ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι «πράσινοι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ

Το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ μεταφέρεται στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα έχει έντονο… πράσινο χρώμα.

Οι «πράσινοι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ

Η 19η έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανοίγει αυλαία την προσεχή Παρασκευή 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Το Panathinaikos24.gr ξεψάχνισε τα ρόστερ των 32 εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση και σας παρουσιάζει τους «πράσινους» που θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή.

Ας τους δούμε αναλυτικά:

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 508 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εθνική Ελλάδας: Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου, Δημήτρης Μωραΐτης

Τρεις παίκτες του «τριφυλλιού» συμπεριλήφθηκαν τελικά στη 12άδα που επέλεξε ο Δημήτρης Ιτούδης για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο «Πάπι» ήταν παρών και στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ (όπως το λέγαμε παλιότερα), ενώ Μήτογλου θα λάβει μέρος για πρώτη φορά. Τα βλέμματα θα στραφούν και στον νεοαποκτηθέντα Μωραΐτη, που θα πάρει την πρώτη του… κρυάδα από μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ομάδα.

Παρών θα είναι –ως μέλος του τεχνικού επιτελείου- ο Σάββας Καμπερίδης, ο οποίος θα βρίσκεται στο προπονητικό team του Εργκίν Αταμάν από τη νέα σεζόν.

Το πρόγραμμα:

Ελλάδα – Ιορδανία 26/8 11:45

Ελλάδα – ΗΠΑ 28/8 15:40

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 30/8 15:40

Εθνική Ισπανίας: Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Το μεγάλο απόκτημα του «εξάστερου» ετοιμάζεται να κλέψει τις εντυπώσεις στα γήπεδα της Ινδονησίας (αρχικά). Ο 27χρονος φόργουορντ αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της «φούρια ρόχα» την τελευταία πενταετία, ενώ να θυμίσουμε ότι αναδείχθηκε MVP του τελικού του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ. Ο Ερνανγκόμεθ ήταν παρών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έχοντας 10,5 πόντους μέσο όρο (με 70,4% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα) και 5,4 ριμπάουντ μέσο όρο.

Το πρόγραμμα:

Ισπανία – Ακτή Ελεφαντοστού 26/8 16:30

Ισπανία – Βραζιλία 28/8 16:30

Ισπανία – Ιράν 30/8 16:30

Εθνική Γαλλίας: Ματίας Λεσόρ

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν με την Παρτίζαν, ο 27χρονος σέντερ μετακομίζει στον Παναθηναϊκό για να κυριαρχήσει κάτω από τη ρακέτα. Ο Λεσόρ συμμετείχε και στη διοργάνωση του 2019, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο έχοντας μικρή συνεισφορά πάντως (3,8 πόντοι και 2,2 ριμπάουντ/μέσο όρο). Ο ικανότατος σέντερ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και συμπεριλήφθηκε κανονικά στη 12άδα του Κολέ, ενώ έχει… μπροστά του τους «δεινόσαυρους» Γκομπέρ και Φαλ, με τον Γάλλο ομοσπονδιακό τεχνικό να κάνει σκέψεις για χρησιμοποίησή του στη θέση «4».

Το πρόγραμμα:

Γαλλία – Καναδάς 25/8 16:30

Γαλλία – Λετονία 27/8 16:30

Γαλλία – Λίβανος 29/8 12:45

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι πρώην «πράσινοι» που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, όπως ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με την Εθνική μας (ακόμα και ο Μιχάλης Λούντζης είχε περάσει παλιότερα από το «τριφύλλι»).

Φυσικά με την «επίσημη αγαπημένη» δεν θα δούμε φέτος τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ξεκουραστεί. Κάτι που συνέβη και με την περίπτωση του Μάριους Γκριγκόνις, που δεν θα βοηθήσει την εθνική Λιθουανίας.

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ θα είναι επίσης ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Κίνας (στον Παναθηναϊκό το 2015-16), ο γκαρντ Στέφαν Γιόβιτς (το 2022 στον Παναθηναϊκό) με τη Σερβία, ο Κέντρικ Πέρι με το Μαυροβούνιο (το 2021-22 στον Παναθηναϊκό) και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με τη Γεωργία (από το 2008 μέχρι το 2011 στον Παναθηναϊκό).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.