ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Μόνο περηφάνια για αυτόν τον Παναθηναϊκό, μία οικογένεια η ομάδα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την περηφάνια που πρέπει να νιώθει κάθε Παναθηναϊκός για αυτή την ομάδα που έχει φτάσει ένα παιχνίδι πριν από την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από έναν δρόμο που μοιάζει με Γολγοθά και εξηγεί γιατί επιβάλλεται το ΟΑΚΑ την Τρίτη να θυμίσει τα παλιά.

Μόνο περηφάνια για αυτόν τον Παναθηναϊκό, μία οικογένεια η ομάδα!

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το αποτέλεσμα, που ήθελε, που ήταν η νίκη, η έστω μία ισοπαλία, αλλά το γκολ του Μαντσίνι στο τέλος και η αντίδραση που έβγαλε για άλλη μία φορά η ομάδα, δείχνει ότι έχει τα άντερα την ερχόμενη Τρίτη να κάνει στο ΟΑΚΑ κάτι που στην αρχή του καλοκαιριού έμοιαζε με θαύμα.

Να φθάσει δηλαδή στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, έχοντας αποκλείσει μία ομάδα από την Ουκρανία, μία ομάδα από την Γαλλία, μία ομάδα από την Πορτογαλία. Την Ντνίπρο την απέκλεισε σχετικά εύκολα, την Μαρσέιγ την απέκλεισε με ένα εκπληκτικό πρώτο παιχνίδι στην Λεωφόρο και κατάθεση ψυχής στην κόλαση της Μασσαλίας. Με την Μπράγκα χρειάζεται μία νίκη για να στείλει το ματς στην παράταση και αν νικήσει με δύο γκολ διαφορά θα πάρει την μεγάλη πρόκριση.

Αν δει κανείς, που βρίσκεται βαθμολογικά η Ελλάδα και πόσο πιο πάνω είναι η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ουκρανία, θα καταλάβει κανείς, για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός πάει να κάνει κάτι που μοιάζει με θαύμα. Από τον δύσκολο δρόμο των μην πρωταθλητών με σπουδαίους αντιπάλους. Στην Μπράγκα η ομάδα δεν πήρε αυτό, που άξιζε, αλλά η αλήθεια είναι ότι και στην Μασσαλία πήρε μία πρόκριση, που θα μπορούσε να την είχε χάσει. Στην Πορτογαλία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός και πλήρωσε κάποια λάθη που έκανε και στην άμυνα και στην επίθεση. Ξέρω η μόδα των ημερών είναι να γράψω για τον Σπόραρ, ότι είναι άχρηστος, ταγάρι, να σηκωθεί να φύγει τι του βρίσκει ο Γιοβάνοβιτς και τον βάζει και άλλα πολλά που ακούγονται μετά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία, που έχασε ο Σλοβένος. Εγώ και τώρα θα πάω κόντρα στο ρεύμα της ανθρωποφαγίας και θα πω, ότι η ομάδα έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, στήριξε τον παίκτη. Οι συμπαίκτες του του μίλησαν, ήταν θυμωμένοι με όλη αυτή την ανθρωποφαγία προς το πρόσωπο του σέντερ φορ της Εθνικής Σλοβενίας και ο Γιοβάνοβιτς τον πίστευε, τον πιστεύει και θα τον πιστεύει. Το 2-0 έμοιαζε άδικο με βάση την εικόνα και των δύο ομάδων και ήρθε η τρομερή πάσα του Ιωαννίδη και το εξαιρετικό πλασέ του Μαντσίνι για να μπει ένα γκολ, που ίσως φανεί σημαντικό για τη ρεβάνς.

Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια!
Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια! 1.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακόμα και αυτή η αντίδραση όλων των παικτών, για την επίθεση που δέχεται ο Σπόραρ για την χαμένη ευκαιρία, δείχνει, γιατί αυτή η ομάδα έχει φθάσει μέχρι εδώ και θα πάει ακόμα ψηλότερα. Διότι είναι μία οικογένεια, και όποιος πειράξει μέλος της οικογένειας τους βρίσκει όλους απέναντι.

Την Τρίτη το ΟΑΚΑ θα θυμίσει παλιό ΟΑΚΑ και ο κόσμος, που πραγματικά θέλει να ζήσει και πάλι τέτοιες στιγμές με τον Παναθηναϊκό θα γεμίσει το ΟΑΚΑ με στόχο να σπρώξει την ομάδα σε μία μεγάλη πρόκριση.

Πριν από αυτό, όμως, προηγείται αύριο το παιχνίδι με τον Βόλο στην Λεωφόρο, όπου θα πρέπει η ομάδα να κάνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με αρκετούς παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.