ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Τι γίνεται όταν παίζει εντός με τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε στις 19:30 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League και το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τι συνέβη όταν το "τριφύλλι" υποδέχεται στην έδρα του την ομάδα της Θεσσαλονίκης τον μήνα Οκτώβριο.

Παναθηναϊκός: Τι γίνεται όταν παίζει εντός με τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο

Το δεύτερο ντέρμπι της σεζόν δίνει απόψε (19:30) o Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται στο κατάμεστο “Απόστολος Νικολαϊδης” τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το “τριφύλλι” μετά από έναν δύσκολο διάστημα παιχνιδιών, θέλει να κάνει… ποδαρικό με νίκη στον Οκτώβριο και να επικρατήσει των “ασπρόμαυρων” ώστε να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή αλλά και να πάει με την ψυχολογία στα ύψη στη Χάιφα για το ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Η αποψινή αναμέτρηση θα είναι η 6η που θα διεξαχθεί Οκτώβριο μήνα στην έδρα του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την τελευταία 40ετία σε επίπεδο πρωταθλήματος και το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τι είχε συμβεί τις προηγούμενες πέντε.

30 Οκτωβρίου 1994: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0 (7η αγωνιστική)

Ήταν η σεζόν 1994/95 όταν ο Παναθηναϊκός, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του υποδεχόταν ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι “πράσινοι” με σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους, οι οποίοι αποτέλεσαν τη βάση της ομάδας που δυο χρόνια αργότερα έφτασε στους “4” του Champions League, δεν χαρίστηκαν στο σύνολο του Άριε Χάαν και με δύο γκολ του Μαραγκού (14′, 49′) αλλά και ένα του Λούη Χριστοδούλου επικράτησαν με το εμφατικό 3-0 στο ΟΑΚΑ.

3 Οκτωβρίου 1999: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1 (3η αγωνιστική)

Πέρασαν πέντε χρόνια για να συναντηθούν ξανά Οκτώβριο στην Αθήνα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Ήταν η 3η αγωνιστική της σεζόν 1999/00 όταν το “τριφύλλι” σε ένα ΟΑΚΑ κατάμεστο και “καυτό” υποδέχθηκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Κυράστα στον πάγκο του και με μια ομάδα η οποία διέθετε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, ήταν ανώτερος και προηγήθηκε στο 56′. Ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Κάρλ Χάιντς Πφλίπσεν, με την οποία η μπάλα έφτασε στην περιοχή, εκεί όπου ο Γιάννης Γκούμας με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα ο σκόρερ του Παναθηναϊκού 16 λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ. Έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο και στο 79′ ισοφάρισαν στο τελικό 1-1 με γκολ το οποίο πέτυχε ο Νάγκμπε έπειτα από ασίστ του Βενετίδη.

30/10/2005:Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0 (8η αγωνιστική)

Mεσολάβησαν έξι χρόνια και ένα “πράσινο” νταμπλ ώστε να έρθει η επόμενη… Οκτωβριανή μάχη Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στην τεχνική ηγεσία, το “τριφύλλι” της σεζόν 2005/06 βρισκόταν στην 4η θέση της βαθμολογίας την στιγμή που ο “δικέφαλος” ήταν πέμπτος. Έτσι δυο 24ωρα πριν έρθει ο Νοέμβριος εκείνης της χρονιάς, ο ανώτερος σε όλο το ματς Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει 1-0 στο ΟΑΚΑ. Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 14′, ο οποίος αξιοποίησε τη θαυμάσια ασίστ του Έκι Γκονζάλες και με ένα άψογο τελείωμα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

25/10/2009: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1 (8η αγωνιστική)

Μια τετραετία αργότερα και με έδρα το πολυτελές και ποιοτικότατο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, έπαιζε με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τον Χενκ Τεν Κάτε στον πάγκο και ποδοσφαιριστές όπως ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Σεμπάστιαν Λέτο και ο Τζιμπρίλ Σισέ, οι “πράσινοι” ηθελαν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους.

Έτσι στις 25 Οκτωβρίου ήρθε ακόμη μια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το ματς ξεκίνησε με το “τριφύλλι” να έχει την κατοχή και να μετουσιώνει την υπεροχή του σε προβάδισμα στο 23′. Όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, τρομερή ασίστ του Σωτήρη Νίνη με το εξωτερικό και κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στη μοναδική του ευκαιρία του στο ματς ισοφάρισε με το γκολ του Βιεϊρίνια στο 39′. Όμως ο Παναθηναϊκός έβγαλε όλη του την ποιότητα και με ένα γκολ αριστούργημα το οποίο προήλθε από συνδυασμό Καραγκούνη, Γκάμπριελ και Σισέ, ο Κατσουράνης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

16/10/2010: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0 (6η αγωνιστική)

H τελευταία μέχρι και σήμερα συνάντηση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στην Αθήνα μας γυρίζει 13 χρόνια πίσω. Ήταν η σεζόν 2010/11 όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας, υποδέχθηκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο κεκλεισμένων των θυρών Ολυμπιακό Στάδιο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Παρά το γεγονός ότι το γήπεδο δεν είχε κόσμο το “τριφύλλι” με τον Νίκο Νιόπλια πλέον στον πάγκο, ήθελε τη νίκη που θα σήμανε και την επιστροφή του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή ήρθε, αφού στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λουκάς Βύντρα με ένα φοβερό σουτ, έστειλε την μπάλα, αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κρέσιτς για το τελικό 1-0.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.