ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Bόμβα» Μητσοτάκη: «Κλείνουν οι λέσχες οπαδών»

Την απόφαση να σταματήσει η λειτουργία των συνδέσμων -ως ένα από τα μέτρα εξάλειψη της οπαδικής βίας- ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

«Bόμβα» Μητσοτάκη: «Κλείνουν οι λέσχες οπαδών»

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο οπαδών, ενώ η αστυνομία θα ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων σε θύρες όπου στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «να μην χρειαστεί αποκλεισμός ομάδων από ευρωπαϊκές οργανώσεις είναι το ύστατο μέτρο».

Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup και κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση οπαδών από διαφορετικές χώρες. «Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες».

Η βόμβα της χρονιάς: Αυτός θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρουλάκη
Η βόμβα της χρονιάς: Αυτός θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρουλάκη 24.734 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης» επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, δεσμεύτηκε ότι «οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη».

Μιλώντας για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η πολιτεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το κλείσιμο των συνδέσμων.

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα διαιωνίσουμε παθογένειες αλλά θα τις διαλύσουμε. Σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. Συμφωνήσαμε με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων ομάδων και το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό ότι η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων φιλαθλων στις θύρες που στο παρελθον μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, αυτό σημαίνει ότι η αρμοδιοτητα αυτή μεταπίπτει από τις υπηρεσίες ασφάλειας των ομαδων στην Ελληνική Αστυνομία η οποία θα έχει και την ευθύνη να κάνει τέτοιους ελέγχους όποτε η ίδια κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο και θέκω να τονίσω ότι σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ διότι αντιλαμβάνονται και αυτές ότι πολλές φορές μπορεί ο έλεγχος τέτοιων φαινομένων βίας να ξεφεύγει από τις δικές του δυνατότητες».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η επιχειρησιακή αστοχία που παρατηρήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν διάφορα μέτρα στη φαρέτρα για να νικήσουμε τη βία. Ένα από αυτά είναι το κλείσιμο των θυρών. Ελπίζω να μην υποχρεωθούμε σε ενεργοποίηση του ύστατου μέτρου του αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις»,.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Αλαφούζο, Βαγγέλη Μαρινάκη και του εκπροσώπου του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.