ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου – 76.000 μέλη έχουν ψηφίσει έως τώρα

Oυρές σχηματίζονται από το πρωί στα 538 εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου μετά από μια εβδομάδα οξύτατης προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου - 76.000 μέλη έχουν ψηφίσει έως τώρα

Oυρές σχηματίζονται από το πρωί στα 538 εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου μετά από μια εβδομάδα οξύτατης προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και μέχρι τις 13.30 είχαν ψηφίσει 76.000 μέλη. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 6.000 περισσότερα μέλη από ό,τι την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή.

Πάντως, η διαδικασία αυτή την Κυριακή κυλάει με πιο γρήγορους ρυθμούς, καθώς οι ψηφοφόροι δεν συμπληρώνουν απογραφικά δελτία, ενώ στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν διπλά tablets.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη 2.475 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
κερδίζει» το επικοινωνιακό μπρα ντε φερ των δύο υποψηφίων;" />κερδίζει» το επικοινωνιακό μπρα ντε φερ των δύο υποψηφίων;" />

Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται μετά τις δυο συντριπτικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα να έχει αλλάξει τα πάντα και στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να κάνουν ένα restart.

Η είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη έφερε την ανατροπή στον πρώτο γύρο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση από την Έφη Αχτσιόγλου που ήταν το φαβορί.

Την εβδομάδα που πέρασε το κλίμα πολώθηκε πολύ. Οι τόνοι ανέβηκαν, τα σχόλια στα social media ξεπέρασαν κάθε όριο και το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο».

Οι δυο υποψήφιοι υπηρέτησαν τα αφηγήματά τους. Για μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά εξακολούθησε να μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης, στην ουσία της πολιτικής και στο σχέδιο που έχει επέμεινε η Έφη Αχτσιόγλου.

Υπήρξαν αλλαγές στην τακτική; Μετά το ατόπημα του 35χρονου επιχειρηματία σχετικά με τα κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο, που τα ονόμασε «κρατίδιο» της Τουρκίας, εστίασε πιο πολύ στο πρόγραμμα του. Η πλευρά της πρώην υπουργού Εργασίας βρήκε πως ήταν το αδύναμο σημείο του. Η Έφη Αχτσιόγλου, ως απάντηση επέλεξε να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να αναπτύξει το πρόγραμμά της. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε σε περιοδείες πραγματοποιώντας ομιλίες συνεχίζοντας την επαφή με την κοινωνία.

Το μεγάλο στοίχημα για την Κουμουνδούρου, αλλά και για τους δυο υποψήφιους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μείωση της αποχής. Ευελπιστούν πως η πόλωση θα φέρει τον κόσμο στις κάλπες αν και παραδοσιακά στις κομματικές επαναληπτικές διαδικασίες καταγράφεται πάντα μικρότερο ενδιαφέρον. 182.000 υπολογίζονται τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000. Οι 106.000 ήταν παλαιά μέλη και 43.000 νέα. Περίπου στους 33.000 υπολογίζονται όσοι δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Ήδη 8.500 έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους, ωστόσο όσοι επιθυμούν από τα παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου μπορούν να ψηφίσουν κανονικά.

Εκλογικά τμήματα που είχαν κόσμο θα εφοδιαστούν με δεύτερο τάμπλετ, ενώ για όσους από τα παλαιά μέλη δεν ταυτοποιήθηκαν έχει υπολογιστεί να πραγματοποιείται μια σύντομη διαδικασία ελέγχου – μέσω επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου – για το αν βρίσκονται όντως στα μητρώα.

Τα επιτελεία των δυο κομμάτων βρίσκονται σε εγρήγορση με στελέχη τους στις Οργανώσεις Μελών ώστε να υπάρξει η απαραίτητη κινητοποίηση. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει έναν αέρα περίπου 9 μονάδων και δεν θέλει να χάσει το πλεονέκτημα. «Οι ψηφοφόροι της μιας Κυριακής» προκαλούν σκεπτικισμό στο επιτελείο του.

Εκφράζουν, πάντως αισιοδοξία πως το κοινό τους είναι «μπετοναρισμένο». Τα «φάλτσα» των τελευταίων ημερών έσπευσαν να εκμεταλλευτούν από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου προκειμένου να μετατρέψουν τη σημερινή μάχη σε θρίλερ. Εκτιμούν πως υπάρχει μια κινητοποίηση των παραδοσιακών μελών – στελεχών της Αριστεράς που ανησυχούν για τον κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αττική θα επικεντρώσουν και οι δυο καθώς ο αριθμός των ψήφων είναι πολύ μεγάλος. O Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 25.418 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου 19.902. Το λεκανοπέδιο τους έδωσε περίπου το 35% των ψήφων που συγκέντρωσαν σε όλη την Ελλάδα. Αν ο κ.Κασσελάκης διατηρήσει τη διαφορά δύσκολα θα χάσει. Το στοίχημα για την κ.Αχτσιόγλου είναι να μειώσει την ψαλίδα.

Μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις η Έφη Αχτσιόγλου τις κατέγραψε στη βόρεια Ελλάδα από όπου έλκει την καταγωγή της. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχασε οριακά από τον ανθυποψήφιο της για 45 ψήφους (8.550 – 8.595). Στην Πέλλα, όπου μεγάλωσε, νίκησε με μεγάλη διαφορά παίρνοντας 931 ψήφους έναντι 254 του Στέφανου Κασσελάκη.

Αντίθετα στην Κρήτη η καταγωγή του, αλλά και η δυναμική του Παύλου Πολάκη, έδωσαν στον κ.Κασσελάκη ένα πολύ μεγάλο «αέρα». 5.384 συμπολίτες του τον ψήφισαν με την Έφη Αχτσιόγλου να υπολείπεται κατά πολύ (2.995 ψήφοι). Στα Χανιά πέτυχε σχεδόν double score λαμβάνοντας 955 σταυρούς έναντι 499 που πήρε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.