ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ανέτοιμος και… άστοχος Παναθηναϊκός, υποτάχθηκε στη Φενέρμπαχτσε – Θετικοί Χουάντσο και Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ασύνδετος και ηττήθηκε 79-66 από τη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο του τουρνουά «Νίκος Γκάλης». Διασώθηκε ο Ερνανγκόμεθ, που πέτυχε 19 πόντους.

Ανέτοιμος και… άστοχος Παναθηναϊκός, υποτάχθηκε στη Φενέρμπαχτσε - Θετικοί Χουάντσο και Λεσόρ

Εμφανώς ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός, υποτάχθηκε στη Φενέρμπαχτσε και άρχισε με ήττα (66-79) τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά «Νίκος Γκάλης», που διεξάγεται στη Ρόδο.

Υπερβολικά άστοχοι οι «πράσινοι», που ολοκλήρωσαν το ματς με 2/22 τρίποντα. Διασώθηκε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους. Βοήθησε και ο Λεσόρ με 17 πόντους.

Χωρίς τον τραυματία Βιλντόσα αγωνίστηκε το «τριφύλλι», επόμενη αντίπαλος η Μακάμπι Τελ Αβίβ (17/9, 17:00).

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 28.062 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Γκραντ, Σλούκα, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Μπαλτσερόφσκι, με τον Λιθουανό να καθοδηγεί τους «πράσινους» στα πρώτα λεπτά (8-5). Με τον Λεσόρ να παίρνει τη σκυτάλη επιθετικά, το «τριφύλλι» κράτησε το προβάδισμα (12-11), ωστόσο βραχυκύκλωσε στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου και η Φενέρμπαχτσε το εκμεταλλεύτηκε για να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +3 (12-15).

Οι παίκτες του Αταμάν συνέχισαν να σημαδεύουν… σίδερο και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τους Τούρκους να διευρύνουν το σερί τους και να φτάνουν στο +10 (12-22). Σε εκείνο το σημείο ωστόσο, ο «εξάστερος» αντέδρασε, έσφιξε αμυντικά και επιχείρησε πιο ορθολογικές επιθέσεις, με συνέπεια να τρέξουν επιμέρους σκορ 11-2, που τους έφερε στο -2 (27-29) στο φινάλε του ημιχρόνου, στο οποίο είχαν 1/13 τρίποντα!

Τριφυλλιού» από το -11" />Τριφυλλιού» από το -11" />

Στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν άκρως βελτιωμένοι και με τον Ερνανγκόμεθ να τους καθοδηγεί επιθετικά, πέρασαν μπροστά στο σκορ (39-37). Παρ’ όλα αυτά, οι συνεχόμενες αλλαγές του Αταμάν αποδιοργάνωσαν την ομάδα του, που μπλόκαρε πάλι επιθετικά και αμυντικά παραδόθηκε στις ορέξεις του Σανλί για να βρεθεί στο -5 (41-46) στο τέλος της περιόδου.

Τριφύλλι» και ξέσπασε ο Λεσόρ" />Τριφύλλι» και ξέσπασε ο Λεσόρ" />

Στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε εμφανίστηκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και με τον Σανλί να είναι ασταμάτητος, εκτοξεύτηκαν στο +17 (50-67) βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησή τους. Παρά τις προσπάθειες του Χουάντσο και του Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ και μοιραία υπέστη την ήττα (66-79).

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 27-29, 41-46, 66-79.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Π. Καλαϊτζάκης, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Σλούκας 8, Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 12, Ερνανγκόμεθ 19, Μήτογλου, Μαντζούκας

Φενέρμπαχτσε (Ιτούδης): Μότλεϊ 8, Χαζέρ, Γουίλμπεκιν 8, Σανλί 21, Παπαγιάννης 7, Μαχμούτογλου, Μπιμπέροβιτς, Πιέρ 6, Ντόρσεϊ 3, Καλάθης 7, Μαντάρ 10, Σέστινα 9

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.