ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νικητής Παναθηναϊκός με Σλούκα στο φινάλε και… ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ Λεσόρ!

Με εντυπωσιακή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καλές επιλογές στην επίθεση και τον... αγριεμένο Λεσόρ να "σμπαραλιάζει" τη ρακέτα της Εφές, ο Παναθηναϊκός νίκησε 70-69 την τουρκική ομάδα στον τελικό του τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" και άφησε υποσχέσεις για τη νέα σεζόν! Ο Σλούκας το νικητήριο καλάθι της ομάδας.

Νικητής Παναθηναϊκός με Σλούκα στο φινάλε και... ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ Λεσόρ!

Με εντυπωσιακή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καλές επιλογές στην επίθεση και τον… αγριεμένο Λεσόρ να “σμπαραλιάζει” τη ρακέτα της Εφές, ο Παναθηναϊκός νίκησε 70-69 την τουρκική ομάδα στον τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και άφησε υποσχέσεις για τη νέα σεζόν! Ο Σλούκας το νικητήριο καλάθι της ομάδας.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε ξανά καλές επιθετικές επιλογές και έναν εξαιρετικό Γκάι. Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» έδινε λύσεις στο σκοράρισμα με τους πράσινους να ολοκληρώνουν το δεκάλεπτο με σκορ 23-20.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν καλά το β’ δεκάλεπτο και με όπλο την πιο καλή τους άμυνα έφτασαν στο 30-23. Η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν σε αυτό το διάστημα εντυπωσιακή και ο κόσμος απολάμβανε αυτό που έβλεπε. Ο Μπαλτσερόφσκι με ωραίο χουκ έκανε το 32-23. Οι «πράσινοι» ήλεγχαν τον ρυθμό και έβγαζαν ωραία πράγματα στο παρκέ. Ο Σλούκας σκόραρε με ωραίο σουτ για το 35-26 μέσα σε χειροκρότημα.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 42.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η άμυνα συνέχιζε να είναι καλή απέναντι σε μια ομάδα όπως η Εφές που έχει φουλ επιθετικά χαρίσματα και πλούσιο ταλέντο. Ο Κλάιμπερν με τρίποντο μείωσε σε 35-29. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 36-31.

Με βολές του Λεσόρ στο β’ ημίχρονο το σκορ έγινε 38-35. Ο ίδιος ο παίκτης με ωραίο κάρφωμα από ασίστ του Γκάι έκανε το 40-35. Ο Γκάι με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έκανε το 43-35 και ξεσήκωσε το κοινό στο ΟΑΚΑ. Ο Μήτογλου με τη σειρά του σκόραρε για το 45-35. Το τριφύλλι είχε πατήσει γκάζι και ο Μήτογλου με νέο καλάθι έκανε το 47-35, αναγκάζοντας τον προπονητή της Εφές να καλέσει τάιμ άουτ. Η άμυνα των πράσινων ήταν εκπληκτική και η Εφές έδειχνε μπλοκαρισμένη. Ο Γκραντ με ωραίο σουτ από τη γωνία έκανε το 49-35. Ο Λάρκιν με δύσκολο τρίποντο σκόραρε έπειτα από ώρα για την Εφές για το 49-38. Ο Λεσόρ διαμόρφωσε το 51-38. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 55-46.

Η Εφές με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου μείωσε σε 55-51. Ο Μπαλτσερόφσκι με εντυπωσιακή ενέργεια και κάρφωμα έκανε το 57-51. Ο Σλούκας με τρίποντο από την κορυφή σκόραρε για το 60-53. Ο αρχηγός με νέο καλάθι έκανε το 62-53 μέσα σε αποθέωση.

Η Εφές μείωσε σε 62-59 στα 6 λεπτά πριν από το τέλος, σε μια προσπάθεια να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Η Εφές ισοφάρισε σε 63-63 και το ματς είχε γίνει ντέρμπι. Ο Γκάι με τρίποντο έκανε το 66-63. Η Εφές μείωσε σε 66-65, αλλά ο εντυπωσιακός Λεσόρ έκανε το 68-65. Ο Κλάιμπερν μείωσε ξανά στον πόντο. Ο Μήτογλου αστόχησε σε τρίποντο και ενώ απέμενε ένα λεπτό. Ο Μπράιαν πήρε φάουλ από τον Σλούκα και πήγε στις βολές για το 68-69. Ο Γκραντ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά η μπάλα ήταν ξανά στον Παναθηναϊκό. Στα 21 δευτερόλεπτα, οι πράσινοι έπειτα από νέα άστοχη προσπάθεια είχαν ξανά κατοχή. Ο Σλούκας με εντυπωσιακή ενέργεια έκανε το 70-69 στα 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Η Εφές αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε και το τριφύλλι έκανε το 2/2 και κατέκτησε το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 36-31, 55-46, 70-69

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 1, Γκάι 13 (3/8 τριπ.), Μπαλτσερόφσκι 6, Σλούκας 9, Παπαπέτρου 3, Γκραντ 5, Λεσόρ 21 (9 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο 3, Μήτογλου 9 (9 ριμπάουντ), Μαντζούκας

Εφές: Λάρκιν 14, Μπομπουά 8, Μπράιαντ 7, Γκάζι, Κλάιμπερν 13 (3/8 τριπ.), Τόμπσον 5, Πλάις, Χόλατζ, Οσμάνι, Γιλμάζ, Ουίλις 10, Ζίζιτς 11

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.