ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Αλεξανδρή στο Panathinaikos24.gr: «Δίνω την ψυχή μου σε κάθε ματς λες και είναι το τελευταίο μου»

Η Διονυσία Αλεξανδρή αποτελεί ένα από τα βασικά "γρανάζια" της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού και εξακολουθεί να αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας μέχρι το 2025. Η πολύπειρη Ελληνίδα γκαρντ, μίλησε στο Panathinaikos24.gr και τον Γιώργο Ζαχαρίου για τις βλέψεις που έχει τη νέα σεζόν η ομάδα, τις διαφορές που θα υπάρξουν στον τρόπο παιχνιδιού αλλά και την Ελληνοποίηση του ρόστερ.

Αλεξανδρή στο Panathinaikos24.gr: «Δίνω την ψυχή μου σε κάθε ματς λες και είναι το τελευταίο μου»

Έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος είναι η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν! Οι “πράσινες” ενισχύθηκαν σημαντικά, με εξαιρετικές ξένες παίκτριες ενόψει της χρονιάς που έρχεται, ενώ απέκτησαν ό,τι καλύτερο υπάρχει από την ελληνική αγορά, τονώνοντας σημαντικά το γηγενές στοιχείο.

Ανάμεσα στις Ελληνίδες παίκτριες που θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή είναι και η Διονυσία Αλεξανδρή. Η έμπειρη γκαρντ, η οποία πρόσφατα ανανέωσε μέχρι το 2025 το συμβόλαιο της, κατά τη διάρκεια της Media Day του Παναθηναϊκού Α.Ο. μίλησε στο Panathinaikos24.gr και τον Γιώργο Ζαχαρίου για αυτά που πρόκειται να δούμε από το σύνολο της Ελένης Καπογιάννη, την Ευρωπαϊκή πορεία, ενώ έκανε μια σημαντική αναφορά στον κόσμο της ομάδας, καθώς και το δικό της πάθος, όταν βρίσκεται στο παρκέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στο Panathinaikos24.gr

Ποιες είναι οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν;

«Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε τίτλους και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στην Ευρώπη. Οι προσδοκίες μας είναι πρώτα απ’ όλα να βελτιωθούμε και να παίζουμε καλύτερα συγκριτικά με πέρυσι».

Η ομάδα έχει ενισχυθεί αρκετά. Τι θα δούμε να αλλάζει, μπορεί να γίνει το κάτι παραπάνω και εκτός συνόρων; Είναι πιο ψηλά ο πήχης φέτος;

«H αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να προβλέψεις γιατί δεν ξέρεις τις ομάδες. Παίζουν ρόλο και οι κληρώσεις αλλά και η τύχη. Επίσης φέτος το Eurocup είναι καλύτερο από ότι πέρυσι. Αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας, έχουν κατέβει στο Eurocup και ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας. Θέλω και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Από εκεί και πέρα η ομάδα σίγουρα έχει ενισχυθεί σημαντικά. Θεωρώ ότι φέτος θα είμαστε πιο γρήγοροι και θα πιέζουμε περισσότερο και θα πάμε το παιχνίδι μας σε περισσότερες επιθέσεις. Σίγουρα θα δούμε πιο επιθετική άμυνα, περισσότερους αιφνιδιασμούς, γρήγορο παιχνίδι, αρκετά σουτ. Θα είναι αρκετά διαφορετικό το στιλ μας σε σχέση με πέρυσι».

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός για τον Παναθηναϊκό, ότι εντείνει το ελληνικό στοιχείο;

«Αυτό δείχνει υγεία. Όταν οι βάσεις είναι γερές μπορείς να χτίσεις πάνω σε αυτό. Στις ξένες παίκτριες μπορούν να γίνουν αλλαγές. Βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός βάζει τα θεμέλια για κάτι εξαιρετικό και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέρος αυτού».

Ποιο είναι τα συναισθήματα του όταν αγωνίζεσαι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μάλιστα σε ένα γεμάτο γήπεδο;

«Είμαι τρομερά υπερήφανη για αυτό. Προσπαθώ να δώσω παραπάνω από το 100%. Νομίζω ακόμα και την ψυχή μου σε κάθε παιχνίδι γιατί μπορεί να είναι το τελευταίο μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Προσπαθώ να τα δίνω όλα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ