ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Κλήρωση με προκλήσεις, προκαλεί η ΕΠΟ με τις κλήσεις στην Εθνική!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την κλήρωση του Παναθηναϊκού και την σημερινή ΕΠΟ που θέλει να μοιάσει στην… παλιά και στις κλήσεις στην Εθνική.

Κλήρωση με προκλήσεις, προκαλεί η ΕΠΟ με τις κλήσεις στην Εθνική!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να πάρει την πρόκριση στο Tσάμπιονς Lιγκ, αλλά αυτό το καλοκαίρι απέδειξε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο του. Η κλήρωση του Europa League ήταν δύσκολη, αφού στον όμιλό του δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα, που να λες ότι την κερδίζεις σίγουρα και συνεχίζεις τουλάχιστον στο Conference. Ο Ολυμπιακός έχει την ομάδα από την Σερβία, που έφαγε 7 γκολ από την Μπράγκα, αλλά από την άλλη υπάρχουν και τα χειρότερα, που είναι ο όμιλος της ΑΕΚ.

Η διαφορά είναι, ότι αν δεν περάσει η ΑΕΚ με αυτούς τους αντιπάλους κανείς δεν θα πει τίποτα, αν δεν περάσει ο Παναθηναϊκός σίγουρα κάποια γκρίνια θα υπάρξει. Και ο λόγος είναι, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει απέναντί του ομάδες με βαριές φανέλες, αλλά έχει ομάδες από την Ισπανία και την Γαλλία και την πρωταθλήτρια Ισραήλ. Η Ρεν τερμάτισε πέρυσι λίγο πίσω από την Μαρσέιγ, η αξία της ξεπερνάει τα 200 εκ. ευρώ, έχει μεγάλη ποιότητα και είναι πολύ καλή ομάδα και πολύ γρήγορη.

Η Μακάμπι Χάιφα πήρε το πρωτάθλημα στο Ισραήλ είναι συνέχεια στο τσάμπιονς λιγκ τα τελευταία χρόνια και πέρυσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό με το εκκωφαντικό 0-4 μέσα στον Πειραιά.

Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια!
Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια! 1.513 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την Βιγιαρεάλ δεν χρειάζονται πολλά να πεις. Τοπ ομάδα, που παίζει και αυτή συχνά τσάμπιονς λιγκ, είναι σίγουρα το απόλυτο φαβορί του ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός αν τελικά προκριθεί από αυτό τον όμιλο θα είναι επιτυχία. Θα αποτελεί άλλη μία υπέρβαση με βάση την παρουσία των άλλων ομάδων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και την μη παρουσία τη δική του στην ευρωπαϊκή σκηνή, που μόλις φέτος επέστρεψε.

Όπως και να έχει η ομάδα έχει μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση. Να προκριθεί από έναν δύσκολο όμιλο, είτε ως δεύτερη στο Europa League, είτε ως τρίτη στο Conference. Και το καλοκαίρι μας έδειξε, ότι η ομάδα είναι έτοιμη για προκλήσεις. Μπορεί να αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από το τσάμπιονς λιγκ, αλλά σε όλα τα ματς ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός και στα περισσότερα ημίχρονα καλύτερος από τους αντιπάλους του και αυτό λέει πολλά.

Την Κυριακή χρειάζεται μεγάλη προσοχή το ματς στα Γιάννινα, που παραδοσιακά μας δυσκολεύουν και το πρέπει της νίκης είναι με κεφαλαία γράμματα,

Και κλείνω με τις… μη κλήσεις της Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έκαναν αγώνα για να αλλάξει η κόκκινη ΕΠΟ και να έρθει επιτέλους η αξιοκρατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η περασμένη σεζόν μας έδειξε, ότι η ΑΕΚ ήθελε να γίνει….Ολυμπιακός και τα κατάφερε, Δυστυχώς όπως παλιά έτσι και τώρα σε αυτό το παιχνίδι έχει μπει στην μέση και η Εθνική.

Ο Βαγιαννίδης ήταν ο καλύτερος δεξιός μπάκ του καλοκαιριού από όλες τις ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά ματς. Ο Κωσταντέλιας στον ΠΑΟΚ κάνει παπάδες. Και όμως στις σημερινές κλήσεις απουσίαζαν και ο ένας και ο άλλος. Στην θέση του Βάγια κλήθηκε πάλι ο Ρότα, που και βασικός δεν ήταν σε αρκετά παιχνίδια και αγωνιστικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Οι κλήσεις της Εθνικής ομάδας αποδεικνύουν, ότι δυστυχώς η ΕΠΟ άλλαξε χρώμα, όχι πρακτικές. Και πλέον απέναντι σε αυτή την ΕΠΟ είναι και ο ΠΑΟΚ, που έχει καταλάβει τι γίνεται…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.