ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Απεργία στο Μετρό: Αλαλούμ – Τι υποστηρίζει η ΣΤΑΣΥ, τι λένε οι εργαζόμενοι

Οι ώρες που θα κινηθούν τα υπόλοιπα ΜΜΜ - κανονικά οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια

Απεργία στο Μετρό: Αλαλούμ – Τι υποστηρίζει η ΣΤΑΣΥ, τι λένε οι εργαζόμενοι

Παράνομη κρίθηκε από τη δικαιοσύνη η απεργία των εργαζομένων στο μετρό, ωστόσο, όπως είπε στον Σκάι ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. είχε προσφύγει για μια απεργία που δεν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, δήλωσε ότι θα προσφύγουν άμεσα κατά της διοίκησης για “παραπλάνηση έδρας δικαστηρίου”, αφού “η ΣΤΑΣΥ παρανόμησε”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό μετέχουν αύριο στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (δευτεροβάθμια οργάνωση) και όχι εκείνοι. Ετσι, με την “ομπρέλα” του ΕΚΑ η απεργία στο μετρό θα γίνει κανονικά.

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 10.674 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

“Καταγγέλλουμε την πρακτική της ΣΤΑ.ΣΥ να οδηγήσει τους εργαζόμενους προκαταβολικά στα δικαστήρια για μια απεργία που δεν είχε εξαγγελθεί, με 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου” αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων.

Η ΣΤΑΣΥ, πάντως, ενημέρωσε πως “αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά”.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής μετά την απόφαση που έλαβε το σωματείο τους.

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέσα, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Ομοίως, τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 21.00 λόγω της στάσης εργασίας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο Πέμπτη 21/09/2023, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).

Η Hellenic Train θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν στη Θεσσαλονίκη τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες. Επιπλέον, κανονικά θα κυκλοφορήσουν και τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Πηγή: The Toc

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.