ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Oι εκτελεστές Βαζέχα, Σαραβάκος και η πράσινη προϊστορία

Στα παιχνίδια Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, οι πράσινοι έχουν τον πρώτο λόγο παρά το αρνητικό σερί των τελευταίων ετών.

Oι εκτελεστές Βαζέχα, Σαραβάκος και η πράσινη προϊστορία

Στα παιχνίδια ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ, οι πράσινοι έχουν τον πρώτο λόγο παρά το αρνητικό σερί των τελευταίων ετών.

Στα τελευταία ματς στο “Απόστολος Νικολαϊδης”, το “τριφύλλι” δυσκολεύεται απέναντι στον δικέφαλο του βορρά. Πέρυσι ηττήθηκε 3-0 στην κανονική διάρκεια και είχε δυο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) σε Κύπελλο και πλέι οφ.

Από τα συνολικά 75 ματς της ιστορίας τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, μόλις τα οκτώ δεν είχαν τέρμα και ολοκληρώθηκαν με 0-0, ενώ οι πιο παραγωγικές ημέρες τους είναι με 7 γκολ. Πρόκειται για το5-2 της σεζόν 2000-01 και το 4-3 του 2014-15.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.941 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κριστόφ Βαζέχα με 9 γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ακολουθεί ο Δημήτρης Σαραβάκος με 8. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στην 3η θέση με πέντε γκολ, όπου τα τρία είναι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και τα άλλα δύο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η 76η συνάντηση των δύο ομάδων από το 1959-60, όταν και καθιερώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League. Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 1960 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Βαγγέλη Πανάκη.

75 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

47 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 130-54

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.