ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Με Φωτάρα να καθαρίζει και τον Αράο να αλωνίζει, ο Παναθηναϊκός έσπασε την κατάρα της Τρίπολης

Με έναν τρομερό Αράο να κάνει τα πάντα στο κέντρο και σκοράρει για πρώτη φορά με τα "πράσινα" και τον Ιωαννίδη να μπαίνει ως αλλαγή και να κανει... ντοπιέτα, ο Παναθηναϊκός έσπασε την κατάρα της Τρίπολης επικρατώντας 4-1 του Αστέρα και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Με Φωτάρα να καθαρίζει και τον Αράο να αλωνίζει, ο Παναθηναϊκός έσπασε την κατάρα της Τρίπολης

Επιτέλους έσπασε την κατάρα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στην Τρίπολη και μπροστά σε περίπου 2,500 “πράσινους” ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας, επικράτησε 4-1 του Αστέρα, με τον Αράο να κάνει τρομερό ματς και να σκοράρει το πρώτο γκολ, τον Βέρμπιτς να ξαναβρίσκει δίχτυα και τον Ιωαννίδη να “καθαρίζει” με δυο γκολ!

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για το “τριφύλλι” με κορυφαία εκείνη του Σπόραρ στο 45′ ο οποίος αρχικά έχασε πέναλτι και στη συνέχεια είδε τον Παπαδόπουλο να του σταματά το γυριστό.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.055 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στρέφει την προσοχή της στο Κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το ταξίδι στη Χάιφα για το Europa League.

Το ματς:

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 5′ πήρε το προβάδισμα. Από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς από τα δεξιά με το αριστερό πόδι και ο Αράο με το στήθος άλλαξε την πορεία της μπάλας, σκοράροντας το παρθενικό του τέρμα με τα “πράσινα” για το 0-1!

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε, διότι ο Αστέρας δυο λεπτά αργότερα, αναπτύχθηκε από τα αριστερά με τον Άλβαρες, ο Αργεντινός έκανε τη σέντρα, ο Καλτσάς έκανε την κεφαλιά, η οποία πήγε στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-1 και την… επανέναρξη του ματς.

To “τριφύλλι” ωστόσο δεν πτοήθηκε και συνέχισε να διατηρεί την κατοχή, κυκλοφορώντας την μπάλα γύρω από την περιοχή του Αστέρα. Στο 24′ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και αριστερά. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε ξανά, ο Αράο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η “πράσινη” κυριαρχία στο χορτάρι του “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” συνεχίστηκε και στο 31′ η πίεση καρποφόρησε. Ωραίο άνοιγμα του Τσέριν δεξιά στο χώρο στον Παλάσιος ο οποίος σέντραρε εκπληκτικά στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Βέρμπιτς νίκησε με το δεύτερο φετινό του γκολ τον Παπαδόπουλο κάνοντας το 1-2!

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την κατοχή και να πιέζει για το τρίτο γκολ. Έτσι στο 44′ οι “πράσινοι” επιτέθηκαν μαζικά με τον Κώτσιρα να υποδέχεται τη μπάλα στην περιοχή και να ανατρέπεται καθαρά από τον Αλβαρεζ με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπόραρ με τον Παπαδόπουλο να πέφτει στην αριστερή γωνία και να αποκρούει, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Σλοβένος επιχείρησε με γυριστό σουτ στην κίνηση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε ξανά διατηρώντας το 1-2 που ήταν το σκορ για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τον κυριαρχικό του ρόλο στο γήπεδο και να χάνει την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 48′. Ο Παλάσιος με επιμονή πήρε την μπάλα από τον αντίπαλό του και πάσαρε στην περιοχή προς τον Βέρμπιτς,αυτός την άφησε στον Σπόραρ που σούταρε, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε πάνω στη γραμμή.

Mόλις επτά λεπτά πέρασαν για να κάνει ο Παναθηναϊκός την επόμενη μεγάλη του ευκαιρία. Κάθετη πάσα του Τσέριν στο χώρο για τον Μλαντένοβιτς ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε διαγώνια, αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να διώξει σε κόρνερ.

Και πάλι στο προσκήνιο ο Παναθηναϊκός ο οποίος δεν έχασε στιγμή τον έλεγχο του αγώνα και στο 60′ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Τζούριτσιτς βρήκε όμορφα στην περιοχή τον Παλάσιος που σούταρε διαγώνια, αλλά ο Παπαδόπουλος ξανά έσωσε τον Αστέρα με το πόδι.

Ο Αστέρας ανέβασε στροφές και στο 69′ παρ’ ολίγον να σοκάρει ξανά τον Παναθηναϊκό, αφού από σουτ του Καρμόνα, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά, ο οποίος σκόραρε, αλλά στην αρχή της μπάλας βρήκε την μπάλα με το χέρι και το γκολ ακυρώθηκε.

Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και στο 79′ κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Καρμόνα στον Τζούριτσιτς, το οποίο ελέγχθηκε και στο VAR. Ο Φώτης Ιωαννίδης που είχε περάσει νωρίτερα στο ματς αντί του Σπόραρ, ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Λίγα λεπτά αργότερα, η επιμονή του Φώτη έφερε το γκολ σε μια φάση που δεν προμήνυε το 4-1. Στο 87′ βρέθηκε από τα αριστερά, είδε ότι ο Παπαδόπουλος είχε βγει πολύ έξω και με το αριστερό από μακρινή απόσταση πέτυχε ένα απίστευτο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Γκρόζντανιτς, Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι, Μιριτέλο.

Έμειναν στον πάγκο: Σγουρης, Γκαρσία, Ατιένθα, Χουχούμης, Σουρλής, Ντιαρά, Ζουγλης, Σίτο, Μάντζης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Πάλμερ-Μπράουν (46′ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Βέρμπιτς, Σπόραρ.

Έμειναν στον πάγκο: Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Βιλένα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.