ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κακή αντίδραση και… εξωαγωνιστική βοήθεια υπέρ της ΑΕΚ έφεραν την ήττα στη Λεωφόρο

Η ΑΕΚ έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες από το 60' αλλά ο Σότσα χαρίστηκε τρεις φορές στον Γαλανόπουλο και με μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο η οποία ελέγχθηκε στο VAR πήρε τη νίκη στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. (1-2).

Κακή αντίδραση και... εξωαγωνιστική βοήθεια υπέρ της ΑΕΚ έφεραν την ήττα στη Λεωφόρο

Πέρασε από τη Λεωφόρο με την γνωστή (εξωαγωνιστική) συνταγή και έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ. Παρότι οι “πράσινοι” προηγήθηκαν στο 10′ με γκολάρα του Τζούριτσιτς η οποία κόλλησε την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο, ο Ιταλός διαιτητής, Σιμόνε Σότσι, ανέλαβε δράση, κλείνοντας τα μάτια σε φάσεις που Γαλανόπουλος, Μήτογλου και Κάλενς έπρεπε να αποβληθούν και της έδωσε το δικαίωμα να φύγει με νίκη 2-1 από το “Απόστολος Νικολαϊδης” για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Πέμπτη (28/9) και με νίκη κλείνει μια πληγή που άνοιξε από το πουθενά, επειδή το επιθυμούσε ο Ιταλός διαιτητής.

Το ματς:

Με πού δυσάρεστο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τον Παναθηναϊκό, καθώς στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα ο Μάγκνουσον έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας με τον Λιβάι Γκαρσία πάτησε άσχημα κατά την πτώση του χτυπώντας στο γόνατο και ανάγκασε έτσι τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μόλις στο 4′ να τον αντικαταστήσει με τον Γεντβάι.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.351 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι “πράσινοι” ωστόσο δεν πτοήθηκαν και στο 5′ προειδοποίησαν με ένα επικίνδυνο σουτ του Βιλένα έξω από την περιοχή με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει.

Όμως το “τριφύλλι” συνέχισε να πιέζει και στο 10′ η Λεωφόρος πήρε φωτιά! Μαζική επίθεση, με τον Ιωαννίδη να βρίσκει κάθετα στην περιοχή και δεξιά τον Τζούριτσιτς και αυτός με μια… οβίδα στην κλειστή γωνία, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων για το γρήγορο 1-0.

Από το γκολ και έπειτα η ΑΕΚ πήρε την κατοχή και στο 12′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στην επαναφορά της φάσης ο Γκαρσία σούταρε ξανά με τον Βιλένα να κόβει σωτήρια.

Ο Ιταλός έδειξε την κλάση του στο 24′ και πάλι, όταν από κόρνερ της ΑΕΚ η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε πολύ δυνατή κεφαλιά με τον Μπρινιόλι να αντιδρά με εξαιρετικό τρόπο.

Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς, καθώς στο 35′ έπειτα από μια κόντρα, Ελίασον με Χουάνκαρ, η μπάλα έγινε διεκδικήσιμη για Γκαρσία και Σένκεφελντ με τον επιθετικό της ΑΕΚ να πασάρει στον Τσούμπερ ο οποίος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε, φέρνοντας το ματς στο 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ για το πρώτο μέρος.

Ο ρυθμός στο πρώτο διάστημα της επανάληψης δεν ήταν καλός με τις δυο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή και την ΑΕΚ να επιδίδεται στο σκληρό παιχνίδι. Στο 54′ ο Παναθηναϊκός κατέγραψε τελική προσπάθεια, με τον Μπερνάρ να εκτελεί το φάουλ φέρνοντας γλυκά την μπάλα στην περιοχή, οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν εκεί που ο Βιλένα ήρθε με φόρα και σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Tα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει αλλά τον διαιτητή της αναμέτρησης, Σιμόνε Σότσα, να προκαλεί εκνευρισμό τόσο στους παίκτες του “τριφυλλιού” όσο και στην κερκίδα, καθώς αρκετές φορές αρνήθηκε να δείξει την κάρτα σε τραβήγματα και στο σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ. Αποκορύφωμα ΄ήταν η φάση που ο Παναθηναϊκός πήγε να φύγει στην κόντρα, με πάσα του Ιωαννίδη στον Μπερνάρ σφυρίζοντας φάουλ, μην αφήνοντας το πλεονέκτημα.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή και στο 70′ “πάγωσε” τη Λεωφόρο. Ο Τσούμπερ από τα δεξιά έκανε την σέντρα εκεί που ο Πινέδα ακολούθησε τη φάση, πρόλαβε τον Μπρινιόλι και πλάσαρε για το 2-1. Στην αρχή της φάσης ο Τσούμπερ φάνηκε ωστόσο να έρχεται από μη ελεγχόμενη φάση με τη φάση να εξετάζεται στο VAR και τον διαιτητή να δείχνει σέντρα.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει ρίξει στο ματς πριν το γκολ τον Αράο και τον Παλάσιος αντί των Πέρεθ και Τζούριτσιτς. Στο 74′ ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά,, ανάποδη κεφαλιά του Ιωαννίδη με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση. Από την εκτέλεση οι “πράσινοι” έχασαν μια ακόμη ευκαιρία με τον Μπερνάρ να εκτελεί στο πρώτο δοκάρι με στόχο τον Αράο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι “κοίμησαν” με τον τρόπο παιχνιδιού τους τον Παναθηναϊκό και στο 81′ λίγο έλειψε να γίνει το 1-3. Κάθετη πάσα του Τσούμπερ στον Ελίασον που πλάσαρε στο τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 86′ ο Παναθηναϊκός κατέγραψε μια ακόμη τελική όταν από βαθιά μπαλιά, ο Ιωαννίδης έστρωσε την μπάλα στον Σπόραρ που σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από τη Λεωφόρο με την γνωστή… εξωαγωνιστική βοήθεια, σπάζοντας το αήττητο του Παναθηναϊκού.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4′ Γεντβάι), Χουάνκαρ, Ρούμπεν (70′ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μλαντένοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75′ Μάνταλος), Ελίασον, Γαλανόπουλος (64′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75′ Αραούχο).

Έμειναν στον πάγκο: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Άμραμπατ, Πόνσε.

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία).

Βοηθοί: Αλέσιο Μπέρτι, Στέφανο Ντελ Τζόβανε (Ιταλία).

4ος διαιτητής: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία).

VAR: Αμπίσο Ροσάριο (Ιταλία).

AVAR: Λούκα Ζουφερλι (Ιταλία).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.