ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέες εικόνες αποκάλυψεις από την Θεσσαλία!

Το μέγεθος των νερών που έχουν πλημμυρίσει τη Θεσσαλία αποκαλύπτει η εικόνα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ελλάδα χθες Παρασκευή (8.9.2023) το πρωί, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα μας.

Νέες εικόνες αποκάλυψεις από την Θεσσαλία!

Το meteo παρουσιάζει την εικόνα στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία από τον δορυφόρο Landsat-8, στην οποία φαίνεται ότι μεγαλύτερο μέρος των Τρικάλων και της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει από τους χείμαρρους και τα νερά του Πηνειού, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης και μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στις περιοχές στον Θεσσαλικό Κάμπο (με γαλάζιο χρώμα), όπως τα ανέλυσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Η μονάδα meteo πραγματοποίησε την οπτικοποίηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων.

Δορυφορική εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας το πρωί της Παρασκευής 08/09/2023, μέσω του δορυφόρου Landsat-8.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη 2.493 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δορυφορική εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της Λάρισας το πρωί της Παρασκευής 08/09/2023, μέσω του δορυφόρου Landsat-8.

Λέκκας: Επιβάλλεται να βρούμε τους εγκλωβισμένους και μετά να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας

«Υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει η τεχνική γνώση ώστε να απομειώσουμε τις επιπτώσεις. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την Ελλάδα γιατί ό,τι γίνεται επηρεάζει και την Ελλάδα. Πρέπει και επιβάλλεται να βρούμε όλους τους εγκλωβισμένους, συμπάσχω απόλυτα σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, σχολιάζοντας τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες.

«Πριν ξεκινήσουμε τις κριτικές πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μία κλιματική απορρύθμιση σε όλον τον πλανήτη. Να δούμε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα που επηρεάζουν τον πλανήτη επηρεάζουν και τη χώρα μας», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

«Πρέπει να κάνουμε έναν γενικότερο σχεδιασμό συνειδητοποιούμε το πού πάμε. Αν δεν κάνουμε ανάλυση κινδύνων δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε παρά πέρα. Να δούμε με ποιον τρόπο θα αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας. Πρέπει να προσαρμοστούμε και μετά να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας», υπογράμμισε ο καθηγητής Γεωλογίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Λέκκα, «τα δύσκολα έχουν περάσει. Σιγά σιγά η απορροή του Πηνειού μπορεί να γίνει με γρήγορους ρυθμούς και βοηθάει και ο καιρός. Συνεπώς θα υπάρχει εξάτμιση. Το ζωικό κεφάλαιο είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί.

Οι καλλιέργειες θα ανακάμψουν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί σε 800.000 στρέμματα που κατακλύστηκαν μέσα στον κάμπο, σε αυτά έχουν αποτεθεί στρώματα λάσπης από άργυρο και άμμο. Η αποκατάσταση του κάμπου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, είναι τεχνικό θέμα, πιστώσεων και θεμάτων που ορίζονται από γενικότερες διαδικασίες», κατέληξε ο Ευθύμης Λέκκας.

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.