ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Big deal: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε για 25 χρόνια την πλαζ της Βάρκιζας

Στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που επεκτείνεται δυναμικά στον χώρο του τουρισμού, πέρασε για 25 χρόνια η παραλία της Βάρκιζας, σε μια ενέργεια με μεγάλη σημειολογία αλλά και οικονομικές προεκτάσεις.

Big deal: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε για 25 χρόνια την πλαζ της Βάρκιζας

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “noupou.gr” που ασχολείται με την ειδησεογραφία στα νότια προάστεια, η πλαζ Βάρκιζας (πρώην Yabanaki/ Varkiza Resort) μισθώθηκε σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και προέδρου του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το μίσθωμα ανέρχεται στα επίπεδα των 1,31 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και η διάρκεια της μίσθωσης είναι για τα επόμενα 25 έτη. Στο μεσοδιάστημα ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η έκταση από την εταιρεία ακινήτων δημοσίου και διενήργησε τον διαγωνισμό, θα έχει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του μισθώματος με βάση τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς, ούτως ώστε αυτό να είναι εύλογο και δίκαιο και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά του ως μισθωτή.

Ακτή Βάρκιζας: Επιπλέον ποσοστό 6% επί του τζίρου εκτός από το μίσθωμα των 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως

Σάλος με την… ακατάλληλη φωτογραφία ξανθιάς οπαδού στην Κύπρο! (ΦΩΤΟ)
Σάλος με την… ακατάλληλη φωτογραφία ξανθιάς οπαδού στην Κύπρο! (ΦΩΤΟ) 196.990 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκτός από το μίσθωμα των 1,31 εκατομμυρίου ετησίως, ο δήμος θα εισπράττει και ποσοστό 6% επί του τζίρου που θα πραγματοποιεί η επιχείρηση. Στο πλαίσιο της συμφωνίας παραχώρησης που έχει υπογραφεί με την ΕΤΑΔ, ο δήμος από την πλευρά του θα αποδίδει μίσθωμα σε αυτήν, που ανέρχεται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση.

Για να μισθωθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η έκταση, προηγήθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός. Υπενθυμίζεται ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο την ευθύνη λειτουργίας της πλαζ είχε ο δήμος 3Β, προκειμένου να μην παραμείνει κλειστή, καθότι ακόμη δεν είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τον ορισμό του νέου μισθωτή που θα έχει το δικαίωμα αξιοποίησής της. Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επισκέπτονται την πλαζ περίπου 5.000 άτομα. Η επιχείρηση που αναλαμβάνει την πλαζ, θα έχει την δυνατότητα εκμετάλλευσης για τις ξαπλώστρες, το αναψυκτήριο, ενώ θα εισπράττει και το τίμημα από το εισιτήριο εισόδου των λουόμενων που θα προσέρχονται σε αυτήν.

Η μεταβατική περίοδος που προηγήθηκε

Να σημειωθεί ότι στο μεταβατικό διάστημα που προηγήθηκε της παραχώρησης της έκτασης από την ΕΤΑΔ στον δήμο, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε αρκετές από τις υποδομές της. Στην περίοδο αυτή σημειώθηκαν φαινόμενα βανδαλισμών, με την έκταση να παραμένει για ένα χρονικό διάστημα αφύλακτη. Σημειώνεται ότι την πλαζ της Βάρκιζας υπομίσθωνε τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Βλαβιανού από τον όμιλο Grecotel, ο οποίος με τη σειρά του μίσθωνε την έκταση από την ΕΤΑΔ. Στις αρχές του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε έξωση του ομίλου Grecotel αλλά και του κυρίου Βλαβιανού από την έκταση μετά την απόφαση για παραχώρησή της στον Δήμο της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθεί εκ νέου όπως και συνέβη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...
ΣΧΟΛΙΑ