ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Άντε και καλή μας σεζόν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ανυπομονησία του κόσμου της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Άντε και καλή μας σεζόν

Με την έναρξη της προετοιμασίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, μπαίνουμε και τυπικά σε αγωνιστικούς ρυθμούς για τη νέας σεζόν. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στη Σλοβενία, όπου θα δώσουν δύο φιλικά (4/9 και 7/9) και θα μας προσφέρουν την πρώτη γεύση από την ομάδα που θέλει να χτίσει ο Αταμάν.

Φυσικά και αυτά τα ματς δεν θα αποτελέσουν κριτήριο για τη νέα περίοδο, αφού η ομάδα ακόμα θα χτίζεται. Επιπροσθέτως, θα λείψουν οι 4 διεθνείς και ο τραυματίας Μήτογλου, ενώ θα γίνουν αρκετά «πειράματα», όπως είναι φυσικό γι’ αυτό το σημείο που βρισκόμαστε. Για παράδειγμα, στην προετοιμασία του «τριφυλλιού» θα συμμετέχει για να… βοηθήσει στις θέσεις των ψηλών ο Θωμάς Κώττας, ενώ και κάποιοι από τους παίκτες θα είναι υπό δοκιμή από τον Αταμάν, που θέλει να αποκτήσει προσωπική άποψη για τα χαρακτηριστικά τους.

Το σίγουρο είναι ότι στην αρχή της σεζόν οφείλουμε όλοι να δείξουμε κατανόηση και να έχουμε υπομονή και ψυχραιμία στις κρίσεις μας γι’ αυτό που θα παρακολουθούμε. Κι αυτό διότι μιλάμε για ένα εντελώς καινούριο σύνολο με νέο προπονητή, που θα χρειαστεί χρόνο για να στρώσει. Βέβαια, ο ίδιος ο Αταμάν έχει φροντίσει να θέσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών αφού στις δηλώσεις που κάνει δεξιά και αριστερά κάνει λόγο για πορεία μέχρι το Final Four. Από τη μία, μοιάζει ιδανικό το να έχει υψηλές βλέψεις ο τεχνικός της ομάδας, ειδικά αν αναλογιστούμε την ιστορία και το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να πας από το ένα άκρο στο άλλο τόσο σύντομα με μια εντελώς καινούρια ομάδα: από τη «μαύρη» τριετία δηλαδή στην κορυφαία τετράδα.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.654 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ‘κει και πέρα, είναι δεδομένο ότι υπάρχει τρομερή ανυπομονησία στον κόσμο του «εξάστερου» για την έναρξη της περιόδου μετά από το εντυπωσιακό -μεταγραφικά- καλοκαίρι του οργανισμού, όπως αποδείχθηκε τόσο στην υποδοχή του Χουάντσο, όσο και στην αποθέωση που γνώρισαν ο Σλούκας και οι λοιποί στην προχθεσινή προπόνηση.

Τέλος, να σταθούμε λίγο στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, οι οποίοι δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικά ο «Πάπι» ήταν εντυπωσιακός στο κρίσιμο ματς με τη Νέα Ζηλανδία και απέδειξε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρατώντας όρθια την Εθνική μας ομάδα στα δύσκολα.

Υ. Γ. Ο Αταμάν ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα πορευτεί ως έχει μέχρι νεωτέρας, αλλά δεν έκρυψε ότι ίσως γίνει κάποια προσθήκη πριν από την έναρξη της περιόδου αν αντιληφθεί ότι υπάρχει κενό και αδυναμία σε κάποια θέση.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.