλά προσπαθώντας να κλέψουν την μπάλα. Στο 9′ έπειτα από λάθος πάσα του Γέντβαϊ σε φάση ανάπτυξης, ο Ρονζιέ προχώρησε και σούταρε με καλό οπτικό πεδίο, με τον Μπρινιόλι να διώχνει και τον Ουναχί να στέλνει την μπάλα άουτ στην επαναφορά.

Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκε για την επομένη της τελική η Μαρσέιγ. Ατομική ενέργεια του Εντιαγέ από αριστερά, με τον Γάλλο να αποφεύγει Γέντβαϊ, Ρουμπέν και να πλασάρει μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει τις στιγμές του όμως το γήπεδο είχε “κατηφορήσει” με τους Μασσαλούς να πιέζουν. Στο 21′ νέο σλάλομ του Εντιαγέ και σουτ που απέκρουσε με δυσκολία στη δεξιά γωνία ο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 30′ όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Ζιγκό έκανε την κεφαλιά και ο Ιταλός εκτινάχθηκε στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 43′ η Μαρσέιγ κατέγραψε ακόμη μια τελική με τον Καλός να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Ομπαμεγιάνγκ να προλαβαίνει τον Γέντβαι, όμως η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Ωστόσο το “κακό” η Μαρσέιγ το φύλαγε για το τέλος του πρώτου μέρους όταν μετα από ψύχραιμη κυκλοφορία, ο Καλός έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Ομπαμεγιάνγκ από κοντά έκανε το 2-0.

Η πρώτη κίνηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να περάσει τον Παλάσιος, αντί του Βέρμπιτς ο οποίος δεν βοήθησε.

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε στο 51′ με τον Χουάνκαρ να κάνει τη σέντρα την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Βιλένα να σουτάρει άουτ. Στο 59′ η Μαρσέιγ, κατάφερε να ξεδιπλωθεί και να σκοράρει με τον Σαρ, όμως ευτυχώς το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Mε τις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό και στο 75′ λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 με τον Παλάσιος να κάνει το σουτ συρτά στην περιοχή και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια το “τριφύλλι” έχασε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Κόρνερ του Μλαντένοβιτς από τα δεξιά με την μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι στον Γεντβάι με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και κόρνερ από την επέμβαση του Λόπεθ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί στο “Βελοντρόμ” θέλοντας πλέον να τα παίξει όλα για όλα για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Στο 85′ οι “πράσινοι” άγγιξαν το 2-1 με τον Μπερνάρ να βγάζει την μπάλα αριστερά στον Μαντσίνι, ο Αργεντινός συνέκλινε προς τα μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Λόπεθ απέκρουσε στην κλειστή του γωνία.

Η λύτρωση ήρθε λίγο πριν το τέλος. Μετά από κόρνερ ο Γκεντουζί έκανε χέρι στην περιοχή και μετά από ένα… μαρτυρικό πεντάλεπτο, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι με τη βοήθεια του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο… Δαλάι Λάμα, Φώτης Ιωαννίδης στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 το οποίο πήγε το ματς στην παράταση.

Εκεί ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος και μετά το ακυρωθέν γκολ του Βιτίνια στο 110′ λόγω οφσάιντ, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε στέλνοντας το ματς στα πέναλτι!

Εκεί Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ, Παλάσιος και Μλαντένοβιτς παρέδωσαν μαθήματα ψυχραιμίας ευστοχώντας σε όλα, την στιγμή που ο Μπρινιόλι έβγαζε το πρώτο πέναλτι του Γκεντουζί!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Μαρσέιγ (Mαρθελίνο): Λόπεθ (120′ Μπλάνκο), Κλoς, Γκιγκό, Εμπεμπά, Λόντι, Ρονζιέ, Βερετού, Ουνάχι (59′ Αρίτ), Εντιαγέ (68′ Γκεντουζί), Σαρ, Ομπαμεγιάνγκ (80′ Βιτίνια).

Έμειναν στον πάγκο: Ενγκαμπαντουεντνμπού, Μπαλέρντι, Ναντίρ, Σογκλό, Τουρέ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Βιλένα (70′ Τσέριν), Μαντσίνι (106′ Κλεϊνχέισλερ), Τζούριτσιτς (63′ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (46′ Παλάσιος), Σπόραρ (63′ Ιωαννίδης).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Πάλμερ-Μπράουν, Τσοκάι, Σιδεράς, Κώτσιρας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.