ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Ο κομβικός κύριος Μπερνάρ

Ο Παναθηναϊκός με τις φετινές μεταγραφές έχει αποκτήσει μεγάλο βάθος στο ρόστερ, το οποίο δίνει λύσεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την τρέχουσα σεζόν. Μια "εσωτερική" μεταγραφή ωστόσο είναι αυτή του Μπερνάρ, ο οποίος έχει ξεκινήσει με εξαιρετικό τρόπο τη χρονιά. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Ο κομβικός κύριος Μπερνάρ

Σε μια χρονιά με ένα ρόστερ γεμάτο από λύσεις και από ποιότητα ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πετύχει τον πρώτο του στόχο της σεζόν ο οποίος ήταν η συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Οι “πράσινοι” μετά από τις μεγάλες προκρίσεις απέναντι στη Ντνίπρο και τη Μαρσέιγ, αλλά και το “2 στα 2” στο πρωτάθλημα, έχουν αρκετούς πρωταγωνιστές, εις εκ των οποίων και ο Μπερνάρ.

Ο Βραζιλιάνος, μετά την πολύ καλή προετοιμασία του, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλά ματς, έχοντας σκοράρει ένα πολύ όμορφο γκολ στη Λεωφόρο με τη Μαρσέιγ, ενώ οι εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 474 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Oκτώ ματς έχει δώσει ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν με τον 31χρονο ποδοσφαιριστή να έχει αγωνιστεί στο σύνολο αυτών, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή, έχοντας αλλάξει αρκετά την εικόνα της ομάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει την “ευλογία” με το πολύ ποιοτικό του ρόστερ, είτε να τον χρησιμοποιεί ως εξτρέμ είτε σε ρόλο “δεκαριού” με τον Μπερνάρ να φέρνει εις πέρας την αποστολή και στους δύο ρόλους.

Στα δύο ματς με τη Ντνίπρο είδαμε τον Μπερνάρ να ξεκινά ως βασικός στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στη νίκη στο Κόζιτσε, τον είδαμε να κινείται σε πολλά σημεία του γηπέδου παίρνοντας ορισμένες φορές και τον ρόλο του δεύτερου φορ πίσω από τον Σπόραρ, ενώ κάτι παρεμφερές συνέβη και στο 2-2 της Λεωφόρου.

Οι μεγάλες εμφανίσεις του ήρθαν στα δυο παιχνίδια με τη Μαρσέιγ. Ο Μπερνάρ μπήκε στη Λεωφόρο ως αλλαγή στο 72′ αντί του Τζούριτσιτς και προσαρμόστηκε αμέσως στο ματς, δίνοντας ακόμη περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του “τριφυλλιού”. Φυσικά πέραν της εξαιρετικής εμφάνισης ήταν και ο άνθρωπος που έκρινε το πρώτο παιχνίδι με τους Μασσαλούς σκοράροντας στο 81′ το γκολ μιας πολύτιμης νίκης.

Στο “Βελοντρόμ” και πάλι από τον πάγκο ήρθε ο Βραζιλιάνος παίρνοντας στο 63′ τη θέση του Τζούριτσιτς. Η είσοδος του στο ματς άλλαξε τελείως την εικόνα αφού “έφτιαχνε” συνεχώς το παιχνίδι του “τριφυλλιού”, ενώ παραλίγο να πιστωθεί ασίστ λίγο πριν μπει το γκολ του Παναθηναϊκού, στη φάση του Μαντσίνι. Ακόμη ένα θετικό γεγονός ήταν ότι ευστόχησε στο δεύτερο πέναλτι, ανεβάζοντας στα ‘υψη την ψυχολογία.

Πάμε και στα δύο ματς του πρωταθλήματος, όπου ο Mπερνάρ πραγματοποίησε επίσης σπουδαίες εμφανίσεις. Αρχικά στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Βόλο στη Λεωφόρο ο Μπερνάρ αγωνίστηκε για 82 λεπτά με όλες τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να περνούν από τα πόδια του και να έχει εξαιρετική επικοινωνία με τους χαφ αλλά και τους μπακ. Φυσικά σε αυτό το παιχνίδι ο Βραζιλιάνος, είχε και μια ασίστ εκτελώντας το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-0 από τον Ιωαννίδη.

Στο τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού, αυτό στα Γιάννενα και τη νίκη με 1-0 ο Μπερνάρ συνυπήρξε για ακόμη μια φορά στην αρχική ενδεκάδα με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο έμπειρος παίκτης, είχε πολλές ενέργειες, ανέλαβε την εκτέλεση των στατικών φάσεων και αρκετές φορές προσπάθησε να διασπάσει την καλά κλεισμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Μάλιστα από τον ίδιο ξεκινάει και η φάση κατά την οποία ο Μαντσίνι, “σέρβιρε” το νικητήριο γκολ στον Παλάσιος στο 74′.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.