ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

To προφίλ της Μακάμπι Χάιφα: Με το βλέμμα στη νέα εποχή!

Η Μακάμπι Χάιφα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός και το Panathinaikos24.gr σας την παρουσιάζει.

To προφίλ της Μακάμπι Χάιφα: Με το βλέμμα στη νέα εποχή!

Γνωστή και μη εξαιρετέα αντίπαλος ελληνικών ομάδων, ο Παναθηναϊκός… απουσίαζε από τη συλλογή της. Την περσινή σεζόν μνημονεύει το 4-0 μέσα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” κόντρα στον Ολυμπιακό και φέτος ως πρωταθλήτρια Ισραήλ περιμένει τον έτερο “αιώνιο”.

Οι αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή, επιτυχημένη σεζόν της δεν είναι αρκετές, αν και πουλήθηκαν παίκτες όπως ο Ομέρ Ατζίλι στην Αλ Αΐν για 2.000.000 ή ο Μοχάμεντ Αμπού Φανί στην Φερεντσβάρος για 1.500.000.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στην άκρη του πάγκου, αφού Μπαράκ Μπαχάρ ολοκλήρωσε την επιτυχημένη θητεία του και ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα (ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό). Τη θέση του πήρε ο προπονητής των ακαδημιών, ο 37χρονος Αιθίοπας Μεσάι Ντέγκο.

Ο προπονητής της: Μετά την αποχώρηση του Μπαχάρ για τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, συνεχίζει το έργο του ο Αιθίοπας, Μεσάι Ντέγκο, ο οποίος πήρε προαγωγή από τις Ακαδημίες της ομάδας. Αστέρια του συλλόγου θεωρούνται ο φορ από την Αϊτή Πιερό και ο μεσοεπιθετικός Ντία Σάμπα. Στη Μακάμπι Χάιφα αγωνίζεται επίσης και ο πρώην στόπερ του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Το πάρε – δώσε των μεταγραφών του καλοκαιριού:

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας, στα μέσα του Αυγούστου η Ρεν έκανε το δικό της μεταγραφικό «μπαμ», το οποίο ακούει στο όνομα Νεμάνια Μάτιτς. Ο Σέρβος χαφ είχε συμβόλαιο με τη Ρόμα έως το 2024, παρόλα αυτά πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Ιταλία κάτι που δεν άρεσε και πολύ στον κόσμο των Τζαλορόσι. Στην περασμένη σεζόν με τη Ρόμα κατέγραψε συνολικά 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε δύο γκολ ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ.

Επίσης, πλήγμα αποτελεί δίχως αμφιβολία για την ομάδα η αποχώρηση του Ζερεμί Ντοκού. Πριν μερικές μέρες, οι διοικούντες της Μάντσεστερ Σίτι έφτασαν σε συμφωνία με τους ανθρώπους της Ρεν για την απόκτηση του Βέλγου εξτρέμ, ο οποίος είχε απολογισμό 12 γκολ και 10 ασίστ σε 92 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη γαλλική ομάδα. Το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές «έκλεισε» στα 55,4 εκατ ευρώ.

Η πορεία στο πρωτάθλημα:

Εντός συνόρων τον περασμένο Ιούλιο κατέκτησε το Σούπερ Καπ υπερισχύοντας με 3-1 της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Για να φτάσει μέχρι τους ομίλους του Europa League, απέκλεισε με 2 νίκες στον 1ο Προκριματικό Γύρο του Champions League την Χαμρούν Σπάρτανς από την Μάλτα, ενώ στη συνέχεια υπερκέρασε το εμπόδιο της Σέριφ Τιρασπόλ στην παράταση με 4-1, αφού και τα δύο ματς στην κανονική τους διάρκεια έληξαν ισόπαλα 1-1. Στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο με δύο νίκες απέκλεισε την Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-1, 3-1), αλλά δεν κατάφερε να περάσει στους ομίλους του Champions League αφού τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις (0-0, 3-0).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.