ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

O Νίκας είναι η αρχή μιας προσπάθειας για περισσότερους Έλληνες

Η μεταγραφή του Νίκα, η αναζήτηση άλλων Ελλήνων παικτών και το πλάνο με τη β' ομάδα που αλλάζει τακτική προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ενισχύσει το στοιχείο των γηγενών.

O Νίκας είναι η αρχή μιας προσπάθειας για περισσότερους Έλληνες

Μόνο τυχαία δεν ήταν η κίνηση του Παναθηναϊκού να βάλει στο ρόστερ του τον Γιώργο Νίκα, τον 23χρονο μέσο που αγόρασε από τον Λεβαδειακό και τον οποίο θα αφήσει για έναν χρόνο δανεικό στους Βοιωτούς. Και δεν ήταν τυχαία γιατί πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά μεταγραφών στις οποίες στοχεύουν οι πράσινοι από εδώ και στο εξής προκειμένου να ενισχύσουν το ελληνικό τους στοιχείο.

Υπήρξε, άλλωστε, πρόβλημα φέτος με την επιλογή της ευρωπαϊκής λίστας και του ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλούς Ελληνες για να δηλώσει. Και εκτός αυτού, στο ρόστερ υπάρχει γενικά μια σχετική έλλειψη γηγενών ποδοσφαιριστών. Επί της ουσίας και μετά την αποχώρηση του Κουρμπέλη για την Τραμπζονσπόρ, αλλά και του Πούγγουρα το καλοκαίρι που πέρασε, ο Παναθηναϊκός έχει για να στηρίζεται τους Βαγιαννίδη, Ιωαννίδη και Κώτσιρα. Πέραν αυτών των τριών δε βρίσκεις Ελληνα που να έχει τις προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Και είναι κάτι που στον Παναθηναϊκό θέλουν να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια, με την προϋπόθεση πάντως να υπάρχουν Ελληνες που θα μπορούν να εξελιχθούν και να φτάσουν σε σημείο να αποτελούν βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας.

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια η… δεξαμενή της ελληνικής αγοράς δεν είναι μεγάλοι. Δεν υπάρχουν πολλοί Ελληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι να μπορούν να σταθούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού τούτη την ώρα. Οι περισσότεροι αγωνίζονται στο εξωτερικό. Και ίσως να κοιτάξει και προς τα εκεί ο Παναθηναϊκός στις επόμενες μεταγραφικές περιόδου, αποκτώντας ποδοσφαιριστές που πιθανόν να έχουν κάνει τον κύκλο τους στο εξωτερικό και να επιθυμούν την επιστροφή τους σε κάποια μεγάλη ελληνική ομάδα. Ονόματα όπως αυτά του Πέλκα και του Λημνιού, που ακούστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν για τους πράσινους.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείο είναι και η τακτική που ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να ακολουθήσει στο θέμα της δεύτερης ομάδας. Μέχρι πέρσι υπήρχε ένα μοντέλο… ανάμεικτο, παικτών από 23 έως 27 ετών. Αλλά δε λειτούργησε, ούτε είχε να προσφέρει μακροπρόθεσμα κάτι στην πρώτη ομάδα.

Κάτι που αποφασίστηκε να αλλάξει φέτος σε συνεννόηση της διοίκησης, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και φυσικά του Γιάννη Παπαδημητρίου, που ασχολείται γενικά με το πρότζεκτ και το μοντέλο που θέλει ο Παναθηναϊκός να ακολουθήσει. Ηδη ο μέσος όρος ηλικίας της β’ ομάδας έχει πέσει πάρα πολύ και το ρόστερ απαρτίζεται κυρίως από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Ως φυσική συνέχεια της ομάδας Κ19. Και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις και σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση σε λίγα χρόνια να έχει περισσότερους Ελληνες στην πρώτη ομάδα και σε αυτή θα βρίσκονται όσοι αξιολογηθούν και περάσουν τα… τεστ αγωνιζόμενοι σε επαγγελματική κατηγορία στον Παναθηναϊκό Β’.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.