ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Θλίψη στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, καθώς έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 78 ετών.

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1945 στη Θεσσαλονίκη, ο «Ξανθός» συνέδεσε την μπασκετική του καριέρα ως αθλητής αποκλειστικά με τον Άρη, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1959 μέχρι το 1978.

Ως προπονητής, ο Γιάννης Ιωαννίδης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας, κατακτώντας συνολικά 12 πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα. Η πρώτη του δουλειά ως προπονητής ήταν στον πάγκο του Άρη τη σεζόν 1978-79, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε στον Γ.Σ. Λάρισας. Το 1982 επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, παραμένοντας μέχρι το 1990. Από το 1991 μέχρι το 1996 μετακόμισε στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ενώ την επόμενη διετία ήταν στην ΑΕΚ. Η σεζόν 1999/00 επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αποτελέσαν και την τελευταία δουλειά σε σύλλογο.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.553 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ‘κει και πέρα, ο Γιάννης Ιωαννίδης μέτρησε και δύο θητείες στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με την πρώτη να ήταν το 1980-81 και τη δεύτερη το 2002-03.

Εκτός από το μπάσκετ, ο «Ξανθός» ασχολήθηκε και με την πολιτική, καθώς από τις εκλογές του 2004 μέχρι και εκείνες του 2015 εκλεγόταν βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης. Μετά τις εκλογές του 2007 διορίστηκε υφυπουργός Αθλητισμού, μένοντας στη θέση αυτή μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ανέλαβε ξανά το συγκεκριμένο υφυπουργείο και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι εκείνον του 2013.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.