ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ο Καλατράβα άφησε οδηγίες για τη συντήρηση και τις έχασαν… (vid)

Κι όμως συνέβη στην χώρα μας και αυτό.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ο Καλατράβα άφησε οδηγίες για τη συντήρηση και τις έχασαν... (vid)

Πολλές από τις δαπάνες εκσυγχρονισμού του ΟΑΚΑ «κρύφτηκαν» μέσα στον λογαριασμό για τη στέγη του, η οποία και παρουσίασε απόκλιση 35%, με αποτέλεσμα το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας να βάλει «λουκέτο».

Μάλιστα, πίσω στο 2004, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Βαγγέλης Βενιζέλος, είχε πει ότι, «αν ξέραμε ότι ήταν τόσο πολύπλοκο το έργο ίσως και να μην το κάναμε». Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο γερμανικός οργανισμός Λούντβιχ ήδη από το 2005 είχε διαπιστώσει κακοτεχνίες στην αρχική κατασκευή. Τότε, ωστόσο, δεν είχε τεθεί στατικό θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στον Ant1, ίδιος ο Καλατράβα, παραδίδοντας το έργο, είχε αφήσει ένα αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης το οποίο, οι ελληνικές Αρχές έχασαν. Η σύμβαση συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων υπογράφηκε με τη Hochtief το 2006-2007. Η σύμβαση υλοποιήθηκε μόνο εν μέρει και με την απουσία του ΟΑΚΑ. Το 2008 -2009 τον έλεγχο διεξάγει η εταιρεία Bung η οποία και έδωσε αναλυτικά, με τη μορφή εγχειριδίου, οδηγίες, που προέβλεπαν συντήρηση ανά εξάμηνο, δύο φορές τον χρόνο.

«Πτήση Βερολίνο»: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
«Πτήση Βερολίνο»: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 14.193 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τις συντηρήσεις τήρησε μόνο το 2014 ο -τότε- περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, με την περιφέρεια Αττικής να εγκρίνει ένα ποσό μερικών εκατομμυρίων για να αντιμετωπισθούν οι ζημιές στο περίφημο «Τείχος των Εθνών» την μεταλλική κατασκευή, μπροστά στην οποία έδωσε τη συνέντευξη η Σοφία Μπεκατώρου κάνοντας τις καταγγελίες για το «Me too».

Ήξερε διαχρονικά το κράτος ότι υπήρχε πρόβλημα

Όταν το ΟΑΚΑ εντάσσεται στο Ταμείο Συνοχής και Ανθεκτικότητας από την κυβέρνηση, το 2021 προβλέπονταν συνολικές δαπάνες ύψους 53,8 εκατομμυρίων ευρώ με τα 22,3 εκατ. ευρώ από αυτά να αφορούν στην συντήρηση και επισκευή της στέγης Καλατράβα ,μία απόδειξη ότι το κράτος ήξερε διαχρονικά ότι εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Το πρόβλημα εντόπισαν οι Γερμανοί ειδικοί και εναερίτες που ήρθαν την άνοιξη και το αποτύπωσαν καθώς είχαμε χρήματα πλέον για να πληρωθούν.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.