ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Απεργία: Ετσι θα κινηθούν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τραμ

Αλαλούμ επικρατεί αναφορικά με την συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων να τις κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές, αλλά την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι «καλύπτονται» από την απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ.

Απεργία: Ετσι θα κινηθούν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τραμ

Αλαλούμ επικρατεί αναφορικά με την συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων να τις κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές, αλλά την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι «καλύπτονται» από την απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ.

Πιο αναλυτικά, το Σωματείο των Εργαζομένων καλεί το προσωπικό σε 24ωρη απεργία, σημειώνοντας ότι την έχει προκηρύξει το ΕΚΑ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ «την 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023 την κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), δηλαδή η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση μας. Δικαιούνται να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ, όλοι οι Εργαζόμενοι της Αθήνας και των πέριξ δήμων.

Η μαζική συμμετοχή όλων μας, είναι επομένως αυτονόητη. Επιβάλετε με την συμμετοχή μας, να διατρανωθεί η αντίθεση των Εργαζομένων για όλα αυτά που γίνονται σε βάρος μας. Μετέχουμε όλοι μαζικά στην 24ωρη απεργία του ΕΚΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη 2.477 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως 13:30, κάτι που δεν… αφουγκράζονται οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, με ανάρτησή του στο facebook, ενημερώνει πως η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε νωρίτερα για μια απεργία που δεν είχε κηρυχθεί, εξαπατώντας την έδρα του δικαστηρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ίδιος, «η ΣΤΑΣΥ εξαπάτησε την έδρα του δικαστηρίου και έκανε αγωγή στο ΣΕΛΜΑ και τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί. Ενώ δεν είχε προκηρυχθεί μέχρι εκείνη την ώρα, καμία απεργία ΣΕΛΜΑ και δίκασε μια αγωγή-φάντασμα παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία στο δικαστήριο. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για εξαπάτηση έδρας δικαστηρίου.

«Ωστόσο, στη συνέχεια και μετά το βρώμικο παιχνίδι της εργοδοσίας, “ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ” και βγάλαμε ανακοίνωση και μετέχουμε στην 24ωρη απεργία του (ΕΚΑ) Εργατικού Κέντρου Αθήνας που με την κάλυψη του, μπορούμε να απεργήσουμε καθολικά ΟΛΟΙ. Συνάδελφοι είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων μας, ώστε να δοθεί το μήνυμα εκεί που πρέπει. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/23».

Νέα ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων. Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Στάση εργασίας στο Τραμ, πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ Ως μέλος του ΕΚΑ και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών αποφάσισε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με στάση εργασίας στο Τραμ από 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Την ίδια στιγμή, ενώ στην απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου συμμετείχε ο ΟΑΣΑ, με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία να προχωρούν σε στάση εργασίας, αυτή κρίθηκε παράνομη, κι έτσι, τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, η στάση εργασίας αναστέλλεται. «Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας πως η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00) συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στα τρόλεϊ, η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται αύριο, άρα το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και είναι προγραμματισμένο να κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Αθήνας και Πάτρας Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Αθήνας και Πάτρας ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).

Η Hellenic Train θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.