ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Έφυγε με τον βαθμό και με την… πρωτιά από τη Χάιφα ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός όρθωσε ανάστημα όποτε η Μακάμπι Χάιφα πίεσε, ο Μπρινιόλι τον κράτησε όρθιο και τον βοήθησε να φύγει με το 0-0 από το Ισραήλ και να παραμείνει στην κορυφή του έκτου ομίλου του Europa League!

Έφυγε με τον βαθμό και με την... πρωτιά από τη Χάιφα ο Παναθηναϊκός!

Πρώτος και… καλύτερος στον έκτο όμιλο του Εuropa League ο Παναθηναϊκός! Το “τριφύλλι” δέχθηκε αρκετή πίεση από τη Μακάμπι στη Χάιφα, ο Μπρινιόλι τον κράτησε όρθιο σε αρκετές περιπτώσεις και μετά από το 0-0 και δυο αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς:

Νωθρό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο «Σαμί Οφέρ» με τη γηπεδούχο Μακάμπι Χάιφα, να απειλεί στο 7’ με τον Ντέιβιντ έπειτα από λάθος συνεννόηση του Χουάνκαρ με τον Μπρινιόλι, με το πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων να φεύγει άουτ.

Στο 14’ και πάλι η Μακάμπι από λάθος του Χουάνκαρ απείλησε με την μπάλα να στρώνεται στον Νταβίντ ο οποίος σούταρε, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει σε κόρνερ.  Στο 17’ το «τριφύλλι» απείλησε και έφτασε πολύ κοντά στο 1-0.  Εκτέλεση φάουλ του Βιλένα με τον Ιωαννίδη να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη ο Αράο αστόχησε με γυριστό σουτ!

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 4.954 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έπειτα από τρια λεπτά η Μακάμπι ξανά στο προσκήνιο με τον Χαλαϊλί να κερδίζει τον Χουάνκαρ, να σουτάρει με την μια αλλά τον Μπρινιόλι να αποκρούει ξανά! Ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλό τέμπο και έτσι στο 26’ ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμη μια ευκαιρία, με το σουτ του Βιλένα να φεύγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι επένδυσαν στην ένταση ανεβάζοντας τις γραμμές τους και δίνοντας το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 34’ οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο 0-1! Από την εξαιρετική σέντρα του Βιλένα, ο αμαρκάριστος Μαντσίνι πήρε  την κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το «Σαμί Οφέρ» πάγωσε αφού ο Σουράνοφ βρέθηκε στο έδαφος με το φορείο να τον απομακρύνει και το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ δευτερόλεπτα αργότερα.

Κακή η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μακάμπι να μπαίνει καλύτερα και να έχει την κατοχή. Οι “πράσινοι” δεν έμπαιναν δυνατά στις μονομαχίες και λίγο έλειψε στο 52′ να πάρουν προβάδισμα όταν από το γέμισμα από τα δεξιά ο Νταβίντ έκανε την προβολή, με τον Σένκεφελντ να διώχνει σωτήρια.

Λίγα λεπτά αργότερα η Μακάμπι Χάιφα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χαλαϊλί να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να σουτάρει από τη γωνία της περιοχής, όμως ο Μπρινιόλι κράτησε το 0-0. Η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 62′ από την κάθετη του Σερί στον Νταβίντ, η μπάλα ‘εφτασε στην “πράσινη” περιοχή με τον Σένκεφελντ να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να κάνει το τάκλιν διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 70′ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ξανά τον Μπρινιόλι! Από τη σέντρα που έγινε από τα δεξιά ο Χαλαϊλί έκανε την κεφαλιά, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να κάνει τρομερή επέμβαση κρατώντας το 0-0!

H ροή της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές μετά και από τις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος πέρασε στο ματς τον Τζούριτσιτς, τον Σπόραρ, τον Βαγιαννίδη και τον Παλάσιος, οι οποίοι έδωσαν φρεσκάδα και ενέργεια.

Μάλιστα στο 85’ λίγο έλειψε να έρθει και το γκολ της λύτρωσης για το “τριφύλλι”.  Ωραία συνεργασία από τους πράσινους, ο Βαγιαννίδης την έσπασε στον Παλάσιος ο οποίος έπιασε το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά η άμυνα της Μακάμπι του έβαλε στοπ, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι Χάιφα (Μεσάγιε Ντέγκου) : Κέουφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, Καφουμάνα, Τζαμπέρ, Σάμπια, Χαλαϊλί (84′ Σίμπλι), Νταβίντ, Σουράνοφ (46′ λ.τ. Σερί).

Έμειναν στον πάγκο: Νίτζαν, Γκόλντμπεργκ, Μοαμέντ, Πιερό, Ρεφαέλοφ, Ποντγκορεάνου, Ναόρ, Καντίλ, Χάγκαγκ, Γκέρσον.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (78′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (88′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Βιλένα, Μαντσίνι (78′ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ρούμπεν, Σπόραρ, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Σιδεράς, Προδρομίτης, Μπιλάλ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.