ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Με ικανοποίησε η αντίδραση και η ψυχραιμία των παικτών μου – Σοβαρός επαγγελματίας ο Αράο»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη 4-1 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, στάθηκε στην σοβαρότητα αλλά και την ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών του, το εκτεταμένο rotation που έκανε, αλλά και στον Γουίλιαν Αράο τον οποίο χαρακτήρισε σοβαρό επαγγελματία.

Γιοβάνοβιτς: «Με ικανοποίησε η αντίδραση και η ψυχραιμία των παικτών μου - Σοβαρός επαγγελματίας ο Αράο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πόσο σημαντικό είναι στην οικονομία του πρωταθλήματος το ότι ο Παναθηναϊκός περνάει από έδρες που παλιά δυσκολευόταν: «Δεν είχαμε καλή παράδοση γιατί και ο Αστέρας είναι μια σοβαρότατη ομάδα και τα παιχνίδια εδώ είναι πάντα δύσκολα. Οι προπονητές δεν σκέφτονται την παράδοση. Προσπαθούν, σεβόμενοι τον αντίπαλο να πάρουν το μάξιμουμ από ένα παιχνίδι. Χαίρομαι που τελείωσε αυτή η παράδοση στο σημερινό παιχνίδι. Ήταν σημαντικό ματς και γιατί χάσαμε πριν τρεις ημέρες, αλλά και γιατί την επόμενη εβδομάδα έχουμε τρια σημαντικά ματς, με ΠΑΟΚ, Μακάμπι Χάιφα και Ατρόμητο. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό να μην μείνουμε πίσω στη βαθμολογία. Έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, βάσει των παιχνιδιών που έχουμε δώσει αλλά και αυτών που έρχονται και ήταν σημαντικό το ότι απέδωσαν και κερδίσαμε το παιχνίδι ενόψει και των επόμενων ματς».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού παρά τις αλλαγές: «Με ικανοποιεί ο τρόπος που σκέφτηκαν οι ποδοσφαιριστές μου, ο τρόπος που μπήκαν στο ματς, το πως αντιδρούσαν όταν δεν ήταν καλά τα πράγματα για εμάς. Βάλαμε το γκολ και ισοφαριστήκαμε σε ενάμιση λεπτό. Έπρεπε να μείνουμε ψύχραιμοι. Μας έδινε χώρο αλλά ήταν επικίνδυνος ο Αστέρας. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δημιουργήσουμε φάσεις. Από την άλλη δεν έπρεπε να δώσουμε δικαίωμα στον Αστέρα να είναι επικίνδυνος στην κόντρα. Με ικανοποιεί η απόδοση των παικτών. Είχαμε μια καλή ομάδα στο γήπεδο. Δεν είχα αμφιβολία. Σε διαφορετική περίπτωση αν είχα αμφιβολίες αν μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς δεν θα τις έκανα τις αλλαγές. Είχαμε σοβαρότητα, ανταγωνιστικότητα και σεβασμό σε εμάς και τον αντίπαλο. Κάποια από τα παιδιά είχαν καιρό να αγωνιστούν. Ήμασταν καλοί».

Για τον Αράο: «Ο Αράο ήρθε στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Ήρθε μετά τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ. Το πρόβλημα με αυτούς του παίκτες, είναι ότι χρειάζονται χρόνο όταν έρχονται μετά από κάποια ματς της ομάδας. Είναι πολύ σοβαρός επαγγελματίας, μπορεί να αγωνίζεται και σαν αμυντικός χαφ και ως στόπερ τώρα με τον Μάγκνουσον, ενδεχομένως θα μπορεί να μας βοηθήσει. Και στα δυο ματς ξεκίνησε ως εξάρι και τελείωσε ως στόπερ. Ο Γέντβαι δεν αποχώρησε λόγω προβλήματος, απλώς θέλαμε να τον προστατεύσουμε λόγω της μεγαλύτερης απουσίας που είχε με τον τραυματισμό από την Μπράγκα. Μας ικανοποιεί πολύ η εμφάνιση του Αράο».

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.312 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν ο τραυματισμός του Μάγκνουσον, μπορεί να φέρει τους νεαρούς Φικάι και Σιδερά να παάρουν χρόνο συμμετοχές: «Σίγουρα έχουμε 2-3 παιδιά στη συγκεκριμένη θέση από τη Β ομάδα που έχουν καλές προοπτικές. Όπως ο Προδρομίτης, ο Φικάι, ο Πιτσιώτης, ο Κάτρης, είναι 18 χρονών με μεγάλη προοπτική. Ως Παναθηναϊκός θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε και να προωθήσουμε Έλληνες παίκτες. Αλλά αυτή την στιγμή με τη σημασία των παιχνιδιών δεν είναι τόσο εύκολο. Όμως είναι ποδοσφαιριστές που όχι μόνο στην προετοιμασία, αλλά και σε μια φυσιολογική εβδομάδα, χωρίς τέτοια ματς, προπονούνται μαζί μας. Μέχρι τώρα είμαστε ικανοποιημένοι απόν την πρόοδο τους και σίγουρα στα πλάνα μας είναι κάποιος από αυτόύς να είναι μαζί μας περισσότερο, γιατί έχουν και την διάθεση και την ποιότητα και σίγουρα θα πρέπει να τους δοθεί χρόνος σε κάποια ματς».

Για τον τραυματισμό του Σπόραρ και αν θα μπορέσει ο Ιωαννίδης να ανταποκριθεί στα δύσκολα ματς που έρχονται: «Αν δεν μπορεί ο Φώτης που είναι 22-23 χρονών πότε να ανταποκριθεί όταν είναι 35; Και θα ανταποκριθεί και πρέπει να ανταποκριθεί. Μικροτραυματισμός είναι του Σπόραρ, θα δούμε αύριο πως είναι που θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Υπάρχει και ο Γερεμέγεφ ως επιλογή. Και ο ίδιος περιμένει τις ευκαιρίες του και είναι μια επιλογή αν έχει πρόβλημα ο Σπόραρ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.