ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Το προφίλ της Βιγιαρεάλ: Το φαβορί του ομίλου και οι πράσινες μνήμες

Η Βιγιαρεάλ είναι η ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League και αναμφισβήτητα έχει τη στάμπα του φαβορί για την πρωτιά.

Το προφίλ της Βιγιαρεάλ: Το φαβορί του ομίλου και οι πράσινες μνήμες

Η Βιγιαρεάλ είναι η ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League και αναμφισβήτητα έχει τη στάμπα του φαβορί για την πρωτιά.

Η ισπανική ομάδα τερμάτισε 5η πέρυσι στο πρωτάθλημα της χώρας της, ενώ τη σεζόν 2020/21 κατέκτησε το Europa League.

Το καλοκαίρι προχώρησε σε αρκετές και σημαντικές πωλήσεις, βάζοντας στα ταμεία της πάνω από 100 εκατ. ευρώ! Έδωσε τους Νικολάς Τζάκσον (φορ, Τσέλσι), Πάου Τόρες (στόπερ, Αστον Βίλα), Μπουλαγιέ Ντιά (φορ, Σαλερνιτάνα) και Σάμουελ Τσουκουέζε (εξτρέμ, Μίλαν). Έκανε δικούς της τους Ισπανούς Ντένις Σουάρες (από την Θέλτα), Κομεσάνια (από την Ράγιο Βαγεκάνο), Ιλίας Ακομάτς (από την Μπαρτσελόνα Β), απέκτησε ως δανεικό τον στόπερ Γκάμπια από τη Μίλαν, ως ελεύθερο τον Χιλιανό φορ Μπεν Μπρερετόν, ενώ ξόδεψε 10 εκατομμύρια στη Λειψία για τον Νορβηγό Αλεξάντερ Σόρλοθ και 2.5 για τον Ραμόν Τεράτς από τη Χιρόνα.

Τη σεζόν που διανύουμε στις πρώτες 3 αγωνιστικές είναι στη 13η θέση. Έχει μια νίκη (1-0 τη Μαγιόρκα εκτός) και δυο ήττες. Πρόσφατα έχασε με σκορ 4-3 από την Μπαρτσελόνα.

Έδρα της είναι το Μαδριγάλ, το οποίο έχει μετονομαστεί, πλέον, σε Θεράμικα. Εχει χωρητικότητα 23.000 θεατές. Προπονητής της Βιγιαρεάλ είναι ο έμπειρος Κίκε Σετιέν. Στα 64 του συνεχίζει να κάνει καλά τη δουλειά του. Αστέρι της ομάδας θεωρείται ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ, Γέρεμι Πίνο που προέρχεται από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ.

Η προϊστορία

Παναθηναϊκός και Βιγιαρεάλ είχαν αναμετρηθεί στη σεζόν 2008/09 στη φάση των «16» του Champions League. Οι πράσινοι είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1 εκτός έδρας με φανταστικό γκολ του Καραγκούνη, ενώ νωρίτερα δεν τους είχε μετρήσει πεντακάθαρο τέρμα. Στο ΟΑΚΑ ηττήθηκαν με σκορ 2-1 και αποκλείστηκαν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.