ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μάζης στο Panathinaikos24.gr: « Tα ευρωπαϊκά ματς θα είναι η “βενζίνη” μας για το πρωτάθλημα – Έτοιμοι να ανέβουμε επίπεδο»

Ο προπονητής της ομάδας πόλο ανδρών του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μάζης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για την περσινή επιτυχημένη σεζόν, αλλά και τα όσα αναμένεται να δούμε φέτος.

Μάζης στο Panathinaikos24.gr: « Tα ευρωπαϊκά ματς θα είναι η

To τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού κάνει γοργά βήματα ανάπτυξης, με την ομάδα την περασμένη σεζόν να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και να παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Φέτος οι “πράσινοι” έχουν ανεβάσει τον πήχη υψηλότερα και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μάζης, με δηλώσεις του στο Panathinaikos24.gr και τον Γιώργο Ζαχαρίου, αναφέρθηκε στους στόχους, τα ευρωπαϊκά ματς, τη στήριξη της διοίκησης και τον από κοινού σχεδιασμό ο οποίος αναβαθμίζει την ομάδα και της δίνει περισσότερα κίνητρα για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μάζη στο Panathinaikos24.gr

Συγχαρητήρια για την πορεία της περασμένης σεζόν στην Ελλάδα. Φέτος όμως ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί και στην Ευρώπη. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον σύλλογο;

«Ναι φέτος θα έχουμε και ευρωπαϊκά ματς. Από την επόμενη εβδομάδα το ταξίδι ξεκινάει. Αρκετά δύσκολος ο όμιλος στον οποίο τοποθετηθήκαμε καθώς υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι. Νομίζω ότι σε σχέση με πέρυσι η ομάδα μπήκε σε μια τροχιά. Είμαστε στο πλάνο μας ώστε κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε, αυτό μας δημιουργεί ένα κίνητρο προκειμένου να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Δηλαδή να διεκδικούμε τίτλους. Είναι μια διαδικασία που έχουμε σχεδιάσει με τη διοίκηση. Το ακολουθούμε κατά γράμμα.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.769 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σίγουρα είχαμε και θα έχουμε δυσκολίες αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το πλάνο μας».

Πόσο δύσκολη θα είναι φέτος η διαχείριση και με μια τρίτη διοργάνωση;

«Δεν με φοβίζει αυτό. Η Ευρώπη δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει για εμάς. Η δυσκολία είναι ότι θα ξεκινήσουμε από νωρίς με τέσσερα ματς σε τέσσερις ημέρες και δυο ημέρες μετά θα κληθούμε να παίξουμε για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αλλά από την άλλη, τα ευρωπαϊκά ματς θα μας δώσουν ταχύτητα και εμπειρία. Θα πρέπει να το κρατήσουμε αυτό το γκρουπ των ευρωπαϊκών παιχνιδιών και να το χρησιμοποιήσουμε ως “βενζίνη” για τα ματς του πρωταθλήματος.

Το Eurocup στο οποίο συμμετέχουμε είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση. Υπάρχουν αλλά και θα προστεθούν ομάδες από το Champions League. Με τη δυναμική που έχουμε δεν είναι μακροπρόθεσμος στόχος μας, αλλά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα παίξουμε απέναντι σε τέτοια μεγαθήρια».

Πέρυσι η ομάδα έφτασε σε έναν τελικό Κυπέλλου. Φέτος μπορεί να το κατακτήσει;

«Είναι ένας θεσμός εκπλήξεων το Κύπελλο. Κάναμε πέρυσι και εμείς μια τέτοια αποκλείοντας στα προημιτελικά το Περιστέρι που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Στον ημιτελικό παρότι δεν παίξαμε καλά κερδίσαμε τον Εθνικό. Στον τελικό είδαμε το αγωνιστικό χάσμα που υπάρχει με τον Ολυμπιακό. Το αναγνωρίζουμε και είμαστε ταπεινοί. Δεν απέχουμε πολύ. Χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιους τομείς και το έχουμε στον σχεδιασμό μας. Είναι σημαντικό να προσθέσουμε παίκτες κάνοντας κινήσεις που θα μας ανεβάσουν επίπεδο.

Πριν λίγες μέρες αποχώρησε ο Ντανίλο Άντζιτς. Πως καλύπτεται αυτό το κενό;

«Με τον Στίβενσον. Αλλάξαμε τον σχεδιασμό λίγο φέτος. Ο Άντζιτς για παράδειγμα ήταν ένας παίκτης που κάλυπτε πολλές τρύπες στο παιχνίδι και σε πολλές θέσεις. Τώρα αυτά τα κενά καλύφθηκαν με πολλούς ποιοτικούς παίκτες σε κάθε θέση.

Θεωρώ ότι με αυτές τις αλλαγές είμαστε μέσα στον σχεδιασμό μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.