ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σαρωτική Πανάθα έκαψε στη λάβα του ΟΑΚΑ τη Βιγιαρεάλ!

Απολαυστικός και Ευρωπαίος! Ο Παναθηναϊκός απέδειξε κόντρα στη Βιγιαρεάλ ότι δεν βρίσκεται τυχαία στο υψηλό επίπεδο και με δυο γκολάρες από Ιωαννίδη στο 39' και Σπόραρ στο 79 (2-0)' τορπίλισε το "κίτρινο υποβρύχιο" και έγινε με το "καλημέρα", αφεντικό του ομίλου!

Σαρωτική Πανάθα έκαψε στη λάβα του ΟΑΚΑ τη Βιγιαρεάλ!

Πανάθα της Ευρώπης, γονάτισε τη Βιγιαρεάλ! Το “τριφύλλι” ήταν σαρωτικό απέναντι στο “κίτρινο υποβρύχιο” το οποίο και… τορπίλισε στο κατάμεστο από 60 χιλ. οπαδούς ΟΑΚΑ με σκορ 2-0 χάρη σε γκολάρες των Ιωαννίδη στο 40′ και Σπόραρ στο 78′!

Αδιανόητη εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό που πέτυχε την πρώτη του νίκη σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 12 χρόνια, αποδεικνύοντας ότι δικαίως βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Μόνο μια στιγμή κινδύνευσε η “πράσινη” άμυνα η οποία για μια ακόμη φορά πήρε άριστα και έκανε… σμπαράλια τους ποιοτικούς παίκτες της Βιηιαρεάλ.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 4.943 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην κορυφή του ομίλου το “τριφύλλι” μαζί με τη Ρεν που κέρδισε άνετα τη Μακάμπι Χάιφα.

To ματς:

Kυρίαρχος στα πρώτα λεπτά του αγώνα κόντρα στη Βιγιαρεάλ, ο Παναθηναϊκός είχε μόνιμα την κατοχή της μπάλας, με τον Ρούμπεν και τον Μπερνάρ να αναλαμβάνουν το δημιουργικό κομμάτι και τους δύο ακραίους μπακ, Μλαντένοβιτς και Κώτσιρα, να παίρνουν αρκετά μέτρα τόσο για να βοηθήσουν του χαφ όσο και για να κρατήσουν πίσω τους αντίπαλους μπακ.

Το “τριφύλλι” στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων πιέζοντας ψηλά και αναγκάζοντας τους σε αβίαστα λάθη.

Η ομάδα του Πατσέτα ανέβασε στροφές και στο 18′ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Καπουέ έβγαλε στην κόντρα τον Μοράλες, αυτός από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή έκοψε προς τα μέσα και σούταρε λίγο πριν πατήσει στη μικρή περιοχή με την μπάλα να κυλά βασανιστικά άουτ και το 0-0 να παραμένει.

Η απάντηση από τον Παναθηνϊκό ήρθε άμεσα από τον Παναθηναϊκό. Ήταν το 20ο λεπτό όταν ο Μπερνάρ έβγαλε φανταστικά την μπάλα δεξιά στον Παλάσιος, αυτός άλλαξε με τον Βραζιλιάνο ξανά, ο Μαντσίνι πέρασε κάθετα στο “Τούκου” που επιχείρησε από δύσκολο σημείο να νικήσει τον Ρέινα με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του πολύπειρου Ισπανού.

Mε τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Πατσέτα, προχώρησε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Ντένις Σουάρεθ ένιωσε ενοχλήσεις, με τον Γέρεμι Πίνο να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να ανακτά την πρωτοβουλία και να πιέζει τη Βιγιαρεάλ προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Αυτό έγινε στο 40′ με το “τριφύλλι” να αναπτύσσεται υποδειγματικά και τον Κώτσιρα, με πάσα “πάρε-βάλε” να βγάζει μόνο τον Ιωαννίδη απέναντι από τον Ρέινα και ο αυτός με ένα… σκψιματάκι, εξέθεσε τον Ισπανό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και προκαλώντας “έκρηξη” στο ΟΑΚΑ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Βιγιαρεάλ να αναζητά το γκολ με το οποίο θα έφερνε το ματς στα ίσα με τον Πατσέτα να τραβάει την ομάδα του μπροστά. Σε μια από τις στιγμές που οι Ισπανοί πίεζαν ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Τρομερή μπαλιά του Μλαντένοβιτς στο Ιωαννίδη, αυτός με απίθανο κοντρόλ “άδειασε” τον Γκάμπια βγήκε “φάτσα” με τον Ρέινα, αλλά ο Ιταλός στόπερ τον πρόλαβε με τάκλιν, σώζοντας την ομάδα του. Μάλιστα ο Πόουσον χρειάστηκε να συμβουλευθεί το VAR για να συνειδητοποιήσει ότι στη φάση δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό.

Στο 50′ ήρθε ακόμη μια μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό για να κάνει το 2-0. Ο Μαντσίνι έβγαλε μόνο του από τα δεξιά της περιοχής τον Παλάσιος, αυτός παρότι καθυστέρησε έκανε δυνατό σουτ, ο Ρέινα απομάκρυνε ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο επερχόμενος Μλαντένοβιτς που πλάσαρε, είδε τον Μαντί να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να πιέζει λεπτό τη Βιγιαρεάλ παρότι ο Πατσέτα έριξε στο ματς το “βαρύ” πυροβολικό, Σέρλοθ, Παρέχο και Μορένο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος, αυτός πάτησε στον Κώτσιρα που ερχόταν από δίπλα, ο δεξιός μπακ του “τριφυλλιού” πάτησε περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ρέινα.

Tα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν ότι μένουν απο δυνάμεις. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, “φρέσκαρε” την ομάδα αντικαθιστώντας τον Φώτη Ιωαννίδη με τον Άντραζ Σπόραρ και τον εξαιρετικό Ντάνιελ Μαντσίνι με τον Βιλένα, περνώντας τον Ολλανδό στον άξονα και τον Μπερνάρ στα άκρα της επίθεσης.

Ο Σέρβος τεχνικός δικαιώθηκε πλήρως αφού στο 78′ ο σαρωτικός Παναθηναϊκός, βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα! Παιχνίδι σε κλειστό χώρο, με τον Τσέριν να βρίσκει τον Σπόραρ, ο Σλοβένος κουβάλησε την μπάλα έξω από την περιοχή, την έφερε στο αριστερό και έξοχο σουτ στην απέναντι γωνία, νίκησε τον Ρέινα κάνοντας το ΟΑΚΑ να “βράζει” ξανά!

Από το σημείο εκείνο και μετά και με τους 60.000 φίλους του Παναθηναϊκού στις κερκίδες, το “τριφύλλι” εξακολούθησε να έχει τη μερίδα του λέοντος, με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο 90′ λίγο έλειψε να μπει και… κερασάκι στην τούρτα όταν ο Βιλένα έκλεψε την μπάλα, διένυσε αρκετά μέτρα έχοντας επιλογές δίπλα του τον Αϊτόρ και τον Σπόραρ, αλλά προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, με το σουτ να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκός να ταπεινώνει τη Βιγιαρεάλ με σκορ 2-0 και να γίνεται μαζί με τη Ρεν το “αφεντικό” του ομίλου, από την 1η κιόλας αγωνιστική των ομίλων του Europa League!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Ρούμπεν (76′ Αράο), Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος, Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ), Μαντσίνι (68′ Βιλένα).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Πάλμερ-Μπράουν, Γεντβάι, Αϊτόρ, Σιδεράς.

Βιγιαρεάλ (Πατσέτα): Ρέινα, Φεμένια, Μαντί, Γκάμπια, Πεντράθα, Σουάρεθ (30′ Πίνο), Κομεσάνια (61′ Παρέχο), Καπουέ, Τριγκέρος (61′ Ζ. Μορένο), Μοράλες (77′ Μπαένα), Ντίας (60′ Σόρλοθ).

Έμειναν στον πάγκο: Γιόργκενσεν, Άλβαρεθ, Ακχομάχ, Αλμπιόλ, Φόιτ, Α. Μορένο.

Διαιτητής: Γκρέγκ Πόουσον (Αγγλία). Βοηθοί: Σιμόν Μπένετ (Αγγλία), Λι Μπετς (Αγγλία). 4ος διαιτητής: Τζον Μπρουκς (Αγγλία). VAR: Ντάρεν Ίνγκλαντ (Αγγλία). AVAR: Πίτερ Μπανκς (Αγγλία).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.