ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Εκπληκτικός ο βαθμός ετοιμότητας του Παναθηναϊκού για την εποχή που βρισκόμαστε

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του με άνεση απέναντι στον Βόλο, κέρδισε πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς και πλέον έχει μπροστά του τη μεγάλη βραδιά της Τρίτης. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Εκπληκτικός ο βαθμός ετοιμότητας του Παναθηναϊκού για την εποχή που βρισκόμαστε

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Αυτό ήταν το παιχνίδι απέναντι στον Βόλο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του και της ανωτερότητάς του. Και έτσι πρέπει να κάνει σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από ευρωπαϊκά παιχνίδια ή όχι, έχει πλέον το υλικό για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, να εμφανίζεται φρέσκος στο γήπεδο και να καθαρίζει τα παιχνίδια του.

Είδαμε πως το βάθος του πάγκου είναι πλέον μεγάλο, το είδε και ο Γιοβάνοβιτς που αποδεικνύει πως δεν έχει εμμονές. Λέμε και ξανά λέμε ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν είναι ο μεγαλύτερος φαν του rotation, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όταν έχεις στον πάγκο σου παίκτες που μπορούν να μπουν και να προσφέρουν το ίδιο, θα προχωρήσεις ακόμα και σε εφτά αλλαγές όπως έκανε από Τετάρτη σε Κυριακή.

Κι αν θέλουμε να μπούμε και σε διαδικασία σύγκρισης με την ομάδα που πέρσι ήταν ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού, θα δούμε ότι η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον Πανσερραϊκό στη δική της βραδιά που το rotation ήταν απαραίτητο και για εκείνη. Και δε θα έπαιρνε πιθανότατα ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι στον Πανσερραϊκό με το σκορ στο 0-1.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ορεξάτος, είχε μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο, είχε τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, έδωσε ανάσες και σε άλλους παίκτες που μπήκαν και χθες βασικοί αλλά την Τρίτη θα είναι απαραίτητοι (Ρούμπεν, Παλάσιος) και μπήκε στο πρωτάθλημα όπως ακριβώς έπρεπε. Με μια εύκολη νίκη.

Είδε και την εξέδρα να μπαίνει στην εξίσωση του οικογενειακού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο. Και εννοώ φυσικά την αποθέωση στον Σπόραρ, λίγες μόνο μέρες μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στην Μπράγκα. Βγήκαν ο ένας μετά τον άλλον οι συμπαίκτες του και σήκωσαν ασπίδα προστασίας στον Σλοβένο. Και ο κόσμος με το να φωνάξει το όνομά του σε μια περίοδο που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής το έχει ανάγκη, δεν ύψωσε απλά ασπίδα αλλά ολόκληρο… τοίχος.

Σημαντικό ότι σκόραραν παιδιά όπως ο Τσέριν και ο Βέρμπιτς, σημαντικό ότι πήρε χρόνο (και έδειξε ότι έλειψε) ο Σένκεφελντ που δείχνει καλά και έτοιμος να ξεκινήσει και την Τρίτη απέναντι στην Μπράγκα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ο βαθμός ετοιμότητας που έχει ο Παναθηναϊκός συνολικά σαν ομάδα.

Είτε παίζει με τη Μαρσέιγ, είτε με την Μπράγκα, είτε με τον Βόλο, ξέρεις πως θα δεις μια ομάδα η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται, όπως κάνει εδώ και δύο χρόνια, μια ομάδα που παίζει συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου και δεν το αλλάζει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Και την Τρίτη αυτή η ομάδα θα παρουσιαστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Μια ομάδα αγωνιστικά έτοιμη για να κερδίσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα τα καταφέρει, γνωρίζουμε όλοι όμως ότι θα παλέψει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να το πετύχει. Και αυτό είναι το κυριότερο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.