ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μπράγκα: Στο δρόμο του Παναθηναϊκού με το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της!

Η άκρως ενισχυμένη Μπράγκα είναι πιθανό να βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ το Champions League και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της.

Μπράγκα: Στο δρόμο του Παναθηναϊκού με το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της!

Μία εκ των Μπράγκα ή Μπάτσκα Τόπολα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ. Η Μπράγκα είναι το απόλυτο φαβορί φυσικά σε σχέση με την Μπάτσκα. Ο λόγος για μία ομάδα που έχει καθιερωθεί πίσω από την Μπενφίκα και την Πόρτο στην Πορτογαλία.

Την περασμένη σεζόν ήταν τρίτη στην Πορτογαλία. Η ομάδα της ομώνυμης πόλης ιδρύθηκε το 1921 και ακόμη δεν έχει κατακτήσει κάποιον σπουδαίο τίτλο πέρα από τρία Κύπελλα (πιο πρόσφατο το 2021) και δύο Λιγκ Καπ, αφού είναι στη σκιά των μεγαθηρίων Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ. Χρώματά της είναι το κόκκινο και άσπρο και έδρα της το «Μουνισιπάλ», 30 χιλιάδων θεατών.

Κορυφαίο όνομα της ομάδας είναι ο Πορτογάλος διεθνής εξτρέμ Ρικάρντο Όρτα, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο Λίβυος μεσοαμυντικός Αλ Μουσράτι, ο Ισπανός φορ Άμπελ Ρουίθ και ο Γαλλοκονγκολέζος φορ Σιμόν Μπανζά. Σταθερή αξία στα 33 του παραμένει ο Πορτογάλος μέσος Πίζι. Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν έχει κάνει κάποια πολύ ακριβή πώληση, καθώς αποχώρησαν μόνο οι Γιούρι Μεδέιρος και Μάριο Γκονζάλες για Εμιράτα και MLS αντίστοιχα φέρνοντας από 3 εκατ. ευρώ.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έδρα: Το γήπεδο της είναι ένα πραγματικό στολίδι με 30.000 θέσεις, το οποίο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Ρόστερ: Με τις προσθαφαιρέσεις που έχει κάνει το ρόστερ της ενδεχομένως να είναι και το καλύτερο της ιστορίας της. Ενισχύθηκε ποιοτικά με την απόκτηση των Ρόνι Λόπες, Ζοσέ Φοντέ και Σαλασάρ ενώ μοναδική σοβαρή απώλεια είναι ο εξτρέμ Μεδέιρος. Παρόλα αυτά έχει πολλές λύσεις στα άκρα και κάπως έτσι μπορεί να καλύψει το κενό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ (Αρτούρ Ζορζ, Ιούνιος 2022): Από τον Ιούνιο του 2022 κάθεται στον πάγκο της πρώτης ομάδας, ωστόσο είναι ένας προπονητής που ουσιαστικά εχει βγει από τα… σπλάχνα της πορτογαλικής ομάδας. Διετέλεσε στις ακαδημίες αλλά και στην δεύτερη ομάδα της Μπράγκα ενώ ήταν και υπηρεσιακός το 2020. Άκρως πετυχημένη η πρώτη του σεζόν και αποδείχθηκε μάλιστα ότι ήταν άξιος συνεχιστής  Κάρλος Καρβαλιάλ. 

Σύστημα: Το σύστημα που επιλέγει ο Αρτούρ Ζορζ είναι το 4-4-2 και η αλήθεια είναι ότι στηρίζει πολλά στον Αμπέλ Ρουίθ και στον αμυντικό μέσο Αλί αλ Μουσρατί, ο οποίος πραγματοποίησε μια σούπερ σεζόν πέρυσι. 

Στόχος: Η όρεξη στους ανθρώπους της Μπράγκα έχει ανοίξει και στόχος φέτος είναι να κάνει ένα ακόμα βήμα. Ο μεγάλος στόχος είναι το Champions League που αν προκριθεί θα παίξει για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Όπως είπαμε και στην αρχή είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση επί της  Μπάτσκα και μόνο εύκολο αντίπαλο δεν αποτελεί σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.