ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Που μπορεί να «χτυπήσει» τη Βιγιαρεάλ

Ο Παναθηναϊκός μετά το 5-0 στο Αγρίνιο αντιμετωπίζει απόψε (19:45) στην πρεμιέρα του Europa League τη Βιγιαρεάλ και το Panathinaikos24.gr αναδεικνύει τις αδυναμίες της ισπανικής ομάδας με βάσει τα πεπραγμένα της ως τώρα στη σεζόν αλλά και το τελευταίο της ματς με την Αλμερία.

Παναθηναϊκός: Που μπορεί να «χτυπήσει» τη Βιγιαρεάλ

Και τώρα Βιγιαρεάλ!

Ο Παναθηναϊκός μετά το 5-0 στο Αγρίνιο αντιμετωπίζει απόψε (19:45) στην πρεμιέρα του Europa League με τη Βιγιαρεάλ και το Panathinaikos24.gr αναδεικνύει τις αδυναμίες της ισπανικής ομάδας με βάσει τα πεπραγμένα της ως τώρα στη σεζόν αλλά και το τελευταίο της ματς με την Αλμερία.

H ανετοιμότητα μετά την αλλαγή προπονητή

Είναι γνωστό ότι το “κίτρινο υποβρύχιο” έχει προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία μετά και την ήττα 3-1 από την Κάδιθ για την 4η αγωνιστική της La Liga. Η διοίκηση της ομάδας, πήρε την απόφαση να απολύσει τον Σετιέν και να προσλάβει τον Πατσέτα, ο οποίος ψάχνει να βρει ακόμα τα πατήματα του στο νέο του ξεκίνημα.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 4.917 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ισπανός τεχνικός παρουσίασε μια ομάδα διαφορετική στο παιχνίδι κόντρα στην Αλμερία συγκριτικά με αυτό που είδαμε στις τέσσερις πρώτες στροφές, με τη Βιγιαρεάλ να προσπαθεί να κρατά περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και να μην πάει σε “σκοτωμένες” επιθέσεις με γεμίσματα. Πάντως να σημειωθεί ότι το επερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι τελείως διαφορετικό.

Μεγάλο αμυντικό πρόβλημα

Όσο πολύ και να δουλέψει ο Πατσέτα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη Βιγιαρεάλ, θα πρέπει να πολλαπλασιάσει την αφοσίωση του στα μετόπισθεν. Η Βιγιαρεάλ παρουσιάζει πολλές παθογένειες στο αμυντικό κομμάτι και με μοναδική εξαίρεση την αναμέτρηση που κέρδισε 1-0 την Μαγιόρκα εκτός έδρας, έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια!

Συγκεκριμένα από την 1η μέχρι και την 5η αγωνιστική το “κίτρινο υποβρύχιο” μετρά εννέα γκολ παθητικό ενώ δέχεται και αρκετές φάσεις κυρίως από τον άξονα, με τους αντιπάλους να επιδίδονται στο πρέσινγκ ψηλά προκειμένου να εκμαιεύσουν το λάθος των κεντρικών της αμυντικών.

Ασύνδετη μεταξύ άμυνας και κέντρου

Τεράστια είναι η αδυναμία της Βιγιαρεάλ από την αρχή της σεζόν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου “τρίτου” του γηπέδου. Οι παίκτες της Ισπανικής ομάδας παρότι, γνωρίζονται καλά, αφού δεν έχουν γίνει αρκετές προσθήκες στο ρόστερ. Στα πέντε πρώτα ματς της σεζόν, η Βιγιαρεάλ έχει πέσει “θύμα” του προβλέψιμου παιχνιδιού της αφού η βραδυκινησία των Καπού, Παρέχο και Κομεσάνα έρχεται σε πλήρη αντιπαραβολή με τα όσα μπορεί να κάνει μπροστά η ομάδα του Πατσέτα.

Μεταξύ άλλων το “κίτρινο υποβρύχιο” αντιμετωπίζει ορισμένες φορές προβλήματα στο passing game, προσπαθώντας να παίξει παράλληλα, με αποτέλεσμα να “πουλάει” μπάλες και να ρισκάρει οποιαδήποτε στιγμή να δεχθεί κάποιο γκολ.

Υπεροψία

Το μεγαλύτερο “θανάσιμο” αμάρτημα είναι η αλαζονεία και η Βιγιαρεάλ έχει περίσσια από αυτή. Φυσικά η ποιότητα από τη συγκεκριμένη ομάδα δεν λείπει, με τους Σέρλοθ και Μορένο, να είναι τρομεροί εκτελεστές και τους Μπαένα και Πίνο να είναι αεικίνητοι στα φτερά της επίθεσης. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τετράδα ορισμένες φορές υπερεκτιμά της δυνατότητες της και επιδιδόμενη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο της προχωρά σε εξεζητημένες προσπάθειες που προκαλούν δυσφορία στους οπαδούς της.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.