ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Η σημασία της χθεσινής νίκης και το πρόγραμμα… φωτιά που ακολουθεί

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που στη... σούμα του πρωταθλήματος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η σημασία της χθεσινής νίκης και το πρόγραμμα... φωτιά που ακολουθεί

Μόλις το δεύτερο ματς του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα ήταν αυτό, αλλά μία τέτοια νίκη είναι από εκείνες που σου δίνουν πρωτάθλημα. Που στη… σούμα σκέφτεσαι τις μέρες που δεν πήγε τίποτα καλά αλλά κατάφερε η ομάδα να πάρει ένα τρίποντο το οποίο έμοιαζε… βουνό. Και για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής στους Ζωσιμάδες ήταν ακριβώς αυτό. Ένα βουνό.

Ο Βέρμπιτς έφυγε τραυματίας πριν καν ξεκινήσει το ματς, Αϊτόρ, Βαγιαννίδης και Τζούρισιτς αποχώρησαν κατά τη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές νωρίς, αλλά έδειξε δύο πράγματα στους Ζωσιμάδες.

Το πρώτο έχει να κάνει με το βάθος στο ρόστερ του. Πλέον ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα υλικό στα χέρια του που μπορεί να φέρνει παίκτες από τον πάγκο και να καθορίζουν το αποτέλεσμα. Χθες ήταν ο Μαντσίνι αυτός που μπήκε και έβγαλε την ασίστ για το υπέροχο τελείωμα του Παλάσιος και τη νίκη. Όπως ήταν και ο Μπερνάρ ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι με την παρουσία του άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Με τον Βραζιλιάνο στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός είναι περισσότερο απρόβλεπτος, πιο επιθετικός, πιο δημιουργικός.

Το δεύτερο αφορά τον προπονητή του. Η χθεσινή νίκη πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιοβάνοβιτς. Και γιατί έμεινε ψύχραιμος στα τόσα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν και γιατί εκείνος είναι που δίνει την εντολή για να αλλάξουν πλευρές οι Μαντσίνι και Παλάσιος και μετά από λίγο έρχεται το γκολ από δική τους συνεργασία. Ο Γιοβάνοβιτς είδε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πρόβλημα στα αριστερά, έστειλε από εκεί τον φρέσκο Μαντσίνι για να απειλήσει, να πατήσει περιοχή και να σεντράρει με καλύτερες προϋποθέσεις και το είδε να συμβαίνει.

Είναι προφανές πως η διακοπή έρχεται σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός την είχε ανάγκη. Και έρχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μια νίκη που είναι πολύ σημαντική και η οποία διατηρεί το καλό κλίμα και την ηρεμία στην ομάδα και της δίνει… καύσιμο που είναι απαραίτητο μετά από έναν οδυνηρό αποκλεισμό όπως αυτόν με την Μπράγκα.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν είναι εύκολο, αφού οι πράσινοι στις επόμενες πέντε αγωνιστικές έχουν να παίξουν εκτός έδρας με Παναιτωλικό, Αστέρα, Ολυμπιακό και στη Λεωφόρο με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Συν ότι ξεκινούν και ευρωπαϊκά παιχνίδια το ίδιο διάστημα. Γι’ αυτό και είναι ακόμα πιο σημαντική αυτή η νίκη τους στους Ζωσιμάδες, ιδιαίτερα από τη στιγμή που προχώρησαν με νίκες και οι ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.