ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Καμία σύγκριση το πέρσι με το φέτος, ο Παναθηναϊκός και καλύτερος είναι και βάθος στο ρόστερ έχει

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα καλοκαιρινά παιχνίδια, που μας έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος φέτος και ότι το ρόστερ του έχει βάθος και δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με πέρσι.

Καμία σύγκριση το πέρσι με το φέτος, ο Παναθηναϊκός και καλύτερος είναι και βάθος στο ρόστερ έχει

Η νίκη στα Γιάννινα ήταν πολύ σημαντική, διότι ήρθε λίγες ημέρες μετά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από το τσάμπιονς λιγκ και ήρθε με πολλές αναποδιές στην διάρκεια του αγώνα.

Φέρτε το παιχνίδι αυτό στο μυαλό σας πέρυσι τέτοια εποχή και σκεφθείτε τι θα γινόταν, αν δεν άρχιζε λόγω τραυματισμού το παιχνίδι ο Βέρμπιτς και αν στην διάρκεια του αγώνα αποχωρούσαν τραυματίες ο Αϊτόρ, ο Τζούρισιτς(δηλαδή πέρυσι ο Μπερνάρ), ο Βαγιαννίδης. Όχι μόνο δεν θα μπορούσαν να αντικατασταθούν τόσο πολλοί σε ένα ματς με παίκτες ποιότητας, αλλά σίγουρα θα επηρεαζόταν όλη η ομάδα και δεν θα κέρδιζε.

Εδώ δεν ξεκίνησε ο Βέρμπιτς, άρχισε ο Αϊτόρ, χτύπησε ο Αϊτόρ μπήκε ο Μπερνάρ, χτύπησε ο Τζούρισιτς μπήκε ο Μαντσίνι. Και δεν άρχισε ο Μαγκνουσον και έπαιξε ο Πάλμερ, και την θέση του τραυματία Γεντβάι, πήρε ο Σένκεφελντ. Επίσης άφησε έξω τον Ρούμπεν ο κόουτς και έβαλε τον Αράο, που για πρώτο παιχνίδι από την αρχή τα πήγε μία χαρά.

Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια!
Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια! 1.711 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέρυσι έβλεπε τον πάγκο ο Γιοβάνοβιτς και είχε Καμπετσή, Σαρδέλη, Τσόκαι, φέτος έχει εν δυνάμει 17-18 βασικούς παίκτες. Η αλλαγή είναι μεγάλη έχει γίνει με τον σωστό τρόπο. Δεν έχει γίνει απότομα, ούτε άγαρμπα. Εχει γίνει με πλάνο, και έχουν έρθει παίκτες ποιότητας από προηγμένα πρωταθλήματα, παίκτες που ήδη από το καλοκαίρι άρχισαν να βοηθάνε.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος από τον περσινό, όπως φάνηκε και από τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου επέστρεψε στους ευρωπαϊκούς ομίλους και στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στο τσάμπιονς λιγκ. Πέτυχε μία μεγάλη πρόκριση επί της Μαρσέιγ, που ασφαλώς και δεν σβήνει, αφού με αυτή την πρόκριση ακούστηκε και πάλι το όνομα του Παναθηναϊκού σε όλη την Ευρώπη και με αυτή την πρόκριση η ομάδα μάζεψε 65.000 φίλους μέσα στον Αύγουστο στο ΟΑΚΑ. Οσοι λένε ότι από την στιγμή που η ομάδα δεν μπήκε τσάμπιονς λιγκ είναι σαν να μην πέρασε την Μαρσέιγ, πραγματικά δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, η θέλουν σκόπιμα να τα βλέπουν όλα αρνητικά και ζουν με τον αρνητισμό, την μιζέρια…

Οσον αφορά το βάθος στο ρόστερ ήδη έχει φανεί και θα φανεί, όσο περνάει ο καιρός. Ναι γίνεται πολύ κουβέντα και για τον φορ και για τον εξτρέμ και το ακούω. Αλλά δεν γίνονται όλα σε ένα καλοκαίρι, οι αλλαγές προς το καλύτερο γίνονται μεθοδικά και αν κρίνει ο προπονητής, ότι η ομάδα χρειάζεται καλύτερο φορ και εξτρέμ από τους υπάρχοντες θα τους πάρει, είτε τον Γενάρη, είτε το ερχόμενο καλοκαίρι.

Απλά όταν μέσα σε δύο χρόνια με το πλάνο που ακολουθείται η ομάδα έχει κάνει άλματα, όχι απλά βήματα έχεις εμπιστοσύνη στον πλάνο και σε έναν προπονητή, που σε πήρε μπάχαλο και σε κάνει και πάλι Παναθηναϊκό.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.