ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και το “ΠΑΟ μπορείς” που γίνεται viral!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για όλα όσα συνέβησαν στο χθεσινό πρώτο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα, στέκεται στον χαρακτήρα του "τριφυλλιού" και φυσικά στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου.

Μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και το

*Μετά το απόλυτο θρίλερ της Μασσαλίας, χθες παρακολουθήσαμε ένα ακόμη παιχνίδι που μας κρατούσε μέχρι το φινάλε με τους παλμούς στα ύψη. Ο Μπρινιόλι αποκρούει εντυπωσιακά σε τετ α τετ του Λόπεζ στο 93′ κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Μπράγκα. Σε μια φάση που οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να πετύχουν τρία γκολ και να ολοκληρώσουν τη βραδιά με θρίαμβο, ο Ιταλός έβαλε στοπ, δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στην ομάδα του να μείνει ζωντανή. Και έμεινε. Φανταστική μπαλιά του Ιωαννίδη, γκολ ο Μαντσίνι στο 95′, 2-1 και ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είναι αλύγιστος. Ακόμη και σε τέτοιου τύπου παιχνίδια, στα οποία παίζεται μια πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Το γκολ του Αργεντινού στο φινάλε μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι. Μακάρι. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε και με τα όσα συνέβησαν χθες ότι δεν τα παρατάει ποτέ. Δίνει μάχη μέχρι το φινάλε. Το έκανε πέρυσι σε αρκετά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το έκανε κόντρα στη Μαρσέιγ, το έκανε και χθες στην Μπράγκα. Είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα του συνόλου που έχει δημιουργήσει ο Σέρβος προπονητής. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι αυτή η έκδοση του Παναθηναϊκού είναι, εκτός των άλλων, η πιο μαχητική των τελευταίων αρκετών χρόνων. Ακόμη κι όταν τα πράγματα στραβώνουν, ακόμη κι όταν η βραδιά δεν πηγαίνει καλά. Η νοοτροπία του… never give up έχει περάσει για τα καλά στα πράσινα αποδυτήρια και γι αυτό θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους.

*Το παιχνίδι χθες δεν ήταν για ήττα δίχως να έχει ελπίδες στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο 5λεπτο στο πρώτο ημίχρονο- όταν έπειτα από λάθος του Βιλένα η Μπράγκα βγήκε σε αντεπίθεση και απο εκεί και πέρα άρχισε να πιέζει- και το δυναμικό ξεκίνημα της επανάληψης για τους Πορτογάλους μέχρι το 1-0 του Ρουίθ, το “τριφύλλι” στάθηκε πολύ καλά στην Πορτογαλία. Είχε ένα πρώτο ημίχρονο στα μέτρα του με μεγάλες ευκαιρίες από Μάγκνουσον και Παλάσιος, είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ για να ισοφάρίσει στην επανάληψη και γενικώς παρουσιάστηκε πολύ σοβαρό σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων και απέναντι σε μια πολύ καλή και άκρως επιθετική ομάδα όπως είναι η Μπράγκα. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση με ορθολογικό τρόπο και με ψυχραιμία στο παιχνίδι τους και στο τέλος δικαιώθηκαν πετυχαίνοντας ένα γκολ που ήθελαν πολύ.

*Είναι φαβορί η Μπράγκα μετά και το χθεσινό; “Ναι”, είναι η απάντηση. Οι Πορτογάλοι έχουν το προβάδισμα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι ζωντανός για το όνειρο της πρόκρισης του Τσάμπιονς Λιγκ. Έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από τη στιγμή που έχει φτάσει την κατάσταση μέχρι εδώ, τότε θα παλέψει για να τα καταφέρει.

*Σε ένα κατάμεστο και καταπράσινο ΟΑΚΑ, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το σύνθημα “ΠΑΟ, μπορείς”, άρχισε από χθες να γίνεται viral στα social media και το βέβαιο είναι ότι θα δονήσει την ατμόσφαιρα στην Καλογρέζα τη βραδιά της ρεβάνς στις 29 Αυγούστου. Και είναι αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός μπορεί. Αρκεί να παρουσιαστεί όπως πρέπει στον επαναληπτικό, να διορθώσει λάθη σαν κι αυτά που συνέβησαν στα δυο γκολ της Μπράγκα, να μη σπαταλήσει ευκαιρίες όπως η ανεπανάληπτη του Σπόραρ (τεράστια η χαμένη ευκαιρία, αλλά μόνο κακό κάνουν οι υπερβολές και το “κρέμασμα”), να διεκδικήσει μυαλωμένα και με υπομονή αυτό που θέλει και όλα γίνονται. Έχει ξαναζήσει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός σπουδαίες ευρωπαϊκές ανατροπές στο ΟΑΚΑ. Τώρα, έχει σοβαρές πιθανότητες να το ξαναζήσει ξανά.

*Ολοι ενωμένοι σαν γροθιά θα πρέπει να πάνε στη ρεβάνς με την Μπράγκα με… λύσσα για την πρόκριση. Ποδοσφαιριστές, προπονητής, σταφ, κόσμος. ΟΛΟΙ. Δεν περισσεύει κανείς από αυτή την πολύ μεγάλη μάχη. Τη μεγαλύτερη που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 10 χρόνια. Προηγείται, φυσικά, το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Βόλο το Σάββατο, όπου η νίκη είναι υποχρεωτική. Στη συνέχεια, θα περάσουμε στη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης για το σπουδαίο ευρωπαϊκό ματς, για τη μεγάλη πρόκληση με φόντο τα αστέρα του Τσάμπιονς Λιγκ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ