ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Διαχεριστικός έλεγχος στην ΕΠΟ έπειτα από πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο Δ.Σ της Λίγκας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό και αποφασίστηκε ομόφωνα.

Διαχεριστικός έλεγχος στην ΕΠΟ έπειτα από πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο Δ.Σ της Λίγκας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό και αποφασίστηκε ομόφωνα.

Οταν η ΑΕΚ έθεσε θέμα διαχειριστικού ελέγχου στη Λίγκα με αφορμή τον Κλάτενμπεργκ, ο Γιάννης Αλαφούζος, τόνισε ότι: «αυτήν τη στιγμή το θέμα είναι η ΕΠΟ και εκεί θα πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος». Μάλιστα, η πρόταση του κ. Αλαφούζου έγινε δεκτή, αφού συμφωνήθηκε ομόφωνα να απαιτηθεί να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος στην ομοσπονδία.

Στη λίγκα επήλθε συμφωνία για μεταφορά του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, από Κυριακή σε Δευτέρα. Οι «πράσινοι» στην τηλεδιάσκεψη της Super League, συμφώνησαν με ενστάσεις, αναφορικά με συμπεριφορές άλλων σε ανάλογες περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη διαδικασία, πάντως, ακόμη κι αν το Τριφύλλι το τραβούσε στα άκρα το θέμα, δε θα είχε αποτέλεσμα καθώς η ψηφοφορία θα έφερνε μετάθεση μιας μέρας στο ντέρμπι.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.898 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μεταξύ άλλων τέθηκε και το θέμα των διαιτητών στα ντέρμπι με τον Γιάννη Αλαφούζο να είναι ξεκάθαρος, κάνοντας λόγο για «διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα και όχι… Μαυροβούνιους».

Η ανακοίνωση της Super League που ακολούθησε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο ορισμός αγώνων Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών (4η ως και 16η αγωνιστική) και θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 K15.

Ομόφωνα επελέγησαν οι διαιτητές για το Διαιτητικό Δικαστήριο και την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Π.Ε.Ε.Ο.Δ.) της Ε.Π.Ο.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι παρατηρήσεις επί του σχεδίου νέου Κανονισμού Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να σταλεί θεσμική επιστολή προς την ΕΠΟ/ΚΕΔ, ώστε να ορίζονται διαιτητές των ανώτατων δυνατόν κατηγοριών της UEFA από τα κορυφαία Πρωταθλήματα, βάσει UEFA Ranking, σε όλους τους αγώνες AEK, Άρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μεταξύ τους, για την κανονική περίοδο και για τα Playoffs.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να απαιτηθεί από την ΕΠΟ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητο οίκο για τα υπέρογκα ποσά που δίνει η Super League στην Ομοσπονδία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με την εν λόγω απόφαση, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί αντιστοίχως ομόφωνα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Επιβεβαιώθηκε το δικαίωμα, βάσει καταστατικού, να προκαλέσει η ίδια έλεγχο στα οικονομικά του Συνεταιρισμού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.