ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τα παιχνίδια δίνουν τις απαντήσεις

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το άκρως σημαντικό παιχνίδι στην Τρίπολη, που έρχεται σε ένα κομβικό σημείο: ανάμεσα σε δύο ντέρμπι.

Τα παιχνίδια δίνουν τις απαντήσεις

Είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Ιουλίου που στον Παναθηναϊκό ζουν μία τέτοια κατάσταση όπως αυτή. Μια κατάσταση δηλαδή απογοήτευσης έπειτα από μια ήττα, μια κατάσταση που μοιάζει ο οργανισμός να έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του. Δεν το έκανε ούτε μετά τον αποκλεισμό από την Μπράγκα, γιατί υπήρχε έτσι κι αλλιώς η αίσθηση πως ο στόχος είχε επιτευχθεί. Και αυτός ο στόχος ήταν η συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Τώρα, αυτή η ήττα από την ΑΕΚ αφήνει πίσω της πολλά. Κυρίως απογοήτευση γιατί χάθηκε μέσα στη Λεωφόρο το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια και με το ματς να ξεκινά ιδανικά. Με 1-0 στο 10′. Τελείωσε με 1-2, με κακή εμφάνιση και με σοβαρό τραυματισμό ενός παίκτη πολύ σημαντικού για την ομάδα όπως είναι ο Μάγκνουσον.

Η διαχείριση της κατάστασης και μάλιστα άμεσα είναι το μεγάλο μυστικό για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Να μην «τον πάρει από κάτω». Πέρσι είχε καταφέρει και είχε διαχειριστεί ανάλογες περιπτώσεις.

Ακόμα και όταν έκανε εκείνες τις τρεις συνεχόμενες ήττες από τον ΠΑΟΚ, βρήκε τη δύναμη να επανέλθει, να σηκωθεί και να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα. Χάνοντάς το στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός δίνει σήμερα και την Κυριακή δύο παιχνίδια που πρέπει να σηκωθεί και να δώσει απαντήσεις. Κυρίως στον εαυτό του.

Τα παιχνίδια δίνουν απαντήσεις, τα παιχνίδια είναι αυτά που φτιάχνουν και πάλι την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μιας ομάδας. Ενα διπλό στην Τρίπολη σήμερα θα είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ ότι μπορεί να… φαίνεται.

Και ξεκάθαρα το δύο στα δύο σε περίπτωση που έρθει, θα επαναφέρει την ηρεμία, τη σιγουριά, την… τάξη μέσα στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Βρίσκονται υπό πίεση οι πράσινοι τούτη την ώρα και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους. Το βράδυ θα ξέρουμε αν μπορούν να τη διαχειριστούν.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.