ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο πολυδιάστατος Χουάντσο και ο δυναμίτης Λεσόρ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την εικόνα του Παναθηναϊκού στα δύο ματς με Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ στο φιλικό τουρνουά της Ρόδου.

Ο πολυδιάστατος Χουάντσο και ο δυναμίτης Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του και ανεβάζει σιγά-σιγά ρυθμούς ενόψει της νέας σεζόν. Οι «πράσινοι» έδωσαν δύο πολύ δυνατά φιλικά στο τουρνουά της Ρόδου προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, στα οποία είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ομάδα με τόσα πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία έχουν κάνει μόλις 3-4 προπονήσεις μαζί. Πάμε να δούμε κάποιες σημειώσεις που καταγράψαμε από τα παιχνίδια του «τριφυλλιού» στο νησί των ιπποτών.

Καταρχάς, πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτοί οι αγώνες χρησιμεύουν για να βγάζουν συμπεράσματα οι προπονητές και δεν χρειάζονται υπερβολές: ούτε καταστροφολογία μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, ούτε διθυράμβους μετά τη νίκη επί της Μακάμπι. Το βασικότερο όλων ότι η ομάδα θα χρειαστεί μπόλικη δουλίτσα και υπομονή (σε όλα τα επίπεδα) για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο Αταμάν. Ήταν φανερό –ειδικά στην αναμέτρηση με τη Φενέρ- ότι δεν υπήρχαν αυτοματισμοί και συνεργασίες, με τους περισσότερους παίκτες του «εξάστερου» να… ψάχνονται. Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε ότι οι 4+1 διεθνείς μπήκαν στις προπονήσεις μόλις τη Δευτέρα, ενώ προέκυψε και η απουσία του πολύτιμου Βιλντόσα.

Η πρώτη και πιο κύρια σημείωση που πρέπει να καταγράψουμε είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει πολλά επίπεδα ποιότητας με τις κινήσεις που έκανε το φετινό καλοκαίρι. Να σταθούμε ιδιαιτέρως στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος έδωσε το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με τα 4 πρώτα φιλικά.

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 888 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ισπανός είναι ένας πολυδιάστατος φόργουορντ, που έχει στο ρεπερτόριό του αρκετούς τρόπους να τελειώνει τις φάσεις, είτε με τις διεισδύσεις του και την ικανότητά του στο transition, είτε με τα σουτ του από την περιφέρεια. Φυσικά έπαιζε εξαιρετικά τόσο με την μπάλα, όσο και χωρίς αυτήν. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο 27χρονος δείχνει τρομερή διάθεση και στην άμυνα, ενώ δεν εμφανίστηκε καθόλου μπλαζέ και αδιάφορος. Είναι φανερό ότι έχει βαλθεί να αποδείξει πολλά στους αμφισβητίες του, αλλά και πως θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο του φετινού «τριφυλλιού».

Κατά τα λοιπά, θετικότατη μπορεί να χαρακτηριστεί και η παρουσία του Λεσόρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις δημιουργίες των γκαρντ της ομάδας και τελείωσε αρκετές φάσεις κοντά στο καλάθι με καρφώματα και λέι-απ. Αλήθεια, πόσο έλειπε από τον Παναθηναϊκό ένας τόσο αθλητικός και δυναμικός σέντερ σαν τον Γάλλο;

Στο ματς με τη Φενέρ, οι «πράσινοι» ήταν υπερβολικά άστοχοι έξω από τα 6,75μ., κάτι που τους στοίχισε. Άλλωστε, σε πόσα παιχνίδια θα έχουν ξανά 2/22 τρίποντα; Ποσοστό μάλλον εξωπραγματικό, με την αρνητική έννοια. Γι’ αυτό και δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό επιθετικά κι έμειναν μόλις στους 66 πόντους. Αντιθέτως, κόντρα στη Μακάμπι βρήκαν ελεύθερο πεδίο δράσης και εκτελούσαν με μεγαλύτερη συνέπεια: σε κάποια στιγμή του ματς είχαν 7/14 τρίποντα.

Τέλος, ο Αταμάν δοκίμασε –όπως είναι λογικό- αρκετά σχήματα και βασίστηκε κυρίως στους διεθνείς που δεν είδε στα πρώτα φιλικά της προετοιμασίας. Είδαμε για αρκετά λεπτά σχήμα με Παπαπέτρου-Χουάντσο-Μήτογλου από το «3» και πάνω, ενώ αυτό είχε ως συνέπεια να «πάει» πιο πίσω στο ροτέισον ο Μαντζούκας, ο οποίος θα βρει τον ρόλο του και τον χρόνο του στην ομάδα. Θυμίζουμε ότι ο 20χρονος φόργουορντ έπαιζε ασταμάτητα στα 4 πρώτα φιλικά…

Υ. Γ. Όπως είχαμε επισημάνει και μετά τα ματς στο τουρνουά του Περιστερίου, ο Κάιλ Γκάι δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως ακόμα στις απαιτήσεις που υπάρχουν και υστερεί σε επίπεδο τακτικής και αμυντικής προσήλωσης. Παρ’ όλα αυτά, διαθέτει… δολοφονικό ένστικτο και είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ, κάτι που μπορεί να αποτελέσει έξτρα πλεονέκτημα όσον αφορά τον ρόλο που θα του αναθέσει ο Αταμάν.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.