ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Δύο φορ να σκοράρουν στο ίδιο ευρωπαϊκό ματς; Η ιστορία επαναλαμβάνεται οκτώ χρόνια μετά!

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής του ιστορίας επικρατώντας με εμφατικό τρόπο 2-0 της Βιγιαρεάλ, με τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Άντραζ Σπόραρ να σκοράρουν τα δύο τέρματα επαναλαμβάνοντας κάτι το οποίο έχει να γίνει οκτώ χρόνια. Το Panathinaikos24.gr θυμάται.

Παναθηναϊκός: Δύο φορ να σκοράρουν στο ίδιο ευρωπαϊκό ματς; Η ιστορία επαναλαμβάνεται οκτώ χρόνια μετά!

Έχουν περάσει λίγες ώρες από τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ, με την οποία επιβεβαιώθηκε η μεγάλη επιστροφή του “τριφυλλιού” στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Οι “πράσινοι” με μια επιβλητική εμφάνιση… τορπίλισαν το “κίτρινο υποβρύχιο” μπροστά σε 60 χιλ. θεατές οι οποίοι κατέκλυσαν τις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και δημιούργησαν μια τρομερή ατμόσφαιρα για λογαριασμό της ομάδας και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία τους αντάμειψε με δύο υπέροχα γκολ από τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Άντραζ Σπόραρ.

Οι δυο φορ του Παναθηναϊκού, έφτασαν συνολικά τα επτά τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη σε ισάριθμα ματς και κατάφεραν κάτι το οποίο οι φίλοι της ομάδας είχαν να δουν εδώ και οκτώ χρόνια!

Συγκεκριμένα, για να εντοπίσουμε την τελευταία φορά που δυο διαφορετικοί φορ του Παναθηναϊκού βρήκαν δίχτυα στο ίδιο ευρωπαϊκό ματς θα πρέπει να ανατρέξουμε στη σεζόν 2015/16.

Ήταν 27 Αυγούστου του 2015, όταν ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του υποδέχθηκε την Κλαμπ Μπριζ στη Λεωφόρο στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Oι “πράσινοι” με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο τους, βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ όταν ο Φάνακεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπολινγκολί να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά.

Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να φτάσουν στο 2-0, όμως ο Φάνακεν, αστόχησε προ κενής εστίας χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Στο 23′ ο Σωτήρης Νίνης απείλησε με μακρινό σουτ, ενώ στο 34′ ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, καθώς μετά από ανατροπή του Καρέλη στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπεργκ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, ωστόσο ο Μπρουσέζ απέκρουσε με τα πόδια διατηρώντας το σκορ υπέρ της ομάδας του.

Η στόφα όμως του μεγάλου στράικερ, ήρθε στην επιφάνεια τρία λεπτά μετά! Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο σπουδαίος Σουηδός πήρε… παραμάζωμα την άμυνα της Μπριζ και αφού πάτησε δυνατά, έκανε μια τρομερή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους με την Μπριζ να αποκτά και αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς στο 44′ ο Σάντσεθ, αποβλήθηκε άδικα για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Στέφανος Κοτσόλης κράτησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό με μια σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Ντιαμπί.

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και στο 65′ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπολινγκολί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίκος Καρέλης, που με άψογο πλασέ ανέτρεψε το σκορ και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό!

Η ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Δώνης, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καλτσάς, Καρέλης.

Κλαμπ Μπριζ: Μπρούσες, Ντεφό, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Μέσελ, Σίμονς, Βάσκες, Βάνακεν, Βόρμερ, Ντιαμπί, Ισκέρντο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.