ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Όταν έχει τον τελευταίο λόγο ο Σλούκας…

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Όταν έχει τον τελευταίο λόγο ο Σλούκας…

Το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» πέρασε στην ιστορία, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της Εφές (70-69), σε ένα ματς που είχε έντονη γεύση από Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τους Τούρκους, ωστόσο μπλοκαρίστηκαν στην 4η περίοδο και παραλίγο να χάσουν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη. Μέχρι που είπε τον τελευταίο λόγο ο Κώστας Σλούκας…

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πήρε την καθοριστική επίθεση της ομάδας, ξεχαρβάλωσε την αντίπαλη άμυνα και εξέθεσε τους Μπράιαντ, Κλάιμπερν για να φτάσει στο ανάποδο λέι-απ, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 70-69. Βέβαια, χρειάστηκε να βγει και η τελευταία άμυνα, με τον Καλαϊτζάκη να συμβάλει σε αυτό το κομμάτι.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 430 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή όμως είναι η κλάση του Σλούκα, που τον καθιέρωσε στο τοπ επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ εδώ και μια δεκαετία. Μπορεί να μην του βγαίνει καθόλου το παιχνίδι, όπως δεν του βγήκε στις δύο ημέρες του τουρνουά. Αλλά ξέρεις και είσαι σίγουρος ότι θα είναι εκεί για να πάρει την κρίσιμη επίθεση και δεν θα… κρυφτεί από την ευθύνη.

Κόντρα στην Εφές ήταν απολαυστικός ο Λεσόρ, ο οποίος έμοιαζε με θηρίο ανήμερο. Ώρες-ώρες έδειχνε να μην έχει… αντίπαλο κοντά στη ρακέτα και έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά, ενώ και στα «μετόπισθεν» ήταν εξαιρετικός, τόσο στην άμυνα (είτε σε περιφερειακό μετά τις αλλαγές, είτε σε ψηλό), όσο και στα ριμπάουντ, όπου κυριάρχησε.

Από ‘κει και πέρα, ως θετικότατη κρίνεται η παρουσία του Γκάι και στον τελικό, όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς με την Μπάγερν. Ο Αμερικανός γκαρντ βρήκε τα σουτ και τον χρόνο που ήθελε (σ.σ. 30 λεπτά έπαιξε εναντίον της Εφές) και κέρδισε αυτοπεποίθηση από τα παιχνίδια του τουρνουά, ελλείψει και Βιλντόσα.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που δεν έδειξαν αυτά που περιμέναμε, όπως ο Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός έδειξε ότι δεν είχε τις απαραίτητες ανάσες, ενώ δεν βρήκε και ελεύθερα σουτ. Φυσικά υπάρχει εξήγηση και γι’ αυτό, αφού κάποιοι παίκτες έχουν «σκάσει» κάπως από τις σκληρές προπονήσεις του Αταμάν.

Συμπερασματικά, το πρόσημο του Παναθηναϊκού από το τουρνουά είναι θετικό, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν ακόμα περισσότερες βελτιώσεις για να φτάσει στο επίπεδο που στοχεύει. Δεδομένα είδαμε μια ομάδα που έπαιζε με σχέδιο και πειθαρχία, ενώ έδειχνε διάθεση και εντελώς διαφορετική αύρα από αυτή τη «μαυρίλα» που βλέπαμε τα τελευταία τρία χρόνια…

Υ. Γ. Πολλά μπράβο στους ανθρώπους της ΚΑΕ για την άρτια διεξαγωγή του τουρνουά, όπως και για τα όσα έκαναν προκειμένου να είναι έτοιμο το κουκλίστικο ΟΑΚΑ. Άξια συγχαρητηρίων και η κίνηση στο ημίχρονο του τελικού με τη βράβευση των ιπτάμενων πυροσβεστών.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.