ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο έλεγχος των «πράσινων» διεθνών στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ

Οι 4 διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ και το Panathinaikos24.gr αξιολογεί την παρουσία τους εκεί.

Ο έλεγχος των «πράσινων» διεθνών στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ τελείωσε πρόωρα για τους 4 διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία.

Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Μωραΐτης, Ματίας Λεσόρ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη μεγάλη διοργάνωση και το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν στην προετοιμασία του «εξάστερου» αφού πρώτα πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης.

Θυμίζουμε ότι την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος τραυματίστηκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού του και δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο στερώντας από τον Δημήτρη Ιτούδη ένα πολύτιμο όπλο από τη φαρέτρα του.

Το Panathinaikos24.gr συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα και αξιολογεί την παρουσία των 4 διεθνών παικτών του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά (βαθμολογία με άριστα το 10):

Ιωάννης Παπαπέτρου: Βαθμός 8. Ο 29χρονος φόργουορντ –που επέστρεψε το φετινό καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό- πραγματοποίησε καλό τουρνουά και ήταν από τους βασικούς πυλώνες της «επίσημης αγαπημένης», παρότι δεν κατάφερε να τη… σπρώξει πέραν της φάσης των «16» της διοργάνωσης. Ο «Πάπι» ήταν εντυπωσιακός στο κρίσιμο ματς με τη Νέα Ζηλανδία στον πρώτο γύρο οδηγώντας την Εθνική ομάδα στη νίκη 83-74 με 27 πόντους (ρεκόρ καριέρας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα), 8/15 εντός παιδιάς και 6 ριμπάουντ, ενώ είχε ενεργό ρόλο και στους υπόλοιπους 4 αγώνες. Ο Παπαπέτρου ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τους εξής μέσους όρους: 14,8 πόντοι, 55,9% στα δίποντα, 33,3% στα τρίποντα, 68,2% στις βολές, 3,4 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 12,8 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης σε 25,8 λεπτά συμμετοχής.

Δημήτρης Μωραΐτης: Βαθμός 6. Ο 24χρονος γκαρντ έκανε… διπλό step-up στην καριέρα του το φετινό καλοκαίρι. Αφενός, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε ομάδα Ευρωλίγκας. Αφετέρου, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας και πήρε μέρος στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση. Ο Μωραΐτης έπαιξε στα 4 από τα 5 ματς της «επίσημης αγαπημένης» και προσπάθησε να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε, κυρίως με την πιεστική του άμυνα. Κόντρα στη Λιθουανία πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του (5 πόντοι, 1 ασίστ σε 13 λεπτά συμμετοχής), παρότι δεν συνοδεύτηκε από ανάλογο αποτέλεσμα. Σίγουρα πάντως οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που απέκτησε θα του φανούν χρήσιμες στην πορεία. Οι μέσοι όροι του στη διοργάνωση: 2 πόντοι, 50% στα δίποντα, 20% στα τρίποντα, 50% στις βολές, 1 ασίστ, 0,5 ριμπάουντ και 1,3 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης σε 8,9 λεπτά συμμετοχής.

Ματίας Λεσόρ: Βαθμός 5. Ο 27χρονος σέντερ παρασύρθηκε στη γενικότερη μετριότητα της εθνικής Γαλλίας και δεν είχε την ίδια συνέχεια μετά την εντυπωσιακή σεζόν με την Παρτίζαν. Προφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για αρκετές ημέρες στην προετοιμασία, ο Λεσόρ αγωνίστηκε μόλις στα δύο πρώτα ματς των «τρικολόρ», που υπέστησαν κάζο αφού αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος χρησιμοποιήθηκε για λίγα λεπτά και στη θέση «4» λόγω Γκομπέρ και Φαλ, ενώ το καλύτερο παιχνίδι του πραγμτοποιήθηκε κόντρα στον Καναδά (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ). Οι μέσοι όροι του στη διοργάνωση: 8 πόντοι, 87,5% στα δίποντα, 66,7% στις βολές, 5,5 ριμπάουντ και 12 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης σε 17,2 λεπτά συμμετοχής.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Βαθμός 6. Κατώτερος των περιστάσεων και σίγουρα… χειρότερος από το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ ο 27χρονος φόργουορντ. Δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την εθνική Ισπανίας, η οποία αποκλείστηκε στη φάση των «16» χάνοντας (85-88) από τον Καναδά στον τελικό πρόκρισης. Η καλύτερη εμφάνισή του ήρθε στο ματς με το Ιράν στην πρώτη φάση, όπου πέτυχε 21 πόντους και κατέβασε 5 ριμπάουντ, ενώ σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά άστοχος και… έξω από τα νερά του. Ο Χουάντσο, που θα κοσμεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού από τη φετινή σεζόν και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους φίλους της ομάδας, ατύχησε κάπως αφού «έπεσε» πάνω στον Αλντάμα, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός σε αυτό το τουρνουά. Οι μέσοι όροι του στη διοργάνωση: 10,6 πόντοι, 53,6% στα δίποντα, 27,8% στα τρίποντα, 57,1% στις βολές, 3,4 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 9,4 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.