ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Ασύνδετος, ανέτοιμος και αναγκασμένος να… ξεχάσει γρήγορα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αποκαρδιωτική εικόνα του Παναθηναϊκού στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Ασύνδετος, ανέτοιμος και αναγκασμένος να… ξεχάσει γρήγορα

Ένας ασύνδετος και ανέτοιμος Παναθηναϊκός παρασύρθηκε από τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε τη σεζόν με συντριβή από τον αιώνιο αντίπαλο στον τελικό του Σούπερ Καπ (75-51). Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» είναι αναγκασμένοι να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα το χθεσινό ματς και να δουλέψουν ακόμα περισσότερο προκειμένου να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι στο πρώτο ντέρμπι των δύο ομάδων για την Ευρωλίγκα την προσεχή Παρασκευή (6/10).

Όσον αφορά την αναμέτρηση με την ομάδα του Μπαρτζώκα στη Ρόδο για το Σούπερ Καπ, να πούμε ότι φανερώθηκε η διαφορά που έχουν τα δύο σύνολα σε επίπεδο ομοιογένειας και χημείας. Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνταν με χαρακτηριστική άνεση στο παρκέ και ήξεραν τι πρέπει να κάνουν ακόμα και όταν βραχυκύκλωναν.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» παρουσίασε όλα τα συμπτώματα που έχει κάθε καινούρια ομάδα, ειδικά στο τραγικό πρώτο ημίχρονο. Κακές αποστάσεις στην επίθεση και ελάχιστες συνεργασίες, πολλές ατομικές και παρατραβηγμένες ενέργειες, συνέθεσαν το σκηνικό σε αυτό το 20λεπτο, όπου όλα έγιναν λάθος από την πλευρά των «πρασίνων».

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.983 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Άλλωστε, σε εκείνο το διάστημα κρίθηκε επί της ουσίας ο τελικός, αφού ο Παναθηναϊκός έμεινε στο ιστορικό χαμηλό των 11 πόντων (!) με 3/25 εντός παιδιάς (3/12 δίποντα, 0/13 τρίποντα), 0 ασίστ και 10 λάθη, ενόσω έμεινε άποντος για περίπου 15 λεπτά και δέχθηκε σερί 27-0! Ακόμα και με μικρομεσαίο αντίπαλο της Basket League να είχε τέτοιους αριθμούς, θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ο «εξάστερος».

Το ακόμα πιο ανησυχητικό για την ομάδα του Αταμάν ήταν ότι δεν είχε τη δέουσα σκληράδα που απαιτείται σε ένα τέτοιο ματς. Και μόνο το γεγονός πως η στατιστική αποτύπωση λέει ότι Ολυμπιακός πήρε διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ (12 έναντι 6) έχοντας πολύ λιγότερα άστοχα σουτ (30 έναντι 35) τα λέει όλα.

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν πολλούς περισσότερους πόντους (20 έναντι 2) σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά και από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο: εδώ η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι χαώδης (37 έναντι 5) και δείχνει την πνευματική… ανετοιμότητα των «πράσινων».

Άλλωστε, οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά ήταν και αρνητικοί πρωταγωνιστές, αφού βρίσκονταν εντελώς κλίματος αγώνα. Μόλις 6 σκόραραν, ενώ οι 46 από τους 51 πόντους της ομάδας ήταν από 4 παίκτες. Οι υπόλοιποι 6 είχαν 0/13 εντός παιδιάς. Και σε τέτοια ματς δεν έχεις περιθώρια να μην παίρνει κάτι από τον καθένα που παίζει έστω και μερικά δευτερόλεπτα.

Τώρα, αυτό που χρειάζεται να κάνουν άπαντες στο στρατόπεδο του «εξάστερου» είναι να αφήσουν πίσω τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται αυτή τη βαριά ήττα, να μην επηρεαστούν και να δουλέψουν ακόμα περισσότερο για να παρουσιαστούν διαφορετικοί και βελτιωμένοι στο ντέρμπι της Παρασκευής…

Υ. Γ. Κομβικότατες οι απουσίες των Μήτογλου και Παπαπέτρου (σ.σ. αγωνίστηκε λίγο, όμως ήταν ωσεί παρών), αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν άλλοθι.

Υ.Γ.2 Το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Σούπερ Καπ θύμισε έντονα το αντίστοιχο δεύτερο του περσινού τελικού στην ίδια διοργάνωση, αλλά και είχε πολλά κοινά στοιχεία με το τέταρτο δεκάλεπτο του τελικού Κυπέλλου του 2022.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.