ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μαγική εικόνα στη Λεωφόρο, 2-2 αντί για 4-2

Ο Παναθηναϊκός πάτησε τον ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν από το πουθενά δύο γκολ σε τρεις φάσεις και παραλίγο να φύγουν με μια νίκη που δεν άξιζαν. Το πάλεψε μέχρι τέλους η ομάδα του Γιοβάνοβιτς και με κεφαλιά του Γερεμέγιεφ στο ντεμπούτο του σημείωσε το τελικό 2-2. Ο Παλάσιος το πρώτο γκολ, Τόμας και Ζίβκοβιτς σκόραραν για τον ΠΑΟΚ

Μαγική εικόνα στη Λεωφόρο, 2-2 αντί για 4-2

Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε… πορτοφόλι στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ! Παρότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος, δεν κατάφερε να επικρατήσει και με “χρυσή” αλλαγή τον Γερεμέγιεφ ο οποίος σκόραρε στο 90’+6′ το “τριφύλλι” έμεινε ισόπαλο (2-2) για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πολύ καλύτεροι οι “πράσινοι” οι οποίοι κόντρα στη ροή του ματς, βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ, έχασαν ευκαιρίες και γλίτωσαν τα χειρότερα με το παρθενικό γκολ του Σουηδού.

Πλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στρέφει την προσοχή της στην επικείμενη αναμέτρηση της Πέμπτης με αντίπαλο τη Μακάμπι στη Χάιφα για την 2η αγωνιστική του Europa League.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.510 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2′ άγγιξε το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Τζούριτσιτς έφυγε στην κόντρα από πλάγια αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως το συρτό του σουτ κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Έξι λεπτά αργότερα, το “τριφύλλι” βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο, με τον Μπερνάρ να κάνει κάθετη κίνηση και να περνά στον Ιωαννίδη, του οποίου το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Στο 13′ και πάλι ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Τσέριν να βρίσκεται εξω από την περιοχή και να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει ξανά.

Κόντρα στη ροή του ματς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 19′. Ο Σβαμπ άνοιξε δεξιά στον Ζίβκοβιτς που σεντραρε παράλληλα συρτά, ο Κωνσταντέλιας έκανε το τακουνάκι που έβγαλε ο Μπρινιόλι και ο Τόμας στην εξέλιξη της φάσης πρόλαβε τον Κώτσιρα και με προβολή άνοιξε το σκορ.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ και στο 28′ άγγιξαν την ισοφάριση όταν ο Κώτσιρας επιχείρησε με ένα πολύ δυνατό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής, νικήθηκε από τον Κοτάρσκι.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι υπόλοιποι, το έκανε στο 32′ ο Παλάσιος. Γύρισμα του Τζούριτσιτς από δεξιά, η μπάλα έφτασε προς τον Μπερνάρ αλλά κόπηκε, στη συνέχεια κατέληξε στον Αργεντινό ο οποίος με απευθείας βολέ την έστειλε πρώτα στο δεξιό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα βάζοντας φωτιά στο “Απόστολος Νικολαϊδης” για το 1-1.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να πάει στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ του όμως στο 45’+1′ ο Μπερνάρ μετά από σέντρα του Κώτσιρα, κατέβασε και σπύταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων με το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα για το πρώτο μέρος.

Η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκρηκτική και λίγο έλειψε να έρθει η ανατροπή. Στο 54′ μετά από γύρισμα του Χουάνκαρ στην περιοχή, ο Εκόνγκ πρόλαβε τον Ιωαννίδη πριν πλασάρει, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Κοτάρσκι, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η χαμένη ευκαιρία του Αργεντινού, ανέβασε ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ και στο 55′ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε δοκάρι με το δυνατό σουτ του Τόμας εκτός περιοχής.

Τρία λεπτά αργότερα η Λεωφόρος “πάγωσε”. Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, με τον Τάισον να κουβαλά την μπάλα και να βρίσκει τον Ζίβκοβιτς στα αριστερά της περιοχής και αυτός με όμορφο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Oι “πράσινοι” συνέχισαν να είναι ανώτεροι και να απειλούν τρεις φορές με ισάριθμα σουτ του Βιλένα, ενώ στο 90’+5′ ο Κοτάρσκι στέρησε το γκολ από τον Γεντβάι έπειτα από κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ.

Ωστόσο η λύτρωση ήρθε στο 90’+6′ από τις δύο “χρυσές” αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σέντρα του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά, κεφαλιά του Γερεμέγιεφ ο οποίος στο ντεμπούτο του σκόραρε και ισοφάρισε στο τελικό 2-2, γλιτώνοντας το “τριφύλλι” από τα χειρότερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76′ Βιλένα), Παλάσιος (70′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (70′ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61′ Οζντόεφ), Σβαμπ (71′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (83′ Μουργκ), Τόμας (72′ Σαμάτα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.